יש פתרון לפקק.

ronpel

New member
יש פתרון לפקק.

בתאום עם משטרת מודיעין ואיתן השוטר של לפיד יתקיים ביום חמישי הקרוב בשעה 21:00 במזכירות כפר האורנים רישום והדרכה קצרה למתנדבים שמוכנים לקחת חלק בהכוונת התנועה בצומת. עד כה התנדבו 14 תושבים מכפר האורנים למשימה. ככל שיגיעו יותר מתנדבים העומס יהיה קטן יותר. מתקבלים כולם ללא הבדל גזע,מין,צבע או דת. (גם תושבי לפיד יכולים להצטרף) לאחר ההדרכה נתאם עם איתן ימי תורנות של המתנדבים. בברכה רונן

lake of fire

New member
שמתי לב

שגם בימים שיש שיטור בצומת הפקק מגיע עד גני הילדים שבקצה רחוב הזית. הפיתרון-כביש חלופי לתושבי מנורה.

kiyossi

New member
רונן-אם תרצו,אין

זו אגדה. המעשים יקבעו-בהצלחה.

ronpel

New member
תודה

גם לגקי שעזר בדיונים עם המשטרה . שם זה היה תקוע בשנה האחרונה עד שהסכימו שניתן לכוון תנועה גם ללא קורס מלא של מתנדבי משטרת התנועה שלוקח מספר שבועות.

סליחה שמקלקל את האידלייה...

הפתרון הוא זמני או קבוע? החשש שלי שהפתרון נועד להנציח את המצב הקיים. היכן הדברים עומדים לגבי כביש חלופי?

kiyossi

New member
כבוד הרב-הכוונה בצומת פתרון זמני

לבעיית הקבע שתפתור אותנו באופן זמני מהפקקים, או שאולי גם זה לא טוב? פתרון הקבע שיגיע במהרה בימינו=כביש עוקף לפיד. כרגע עד לפתרון הבעיה=הכוונה בצומת,(מקווה שיוצבו שם לפני מועד סיום המנהרה) או שאולי אתה חושב שבגלל הפקקים מישהו בכפר האורנים יתייאש לפניך ויפתח חלופה?! יש לי חדשות בשבילך-תושבי לפיד סובלים בינתיים יותר מעומס התנועה. החשוב באמת, שנראה כבר את המתנדבים שלהם בצומת, ותוך פרק זמן קצר שיפתח נתיב עוקף. בהצלחה לכולנו

אירילה

New member
באיזו מהירות ניתנת ההכשרה???

כאחד שיש לו קצת ניסיון בתחום המשא"ז והמשטרה ,ואם כל הכבוד למת"ח מודיעין והשוטר הקהילתי איתן ג'מיל שהוא אף חבר טוב שלי ,אני מביע תמיהה ותהייה ופליאה ותדהמה ומה לא ,כיצד ניתנת הכשרה חד פעמית על מנת להכווין תנועה. לצורך הכוונת תנועה דרושה לפחות הכשרה של מתנדבי ית"מ (יחידת תנועה מתנדבת) אשר נערכת כ חודשיים. שוטר אשר לא עבר הכשרה של תנועה אינו רשאי להכווין תנועה ואף לא לעבוד בשכר עבוד עבודות ציבוריות בהם נדרשת הכוונת תנועה. על כן נראה לי כל העיניין לא רק תמוהה אלא מסוכן לחלוטין ,אלא אם כם המתנדבים יעברו הכשרת ית"מ. למען הסר הספקות ,התקשרתי היום עם דוברת משטרת התנועה הארצית רפ"ק צוברי-גיל עינת וביררתי את הנושא באשר לחוקיות הדבר ,בפירוש נמסר לי שחל איסור מוחלט על הכוונת תנועה שלא במסגרת השתלמות ית"מ או מתנדבי מתנ"א ,צר לי אם אני מקלקל כאן שמחה כל שהיא ,אבל גם אם זה באישורו של מפקד תחנת מודיעין ,הנושא לא ייצא לפועל. כאיש משטרה לשעבר אינני תומך בהצבת מתנדבים אשר יכווינו תנועה בצומת לאחר השתלמות קצרה של מספר שעות בלבד ,הדברת פשוט אבסורד מוחלט ועלול להוות סיכון בטיחותי. אני רוכש כבוד רב והערכה למתנדבים של כפר האורנים אשר מבקשים לעזור לנו ,אין לי דבר אישי נגדם ,אבל אי אפשר לנהוג בקלות ראש כזו של הסמוך ויהיה בסדר ,אם מעוניינים בהכוונה כמו שצריך יש לעשות זאת במקצועיות ראוייה ולא על מנת לפתור במיידית את הבעייה. הפתרון הוא ראשית השתתפות המש"ק הקהילתי של כפר האורנים-חשמונאים -קרית ספר בנטל יחד עם איתן ובמקביל הכשרת מתנדבים במסלול של נוהלי המשטרה/משא"ז.ועל מנת שדבר זה יתקיים בפועל תתקיים פגישה החודש עם מפקד מחוז מרכז ניצב בני קניאק בהשתתפות נציגי הישוב. צר לי שכך הם פני הדברים ,אני מקווה שתושבי כפר האורנים הקוראים את הודעתי זו לא נפגעים ,ההכשרה היא לטובתם האישית ולטובת הנהגים שייהנו מעזרתם.המתנדבים במסגרת הית"מ חייבים להכירת את חוקי התנועה במלואם ובמסגרת הקורס הם עוברים אף מבחנים בנושאי תנועה ומשטרה כללי. בכל אופן סיכמתי עם דוברת משטרת התנועה שאמשיך לעדכנה בנושא. אם הודעתי כאן אינה נכונה ואכן מתנדבי כפר האורנים יעברו השתלמות ית"מ מלאה ,הרי שהתנצלותי מובאת כאן מראש.

אירילה

New member
כמובן שהדבר חל גם על תושבי לפיד

ואף על המתנדבים במתמי"ד , מאוד פשוט - ללא הכשרת ית"מ לא ניתן להכווין תנועה.

באג4

New member
מדוע לא פנית

לגורמים שסיכמו את הנושא ? במשטרה, בלפיד, בכפר האורנים ? אולי היו נותנים לך הסברים שמספקים את ספקותיך ועונים על דאגתך הכנה לשמירת החוק במדינה ? אולי ניתנו האישורים ? אולי נפתרו הבעיות ? אולי הכל סודר בלי סמוך באופן חוקי, תקין ועל פי אמות המידה הגבוהות ביותר של מינהל תקין? אבל לא. פנית לגורם שהוא ללא שום ספק הכי פחות מיודע אבל בטוח הכי "מעורר תהודה". אין שום ספק שפנייה לדוברת המשטרה בעניין זה יעילה יותר מפנייה למפקד תחנת מודיעין, למשל. הצורה בה פעלת מעוררת תמיהות לגבי המניע שלך. נפגעי הפקק שראו קצת אור בקצה המנהרה והנה הוא כבה.

אירילה

New member
נוהל משטרתי לא ניתן לכיפוף בכל מה

שנוגע לנוהלי משא"ז , מתנדב משא"ז קלאסי אינו רשאי ואין לו את הסמכמות להכווין תנועה ,אלא אם כן עבר קורס ית"מ , גם אם יהיה זה מפקד תחנה מקומית שהחליט לכופף ואפילו במעט את הנוהלים. לא אתה ולא אני היינו רוצים לראות אזרח שעבר השתלמות חד פעמית של 4 שעות ולהופכו בזאת למכווין תנועה מקצועי, לשם הכוונת תנועה דרושה ידיעת חוקי התנועה על בורייה ולשם כך יש את קורס הית"מ אשר נמשך כ 2-3 חודשים בו נלמדים חוקי התנועה והמתנדבים אף נבחנים על כך. אני מאמין שהרצון של כולם הוא לפתור את בעיית הפקקים בבוקר ,אבל לא במחיר הזה ,זהו בהחלט שיטת הסמוך ויהיה בסדר. ועל מנת להסיר מליבך תהיות כלשהם לגבי המניעים ,אז המניע היחיד שלי הוא הדאגה לשלום הנהגים והמכווינים ,כשאלה העתידים להכווין תנועה יהיו מוסמכים כחוק לאחר שעברו את קורס הית"מ ונבחנו על כך, רק אז יהיה ליבי שקט באשר לידיעתם את החוק. ולצורך סיפוקך בנושא ,בירור נוסף שקיימתי היום עם אגף אק"מ במטה הארצי בירושלים ועם קצין אק"מ מרחב שפלה אכן מאשר שרק מתנדב ית"מ אשר עבר את הקורס המתאים מוסמך להכווין תנועה. שניהם כאחד הביעו פליאה על החלטתו של מפקד תחנת מודיעין להפעיל מתנדבי משא"ז קלאסי בהכוונת תנועה. לצערי הרב גם במשטרת ישראל שבדרך כלל היא מצויינת ,יש כאלה המרשים לעצמם לחרוג מהנוהלים ,אבל כשמדובר בסכנה לחיי אדם משיקול דעת מוטעה של מכווין תנועה לא מוסמך ,תסכים איתי שלמרות עקיצותיך כאן ,גם אתה לא היית מוכן לדבר שכזה. נכון ,אנחנו סובלים מאוד מהפקקים ,אבל לא במחיר שכזה ,לידיעתך אנו נפגשים החודש עם מפקד מחוז מרכז של משטרת ישראל בדיוק על הנושא הזה ועל עוד נושאים בטיחותים וביטחונים אחרים. גרשון נ.ב ומי אתה באג4 ? יש לך שם???

באג4

New member
עדיין אתה הולך סביב, סביב

ולא מדבר עם מי שהגיע להסכמה הזאת, ולא שואל את מי שהציע את הפתרון.למה? אני ישן יותר בשקט כשאני יודע שיש מי שמשמש ככלב שמירה מתאם עצמו על משטרת מודיעין. תזזית הטלפונים עליה אתה מדווח ,שאינה כוללת את הגורמים שהגיעו לסיכום, מעלה סימני שאלה על המניעים שלך. שאלה : האם למתנדב קלאסי-קל מותר לכוון תנועה? אני שמח שאתה נפגש מתי שהוא אם מפקד זה או אחר . כמה תאונות יהיו עד אז בגלל העצבים בבוקר ? ועוד עכשיו עם הזזת הכביש עוד פעם? אבל כנראה חשוב שאתה ורק אתה תדאגו לפתרון. מי אני? נהג פקוק שרואה איך חונקים רצון טוב בשם הצדקנות. מי אני? קורא עלום שמתחיל לקבל את הרושם שיש אנשים שמשתדלים לטרפד דברים יפים וטובים אם הם לא יזמו אותם ובוודאי ובוודאי עם מדובר ביוזמה של שכננו על הגבעה. זה אני.

centerstone

New member
סדרי עדיפויות

לא חשוב שמתייבשים בפקקים - - -חשוב רק שמכווני התנועה יהיו "מקצועיים" לא חשוב שמאחרים לעבודה - - - חשוב רק שלגרשון תהייה תעסוקה לא חשוב שכולנו סובלים - - - חשוב רק שגרשון ישמור על "הכללים" לא חשוב לשפר לנו את איכות החיים - - - חשוב רק שלבירוקרט יהיו "הישגים" מלך שאלות הקיטבג. גרשון עדיף שתחזור לטפל בשלטים ותפסיק לדפוק לנו את החיים.

האם יכול להיות שיש למישהו אינטרס

לטרפד (כטקטיקה מתוכננת היטב) את נושא ההתנדבות של תושבי כפר האורנים, לסייע בפתרון בעיית הפקק? הבה ונבחן את המצב: -ישנה בעייה של פקק שלא נגמר -הבעיה מוטלת כולה על השכנים שלנו (שאני ממש לא מסמפטת אבל זה כבר סיבות אישיות) -השכנים נרתמים לסייע (באיחור ניכר, אבל נו מילא) לפתרון הבעיה. -נקבע כבר תאריך לפתרון שבו כולנו נרגיש הקלה בפקקים המסוייטים של הבוקר -מישהו מבין שאם הוא יאשר את הפתרון, אזי לדעתו , הוא רק ינציח וירע את המצב , לתושבי לפיד -נשלחים חיילים לטרפד את העניין מעל במות שונות -העניין מצליח- הביוקרטיה מנצחת-אין פתרון -הפקק ממשיך לנצח נצחים -החיילים והמפקד צוחקים האם התסריט כאן הוא בדיוני? ____________________________________________________ ומילה ליובל פרחי, מנהל הפורום! בתור תושבת לפיד שגולשת כאן בחודשיים האחרונים, נהנית לפעמים ולפעמים כועסת, החלטתי לכתוב הפעם. שמתי לב שידך "קלה" על הדק המחיקות. אני מודיעה לך שאין בהודעה זו שום עילה חוקית למחיקה או העלמה. נהפוך הוא, מחיקה שלך של הודעה זו תנגוד את תקנון תפוז (ובעלי יודע מה הוא אומר מתוקף עיסוקו כעו"ד) ותוביל לפנייה לממונים עליך ולטיפול עד תום. כל זאת במידה והמחשבה למחוק עוברת בראשך, אני פשוט מקדימה תרופה למכה.) עותק של ההודעה הזו שמור אצלי, רק למקרה שתחליט למנוע ביקורת. _______________________________________________________________

למעלה