מורצ'וק
גם אני חושבת שלאבד ילד זה יותר גרוע מלאבד הורה ואני אסביר לך למה, מקווה שתביני אותי....תנסי לפחות. מסכימה איתך שזה נורא לאבד אבא/אמא בגיל צעיר. ההיגיון אומר שההורים ילוו אותנו לפחות עד שנהפוך להיות מבוגרים ועצמאים. לילד/נער קשה לגדול בלי הורה/הורים, זה מצריך ממנו כוחות עצומים בגיל שהוא עדיין צריך את התמיכה של ההורים. זה נכון אבל אותו ילד שאיבד הורה/הורים - אם יחליט שהוא רוצה להמשיך הלאה בחיים למרות הכל ולא לוותר לעצמו - יכול עם השנים לחזק את עצמו, להחליט על חלומות שהוא רוצה להגשים, למצוא לעצמו חברים טובים, לעשות מה שטוב לו, לפתח קריירה, ללמוד, לטייל בעולם, להגשים מטרות, להקים משפחה ולבנות לו בית חם משלו, כולל ילדים משלו. לעומת זאת: הורה שמאבד ילד - במיוחד אם ההורים שלו כבר לא יכולים להביא ילדים יותר בגלל הגיל שלהם - זה דבר איום ונורא. תחשבי על זה שאמא ואבא מגדלים את הילד שלהם שנים, מעניקים לו חום ואהבה, מקווים בשבילו שיהיו לו חיים יפים, מצפים לראות אותו מצליח בעבודה/לימודים, מחכים לראות אותו תחת החופה, חולמים על נכדים - רוצים שיהיה לילד שלהם העתיד הכי טוב שיכול להיות. ופתאם, כשהילד שלהם בצבא (אם נתייחס למוות בזמן השירות הצבאי) הוא הולך לקרב ולא חוזר. להורים האלה קשה, קשה מאד למצוא לעצמם נחמה. איך הם יכולים להמשיך? באיזה תקוה הם יכולים להיאחז? הם לא יכולים לעשות כמעט כלום, אלא אם כן הם צעירים והם יחליטו להביא עוד ילד לעולם. אם הם מבוגרים - זה ממש דבר שקשה לשאת אותו. גם אדם שמאבד בו זוג למרות שזאת זוועה - יכול לשקם את עצמו ולנסות להתחתן שוב, אולי אפילו להביא עוד ילדים לעולם. אבל כשמאבדים ילד - זה באמת משהו שאני לא מצליחה לתפוס איך אנשים חיים איתו. חוצמזה: כולנו כואבים, קצת קשה להשוות בין אובדן לאובדן (למרות שכולנו עושים את זה....). כל אחד מתמודד אחרת עם דברים, וכל אחד גם תמיד חושב שלו הכי קשה... אני מאמינה שלהתמודד עם מוות, לא משנה מה ההקשר - זה דבר קשה. זה הדבר המשותף לכל בני האדם בכל העולם, בזה כולנו שווים - בכאב שלנו על אובדן יקירינו. תחשבי על זה.....