אבודה,
יש דברים שאת לא יודעת, לא אתפלא אם "קריאה בקפה" כן אומר משהו . *ביקרתי פעם לצורך ענין מסוים אצל אישה אחת בירושלים, די מבוגרת, חכמה ונבונה, פרסיה, היא גמרה לשתות את הקפה אז היא הציצה לראות את המישקע של הקפה . . ולטענתה אפשר לראות דברים . . אחר כך היא התבוננה בשקיעת השמש והיא אומרת לי ; מחר יהיה פיגוע , רואים את זה על השמש, השמש אדומה מדי . . . זה היה לפני כשלוש שנים והייתי יכול לכתוב על זה תיכף ב`תפוז` - אבל זה היה נראה לי טיפשי . . כמובן שהרביתי בתפילות . ו ל מ ח ר ת - היה פיגוע דריסה בצומת בר אילן בירושלים, זה הסתיים בכמה פצועים קל . . . *בעוונותי -או שלא, ניסיתי גם פתיחה ב"קלפי טארוט", הדבר הזה עובד ! . *גם אם תפתחי ב`דפי זהב` יש להניח שזה יעבוד, על אחת כמה וכמה בפתיחה ב`איגרות קודש` שמתפללים לפני כן תפילה מעומק הלב -שזה עובד, ובלי שנדון עכשיו בצידקותו של הרבי מלויבאויטש, עובדה שזה עובד, ועובד יפה מאוד ! . הקב"ה יצר בעולמו דברים מופלאים . וצריך גם יצירתיות כדי לפרש דברים . *יש מקורות לכך שאפשר ורצוי לפתוח בספרי קודש כדי לדעת את אשר עלינו לעשות . ברור לי שזה לא חובה לעשות מה שכתוב ב`איגרות קודש` או ב`אגרות חזון איש`, *יש פה קטע מענין שכאילו הקב"ה מציץ עליך מלמעלה ומרמז לך דברים, *היות ו`אגרות קודש` כתובה בעברית צחה אז קל לך יותר להבין מה שרוצים ממך, ויש גם הדרכה רוחנית מהרבי, ואם זה מתאים לך אז למה לא לעשות ? . . . *תמיד כדאי להיות פתוח לדברים חדשים, טיפש מי שמאמין לכל דבר, לנסות אפשר וכדאי . *הכוח של כל הדברים הנ"ל הם לפרש את ההוה, לגבי העתיד - אף אחד לא יודע מה שיהיה, ודברים משתנים לפי מעשינו .