יש פתרון ! יש כתובת !

יש פתרון ! יש כתובת !

שלום ! שמי ניר ואני פעיל במרכז לקירוב סטודנטים למסורת, ובעל נסיון עשיר בשיחות נפש וחיזוק רגשי ופסיכולוגי. אתחיל בסיפור אישי: אני מבקר הרבה גם בפסטיבלים, לשם חיזוק וקירוב למסורת. ורוב הזמן אני נמצא בכפר התפילה ועסוק בשיחות אישיות. בפסטיבל בפסח האחרון ניגשו אלי שני נערים ורצו להתייעץ איתי. לאחד מהם היו חתכים עמוקים ביד. הוא הסביר שבעבר הוא ניסה להתאבד. זה היה די מזעזע. לראות את זה. שאלתי אותו לפשר זה, והוא הסביר שהוא מהמתחם של "נוער גאה", והוא ניסה להתאבד בגלל הנטיה המינית שלו. הדבר נגע מאוד לליבי. הבנתי שהוא לא מרוצה מהמצב בו הוא נמצא והוא רוצה לשמוע מה יש לי לומר על כך. דבר ראשון צריך אמרתי לו שחשוב שיידע שהקב"ה אוהב אותו כמו שהוא. אבא אמיתי אוהב את הבן שלו בכל מצב ולא רוצה לפגוע בו ח"ו, אבל היה לו נחת רוח לראות אותנו במצב טוב יותר. עפ"י מחקרים פסיכולוגיים חדשים ועפ"י גישת תורת החסידות, משיכה מינית לאותו המין היא דבר בר שינוי. מניסיוני העשיר אני עד לאנשים שהשתנו. הגורם המרכזי למשיכה הוא מחסור בחום של אבא. יש סקר שהעלה ש-80 אחוז מיתומי צה"ל מעידים על נטיות הומוסקסואליות. עפ"י החסידות והפסיכולוגיה מוסבר שהבן זקוק בעיקר לחום הפיזי של אבא. החום הפיזי "מתדלק" ו"מטעין" את הנשמה ומביא לידי גילוי את כוחותיה. מוסבר בחסידות, שאצל כל אחד, גבר או אישה, יש גם צד גברי וגם צד נשי. גבריות מתבטאת לאו דוקא בשרירים, אלא בבטחון עצמי וברצון להשפיע על הסביבה. הבנים בהיותם גברים זקוקים יותר לחום האבהי. חוקרים גילו שככל שהאבא מעניק לבנו יותר חיבוקים ונשיקות, הוא גודל חזק יותר ובעל בטחון עצמי ושמחת חיים. כאשר חסר החום האבהי הצד הנשי אצל הבחור חזק יותר, ולכן עליו להשלים את החסר. לצערנו הרב ברוב המשפחות, גם דתיות וגם לא דתיות, חסר הרבה חום של האבא. האמא בדרך כלל מחבקת ומנשקת, אבל האבא אם הוא בכלל בבית, בדרך כלל הוא מאופק מאד ברגשותיו, ופחות מעניק חום ואהבה.לבנים שלו. דבר זה צריך להשתנות. איך? דבר ראשון להחליט שכאשר נהיה הורים נעניק לילדינו המון חום ואהבה, גם כשיהיו בני 20 ו-30. כן! אפילו אדם בן 30 ומעלה זקוק לחום ואהבה. כיצד נוכל להשלים את המחסור בחום האבהי ? דרך אחת היא לנסות לשנות את אבא (דבר זה נדיר וקשה). הדרך השניה מבוססת על גישת החסידות, האומרת שהדרך הטובה ביותר לקבל היא ב"לתת". החסידות מסבירה שבכל אחד מאיתנו יש מאגרים עצומים של אור, חום ואהבה. אולם לפעמים הם מוסתרים. הדרך להוציא אותם החוצה ולהביאם לגילוי היא הנתינה לזולת. אם נמשיל את עצמנו לתעלת מים. נתבונן בתעלה ונגלה שהתעלה מעבירה מים אבל יחד עם זאת גם סופגת מים בדרך. מכאן נלמד שאם למישהו חסר חום של אבא, הוא להעניק כמה שיותר חום אבהי לאחרים: האחים הקטנים והגדולים, אבא בעצמו ו (גם בו יש ילד הזקוק לחום ואהבה), וגם לחברים. כן מותר להעניק חום ואהבה לחברים. העולם המערבי יצר הרבה בילבולים והפך את המיניות לדבר מרכזי וחיבר את האהבה והמגע עם המיניות. יש אהבה ומגע בלי מיניות, כמו בין אחים, כמו בין דוד ויהונתן, שתורה מגדירה את האהבה ביניהם לאהבה אמיתית. דבר נוסף שעוזר הוא הטבילה במקוה. המים הטהורים של המקוה. מורידים את הכח של היצר הרע ומנקה את הנפש מהבוץ הרוחני שלה, ונותן כח ליצר הטוב. אפשר לטבול גם במעיין או בים. טבילה יומיומית מורידה בצורה משמעותית את התאוות של היצר הרע. דבר נוסף שאמרתי לבחור הוא שהוא צריך לאהוב את עצמו, ולא לחשוב על עצמו כעל "ברווזון מכוער", אלא כ"ברבור יפה". כיצד ? כשם שבצבא נותנים לחייל מובחר יותר אויב קשה ומסוכן יותר, כך הקב"ה נותן יצר רע חזק ומתוחכם יותר.למי שיש נשמה ויצר טוב גדולים יתר. אשמח להיות חבר ואוזן קשבת לכל אחד על כל עניין שמטריד אותו, ולנסות לעזור, ואם יש צורך גם להיפגש. הטלפון שלי: 6492964 – 08. שלכם בידידות, ניר.

dkey

New member
עוד משיח שקר

מפזר שקרים והבטחות שלעולם לא יתממשו. נדמה לי שאסור לפרסם טלפונים.

דרך ארץ קדמה לתורה !

דבר ראשון אני מודה לך על תגובתך, אבל אני חושב שגם אם אם יש ביקורת, יש דרך טובה יותר איך לבטא אותה, במיוחד כאשר מדובר בעובדה שאני פועל מתוך כוונה חיובית אמיתית וטהורה, ובמקום סתם לשלול ראוי לתת התיחסות יותר מפורטת וגם לנסות ולבדוק בשטח. אשמח להפגש איתך ולדבר על כוס קפה. שלך בידידות, ניר.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הרשה לי להגיד לך : אוייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי סתמי ת'פה ותנוחי אבא שלי אהב אותי וכולם אהבו אותי וקב"ה שלך הוא ברא אותי הומו מזדיין בת'חת שאוהב למצוץ - וטבילה במקווה לא תציל אותי ותפסיק לבלבל ת'ביצים עם פסיכולוגיה מטומטמת ומטופשת בגרוש.

droriko

New member
אז מה עם אלובים ברא אותך ככה?

אלוהים גם ברא את קין, וגם את אחיו של יוסף , וגם את פנחס בן אלעזר ועוד רבים ו"טובים" כמובן שאני עושה אלף אלפי הבדלות(על פי הערכים שלי, לא של התורה) בין ליהות הומו ללרצוח את אח שלך למשל אבל הנקודה היא שאלוהים לא בא לברוא אותנו מושלמים מוסרית כי אז זה היה חסר טעם וכל הפואנטה היא שאנחנו צריכים לשאוף לשלמות מוסרית ולהשתנות בהתאם במהלך שנות חיינו שהקציב לנו האלוהים

קודם כל

א. אני לומד פסיכולוגיה ואני לא קונה את מה שניסית למכור. ב. קיבלתי מספיק נשיקות וחיבוקים מאבא בשביל חיים שלמים ועדיין גדלתי להיות הומו. ג. אני לא רוצה להשתנות. אני אוהב את עצמי ואלוהים אוהב אותי. לילה טוב

יודיX3

New member
מעניין שדווקא אני בתור בן זקונים

שקיבל הכי הרבה פינוקים וחום מאבא שלי יצאתי גיי ושאר המשפחה הם סטרייטים... שיט התיאוריה הלכה פייפן.

סבבב

New member
אני לא יודע אם התאוריה נכונה, אבל

שמעתי מספר פעמים את התאוריה הזו לגבי חוסר חום ואהבה מהאבא, והצורך להשלים את זה אצל גבר אחר. יש היגיון מסויים מאחורי הדברים. מאידך, שמעתי לא מעט אנשים, כמו שכבר כתבו פה, שקיבלו חום ואהבה מאביהם והם בכל זאת מוצאים את אהבתם אצל בני מינם הגברים. מה שחשוב לי להגיד פה זה שהפורום נוצר בשביל שאנשים יוכלו לבטא את מה שהם חושבים, גם אם הם חלילה מ"עצת נפש". זה שמביאים פה עמדה לא פופולארית לא אומר שצריכים להמטיר רצף ביטויים לא נימוסיים. אפשר להתווכח, אפשר לא לאהוב ולא להסכים. אבל אם כל מי שלא חושב כמונו לא יוכל להביע את דעתו בפורום - זה יהיה חבל... אישית, אני חושב שהדברים לא נכונים למרות שיש מאחוריהם היגיון כלשהו, ולא נראה לי שטבילה במקווה היא הפתרון לכל הבעיות.

יודיX3

New member
כן אבל זה לא סותר שהוא שרלטן

סבבב

New member
לא סתרתי את זה...

ולא התכוונתי לביטוי שרלטן... היו בו ביטויים אחרים לא ראויים... עם זאת, היו גם תגובות ראויות ונכונות...

dkey

New member
אני חושב שמדובר בדיני נפשות

ואדם שבא לכאן ומפיץ דברים שאין להם כל אחיזה במציאות וללא תימוכין מוצקים ראוי פשוט לסקול. הוא מתעלם ואולי לא יודע מה המחיר הנוראי של מעשיו. הוא גם יוצר אשליה כאילו אכן ניתן לצאת מזה ופקפוק באנשים אם עשו הכל כדי לצאת מזה (ורבותי, אי אפשר לצאת מזה!). כן, זה נשמע חריף ואני מנסה להיות חריף ככל האפשר כי התחושה שלי היא שמזלזלים בחיינו ומקריבים אותם קורבן בשל בורות מחפירה ואי רצון ללמוד את הנושא. אני לא מוכן שמישהו כאן יהיה שפן ניסויים למשהו שאין כל הוכחה שהצליח. אני בהחלט תוהה היכן דרך הארץ שלו! שקדמה לתורה.

ידידי היקר !

אני לא מסכים עם טענתך שאי אפשר "לצאת מזה" מכמה סיבות: 1. נאמר בתורה שאין הקב"ה מביא על האדם ניסיון שאינו יכול לעמוד בו. 2. הקב"ה פונה דרך התורה אל כל אחד ואחד. והוא אוסר על "משכב זכר" ומצווה על קיום "פרו ורבו", לכן אין זה סביר שהוא ידרוש מכל אחד ואחד דבר שאינו יכול לבצע. חשוב לציין שעפ"י ההלכה "אנוס רחמנא פטריה", כלומר שאדם אנוס פטור מעונש והקב"ה כלל לא כועס עליו. ואפשר לומר שהגדרת "אנוס" היא לא רק למי שנולד בבית לא דתי, אלא לכל מי שקיבל חינוך דתי בכפיה ללא הבסיס ההכרחי של חום ואהבה.. אבל יחד עם זאת אדם צריך להיות מודע להשלכות של מעשיו על העולם. אדם צריך להיות אמיתי עם עצמו ואם הוא מאמין בקב"ה ויודע שהתורה היא אמת., אז הוא יודע שכל דבר שסותר את התורה הוא אך ורק עצת היצר הרע המנסה לבלבל את האדם בצורה מתוחכמת - "אין אדם עובר עבירה אלא אם כן נכנסת בו רוח שטות". אבל כמובן צריך להיות תמיד בשמחה ובמקום "לחפור" בעבר ללכת קדימה ולהוסיף עוד יותר אור ושמחה לעולם !

יודיX3

New member
שאלה לי אליך

לו אתה או ילדיך הייתם צריכים לעבור ניתוח מסובך- היית מבקש זאת מהרב פומפרניקל מחסידות קלוץ לבצע זאת או הולך לבי"ח כמו הדסה או אפילו נוסע לחו"ל בשביל לבצע את הניתוח? כמה פעמים אנחנו מקבלים בדואר מגביות עבור "אברך צעיר עם 12 ילדים שצריך לעבור ניתוח מסובך בחו"ל וכו'"? למה שאותו אברך לא יעשה את הניתוח ע"פ תורת החסידות? במילים אחרות: להפקיד אדם בידיים לא מוסמכות- זה לשחק באש- וההשלכות יכולות להיות חמורות. הייתי סומך על הרבה פסיכולוגים ידועים ומוכרים בתחומם שטוענים אחרת ממך מאשר "אנשי מקצוע" המסתמכים על תורת החסידות. אז אנא ממך- די להיות פה הסגן של אלוהים. תחשבו פעמיים לגבי ההשלכות האשפריות של דבריך. אתה מצידי יכול להשתתף בניסוי האנושי הזה.

חוצפה שאין כדוגמתה

1. מי אמר לך שהנסיון זה להפוך לסטרייט? אדרבא, אולי הנסיון הוא להיות הומו ולחיות כיהודי כשר אעפ"י כן? 2. יש מצוות שלא כולם מחוייבים בהן. גדם פטור ממצוות תפילין. אדם ששנים מאחיו מתו אחרי הברית פטור מברית מילה. חרש פטור מכל המצוות. יש יסוד סביר לומר שלפחות חלק מההומואים פטורים מפרו ורבו. אני מסייג את עצמי בכוונה, כי אני לא בטוח ב100% שאני צודק, אבל זו בהחלט אפשרות סבירה. "ואפשר לומר שהגדרת "אנוס" היא לא רק למי שנולד בבית לא דתי, אלא לכל מי שקיבל חינוך דתי בכפיה ללא הבסיס ההכרחי של חום ואהבה" מדבריך עולה שלדעתך כולנו לא דתיים. מעבר להתנשאות והזלזול שבדבריך, אתה מטיח האשמה חמורה בכל קוראי הפורום, והיא משוללת כל יסוד. מי שמך לקבוע מי יהודי שומר תו"מ ומי לא? התחת א-להים אתה? אני דורש התנצלות!

אני מסכים לגבי תרבות הדיבור, אבל

אני חושב שההודעה הזו לא צריכה להיות כאן, ואינה כלולה במסגרת חופש הביטוי. אם יבוא אתאיסט נאור, ויכתוב את חוות דעתו המלומדת על מציאות הבורא בפורום של חרדים, זה יכלל במסגרת חופש הביטוי? ואם האנס הסדרתי יכנס לפורום של נפגעות תקיפה מינית ויכתוב שם כמה קשה לחיות כאנס, זה יכלל במסגרת חופש הביטוי? לא ולא! יש מקומות, שבהם יש קונצנזוס או טאבו על דברים מסוימים, ומי שיוצא מן הכלל פוגע ברגשות הציבור. צריך מינימום של הגיון בריא כדי לדעת שלא ראוי לומר דברים במקומות שלא רוצים לשמוע אותם.

droriko

New member
ברגע שימחקו את ההודעה

של פותח האשכול זה יהיה חמור כפליים מצד אחד פגיעה בחופש הביטוי שהיא שלעצמה חמורה ומצד שני גם לקיחת בעלות על התורה על ידי זרם ביהדות הרפורמית ופסילת הדעות של חברי היהדות האורטודוקסית החרדית כאילו שאין לה זכות קיום - שזה שלעצמו גם סוג של דיקטטורה

תיאוריה מעניינת

כשהייתי קטן, אני זוכר שאבא שלי ניסה תמיד להעניק לי הרבה חום ואהבה, אבל אני התחמקתי. תמיד כשהוא נישק אותי, נגבתי את פני בשרוול, וכשהוא ניסה לחבק אותי ברחתי. זה הגיע לפעמים לסיטואציות מגוחכות, שבהן אבא שלי התחנן שארשה לו לתת לי נשיקה, ואני הצבתי לו תנאים. אז מה אני צריך לעשות עכשיו? להתנצל, ולבקש ממנו להשלים חסך של 20 שנה? ואיך זה מתקשר לרצוא ושוב, אלכסוני הקוביה ואין יאוש בעולם כלל?
יצאתי מבולבל...

איש של חושך הנך ולא איש של אור,

אני חייב להגיד לך שדבריך הרגיזו אותי מאוד. אני הומו בן 26, כבר 9 שנים מחוץ לארון, אוהב את עצמי ומרגיש שלם לגמרי עם אופי המשיכה המינית שלי. בגלל זה לא היתה לי שום בעיה עם החלק הראשון של מה שאמרת, אין שום סיבה שאם אני אוהב את עצמי, כמו שאני, אז למה שאלוהים לא יאהב אותי גם. פספסת אותי כשהתחלת להתייחס לכל סיפור הנטייה המינית כמחלה פסיכולוגית שנובעת מחוסר חום מצד האבא (שכמו שכולנו יודעים, כבר 60 שנה עברו מאז שכל אסכולות הפסיכולוגיה הגיעו למסקנה שאין כל סיבה פסיכולוגית לנטייה מינית)אתה קצת מאחר בדיעותך. מצד אחד אתה אומר לילד המסכן שחתך את עורקיו שאלוהים אוהב אותו כמו שהוא ומצד שני אתה אומר לו שהוא צריך להשתנות?????? איזה מן עזרה אתה חושב שאתה נותן לו??? אחרי שיחה כזו הייתי עוד יותר מבולבל. לפי מה שאתה אומר אין לי אפילו ספק קטן שאתה בכלל לא מבין על מה מדובר כי אתה אינך הומו. אתה פשוט מסתמך על טקסטים שניתן לפרש בכמה משמעויות מתוך התורה כדי לקבוע דיעות שמתאימות לעצמך ולא למי ששונה ממך וכל זאת למרות שאתה אומר שאתה רוצה לעזור. יש לי חדשות בשבילך, אתה לא עוזר אתה רק יותר מבלבל את מי שמראש היה מבולבל ורצה עזרה. סיפור המקווה שלך הוא כמעט הדבר הנורא ביותר ששמעתי. אתה מכיר את המשפט: "מים קדושים ימיסו ערפדים"??? אם לא, אז תכיר ותודה שהשוות אותנו לערפדים. אם צריך לשטוף אותנו במים טהורים זה אומר שמשהו בנו לא טהור וזה רחוק מאוד מלהיות מציאות (אם נלך לפי דבריך אלוהים אוהב גם אותנו). אני אישית הייתי ממליץ לך להמנע מלתת עזרה בנושאים שאין לך מוסג בהם כי רק תחמיר את המצב ואם יפנה אליך שוב בחור דתי שקשה לו להשלים עם עצמו בגלל נטייתו המינית רצוי שתפנה אותו לאחד המרכזים שתומכים באנשים כאלה כמו האגודה לזכויות ההומואים והלסביות, שיש להם קצת הרבה יותר נסיון מאשר לך ולא ימליצו לו להיכנס למקווה כדי "לרפא" את עצמו. אתה אינך מוליך אנשים אל האור אלא אל תוך דעתך הקודרת והחשוכה בלבד. אין לי ספק שאם היית הומו בעצמך היית מדבר אחרת. ועצה קטנה נוספת: כל חכמי הדורות ניסו לפרש את התורה וכמעט אף אחד מהם לא הגיע למספקנה אחת ויחידה לגבי מה שהוא פרש. אז אל תנסה לצטט פסוקים כתירוצים לחשיבה שלך, מחר יבוא מישהו וייתן פרוש אחר... וכן גם אותך אלוהים אוהב למרות כל מה שכתבת (וכמובן שאת כולנו גם כן). אני אפילו לא דתי ואני יודע את זה. יום טוב לכולם.

למעלה