יש לבצע ממוצעים גם על הממוצעים
גב´ נכבדה, נכון, המוגלובין A1c איננו קנה מידה היחידי לשליטה טובה בהסוכרת. ואילו הערך של גלוקוז במסמכים הוא נקודתי ולא אומר הרבה. אם עושים 8 עד 10 מדידות ביום אפשר לסמוך על הממוצע שלהם בהחלט. אני יודע "לרמות" את מכשיר המדידה של הבית חולים די בקלות ביחס למדידתו עבור HBA1c. איך? מאוד פשוט. אפשר לעשות זאת אם מודדים כל שבוע פרוקטוזמין (גלוקופרוטאין). יש בידי מכשיר כזה שהוא דומה מאוד לגלוקומטר. יש קשר ישיר בין המדידות של הגלוקופרוטאין וההמוגלובין המסוכרר. אם אני מודד גלוקופרוטאין של 260 או קצת פחות, אני יודע שאקבל בבית החולים מדידה של בערך 6.0 עבור ההמוגלובין שלי. כלומר, HBA1c נע מעלה ומטה כל הזמן. תופסים את הערך הנמוך ועושים בדיקה. בנוסף לזה, הערך HBA1c משתנה מעריכית, כאשר לחודש האחרון יש הכי הרבה השפעה על התוצעה, כלומר, בין הגבעות, יתכן שאדם נהג טוב חודשיים, אבל בחודש האחרון חלה עליה או ירידה באיזונו והדבר מתבטא ישירות במידיה. שום דבר לא ודאי. יש גם הבדלים משמעותיים בין המכשירים השונים של בתי חולים שונים. ובבקשה: אדם שבאמת זקוק לאינסולין לא יוכל לקבל עזרה מסוג אחר ויהיה מה. שום דבר לא יכול להפריד אותו מהאינסולין, עד 3 ימים אחרי המוות. אנשים שמצבם ישתפר גם ללא אינסולין, סימן שלא היו זקוקים לאינסולין עוד בתחילת מעשה. רק בריאות ועין טובה.