יש פה גם חברה

babylon_a1

New member
עוד תגובה שתיעלם בתוך השירשור

טלוזיה, דיסקו ביום חמישי, ידיעות אחרונות, גינס נראה לך ?? דב ליאור http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%91_%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8 שלמה אבינר http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%94_%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%A8 מרדכי אלון http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%93%D7%9B%D7%99_%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F דוגמא לרבני הציונות הדתית

uty76

New member
קודם כל תירגע

עכשיו שנרגעת... מה שלומך? חייכת למישהו הבוקר? איפה האהבה שלך התחבאה במשך כל השרשור האחרון? ...

אה זה אתה?

מה שלומך ידידי משנים כבר 40 שנה לא התראנו מה עבר עליך איך מרגיש? מה לעשות אני לא מכיר (חוץ ממך כמובן) אף אחד מהפורום אני לא אמור לדבר בכזאת עדינות כמו שאני מדבר אל ידידי אבל אני לא חושב שדיברתי בגסות רק הבעתי את עמדתי שאולי לא מצאה חן בעיני כמה אנשים

boten d

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל ככל הנראה אתה עדיין לא יצאת לגמרי מהחשיבה בה גדלת. נכון, כדתל"ש אני בטוח שהיה לי קל יותר ממה שהיה לך. ואני גם בטוח שעם תעודת הבגרות יש לי בסיס טוב יותר, ושההכרות שלי קודם לכן עם העולם החילוני תרמה. אז? האם זה אומר שהייתי חילוני עם כיפה? האם זה אומר שלא האמנתי באמונה שלימה בתורת משה? אתה רגיל לדון את כל מי שאינו כמוך ברותחין, וזה טבע האדם. איתי דיברו בישיבה על החרדים כעל טפילים על החברה שגורמים לחילול ה' נוראי. שמשניאים את עצמם על החילונים וגורמים לריחוק של יהודים ולאנטגוניזם לחילונים בכל הקשור למסורת. הגיע הזמן, אני חושב, שתתנער מן הגישה המתנשאת שלך. מתנצל על החריפות, אני לא אוהב לכתוב כך. אבל כתבת במהלך השרשור פה כמה דברים די מרגיזים. שיהיה לך יום טוב.

תגיד מה הרגיז אותך אני יסביר

ונראה שלא קראת את כל השרשור כי אם היית קורא אותו לא היית כותב כך לא אמרתי ואני אומר זאת בפעם האלפיים שאין שינוי בין דתיים לחילונים יש שינוי אבל במה? באורח החיים! ואת זה אין שום בעיה לשנות וזה כמו שחילוני יהיה נוצרי או להיפך זה לא כזה מסובך פשוט במקום להדליק טלויזיה רק 6 ימים בשבוע הוא מדליק אותה 7 ימים בשבוע חוץ מזה אין לו מה לשנות הוא חילוני רגיל שעשה צבא והכל אבל כשחרדי יוצא הוא מגיע לעולם זר ומנוכר לו בלי ידיעות רק גמרא בלבד כך שאחד שיוצא בגיל 18 יכול במקרה הטוב להשתלב בחברה ובעבודה מכובדת בגיל 30 אלא אם כן הוא כשרון גדול שאז יכול לפני ולי אמר מישהו (דוקא חילוני..) אתה תצא בשאלה תעבוד כמו חמור ובגיל 60 תיקח אשה תדפוק אותה כמה שתרצה ותעשה ילדים... אתם מבינים לעבוד כל החיים בשביל ה20 שנה של הנאות יש מקרים שלדעתי לא משתלם ליוצאים לצאת בשאלה רק בזכות הארגונים ליוצאים לשאלה שעושים את המינימום כדי לעזור להם אבל עדיין חסר להם משפחה תומכת ומינימום של ידע שאת זה הלל לא תמיד מסדרים...

מה הפסימיות הזו?

אכן ההבדל בינך לבין חילוני או דתי לאומי שיוצא לשאלה הוא בצורך שלך להשלים בגרויות, אבל מדובר ב - 3 שנים בלבד. בוא נעשה חשבון פשוט: חילוני או דתל"ש מתחילים בדרך כלל ללמוד בגיל 22-24 אחרי צבא ושנה - שנתיים של עבודה ו/או נסיעה לחו"ל ו/או שיפור בגרויות והכנה לפסיכומטרי, ומסיימים את לימודי התואר הראשון בגיל 25-27. עד אז גם הם עובדים בעבודות מזדמנות שונות. חרדי שיוצא לשאלה בגיל 18 צריך שנת התאקלמות לפני הגיוס לצבא ואם הוא רציני הוא יכול להתחיל להשלים בתקופה זו חלק מהבגרויות. יש מי שמצליח גם בצבא להמשיך ללמוד, אם בכוחות עצמו ואם במסגרות שהצבא נותן. בכל מקרה, לאחר השחרור יש צורך בעוד שנתיים - ארבע שנים כדי להשלים בגרויות ופסיכומטרי,ואולי גם שנת עבודה לצורך חיסכון כך שאת התואר ניתן לסיים בגיל 27-29. בקיצור, כל ההבדל הוא שנתיים בינך לחילוני. ברור שמי שיוצא בגיל יותר מבוגר יגיע לכך יותר מאוחר אבל זה לא סוף העולם. אני מכיר יוצאים שיצעו בגיל 26, לא עשו צבא והשלימו לימודיהם תוך 6 שנים. אני רוצה להזכיר לך שיש גם חילונים שמכל מיני סיבות לא השלימו בגרות בתיכון ורק בגיל מבוגר יחסית הם מחליטים להשלים לימודים וגם הם מסיימים את התואר אחרי גיל 30. מבחינה כלכלית זה כמובן קשה מאד, אבל יוצא שמקבל סיוע מהל"ל אינו במצב קשה יותר ממי שמגיע מעיירת פיתוח ונאלץ לממן את הלימודים, שכר הדירה והמחיה ללא עזרה של המשפחה. כמובן שהקושי הנובע מהנתק מהמשפחה הוא גדול, אבל אני מכיר גם חילונים שהקשר שלהם עם משפחתם הוא בעייתי ולא תומך והם מתגברים. אגב, הנתק מהמשפחה הוא לא אוטומטי, ויש יוצאים שממשיכים לשמור על קשר עם המשפחה, כולל כאלה שממשיכים לגור אצל ההורים. יצא לי להכיר כמה יוצאים שאחרי שנים של נתק הצליחו לחדש את הקשר. לגבי הגישה המטומטמת שאומרת שסובלים עד גיל 60, הרי שלפי גישה זו גם בעולם החרדי תסבול ואפילו יותר כי תצטרך לפרנס ילדים ונכדים רבים. בקיצור, מספיק לרחם על עצמך. אם אתה אמיץ מספיק לצעד הזה, קפוץ למים הקרים. אם לא, תפסיק להרתיע אחרים.

ואני מכיר הרבה יוצאים

הם אמרו לי במפורש שהם מתחרטים על הצעד הזה תדמיין אותך נזרק מהבית בלי ידע של כלום אתה פונה להלל הם איכשהו עוזרים לך ואני לא מזלזל בזה כי בלעדי זה המצב היה גמור אבל אתה ללא משפחה וזה לא אכפת לי שיש גם חילונים כאלו זה שיש עוד אנשים בבעיה זה אומר שהבעיה אינה בעיה? אבל זה בחירה שלי אבל רק שתבין את הקושי והשוני מהדתלש שיש לו השכלה שאותה קשה מאוד להשיג בגיל מבוגר כי בתור ילד אתה קולט הכל ויש לו גם משפחה והכי משמעותי זה הוא כבר בתוך החברה החילונית וחרדי שיוצא הוא כל חייו נקרא ``יוצא בשאלה`` מסכן אני לא בא להרתיע אחרים אני בהחלט נרתע מזה אבל כשלא תהיה ברירה אני יתאבד ויעשה את זה אני לא יפסיד כלום מקסימום אם נתקעים בולעים כמה כדורי ציאניד או הולכים לעזריאלי זה ודאי יותר טוב מלהיות מת מהלך חרדי אני לא חושב שיש פה מה לעשות אבל תבין רק באיזה קושי כרוך היציאה בשאלה זה הרבה יותר מדתלש שמוריד את הכיפה! אני מדגיש שלא תבין אותי לא נכון אגודת הלל היא אגודה שתורמת המון ומגיע לה צל``ש אבל חבל שאין לה יותר אמצעים לעזור..

babylon_a1

New member
מי שיצא מסביבה חסידית קיצונית

תלוש מהעולם המערבי בסה"כ גם מי שיצא מהעולם הדתי והיה מתנחל במעלה חמציים ב' תלוש מהעולם באותה מידה כמעט

ואגב

הקשר המשפחתי עם היוצאים מתנתק כשהם הורידו את הכיפה או הלכו לצבא המקרים שהקשר לא מתנתק זה רק כשהמשפחה היא של חוזרים בתשובה שאז יש מקרים שההורים מקבלים את זה אבל הרבה יוצאים באים מבית חרדי שלא חזר בתשובה

יאללה מכות

אל תפחד מאף אחד ותמשיך לומר מה שאתה חושב (בתנאי כמובן, שעלי אתה אומר רק דברים טובים). אם מישהו חושב שאתה טועה אתה נותן לו ולך הזדמנות לברר את העניין.

R a c h e

New member
שלומי טוב

ולא, לא ישנה בלילה, אורי עלי כל הלילה וזה לא ממש נותן לי לישון, הבוקר הצלחתי להשלים קצת שעות שינה, אבל אני לא מתלוננת, אני פשוט מאושרת ומאוהבת בקטנה שלי.

למעלה