כמה טיפים
שלום שרון, אני לא כל כך מבינה את הדקויות הבריאותיות. אני רק יודעת שיש פירות שמרוססים יותר, לדוגמה ענבים ותותים (גם ה"ביו תות" זה לא להיט). תוכלי לשאול בפורום שבאתר הארגון לחקלאות אורגנית. יש שם מומחים רציניים שמבינים יותר. באשר להיבט המוסרי - כצמחונית, קשה לי להמליץ על אכילת חיות מכל משק שהוא. אבל אני חולקת על שי, וחושבת שיש הבדל משמעותי בין צריכת בשר אורגני לבין צריכת בשר רגיל. בעיני, חשוב מאוד שאם כבר אוכלים בשר, אז שיהיה אורגני, מסיבות מוסריות ובריאותיות (פרה משוגעת, שפעת עופות, אנטיביוטיקה - ביקור במשק תעשייתי, על צחנתו הרבה, מקשה להבין איך משרד הבריאות בכלל מתיר בשר לאכילה). נכון, זה יקר, אבל נדמה לי שגם המצדדים באכילת בשר לא חושבים שזה הכרחי לאכול בשר כל יום. יש כל כך הרבה מקורות חלבון צמחיים. פעם, פעמיים בשבוע - אמור להספיק, לא? אם כבר את תורמת את כספך לתעשיית הבשר, אז לפחות אל תממני את אימפריית הרשע של "תנובה". תנאי החיים במשקים האורגניים רחוקים מלהיות אידיאליים, אך זה הרע במיעוטו. המגדלים ראויים לתמיכה על מאמציהם, בתקווה שעם הזמן הם ישכילו לשפר את תנאי המחיה של בעלי החיים. אם התחום הזה יתפתח ויגיע לקהל צרכנים גדול, של אנשים שאיכפת להם, הם ידרשו להחמיר את התקנים. כדי להקל על חשבון הבנק, אני ממליצה לך להיכנס לאתר הארגון לחקלאות אורגנית ולהציץ ברשימת המגדלים. בדרך כלל קנייה ישירות מהמגדלים, ולא מחנויות טבע, הרבה יותר זולה. רבים מהם עושים משלוחים בחינם. אם תצליחי לארגן משפחות נוספות באזור מגורייך, יש סיכוי שתגיעו למחירים אטרקטיביים אפילו יותר. דבר נוסף: שמעתי שב"ביו סנטר" שליד רעננה עורכים מדי יום שישי מכירה מיוחדת, במסגרתה נמכרים כל הפירות והירקות בחצי מחיר. שווה להתקשר ולבדוק. כנסי ללינקים המצורפים, מקווה שהם יעזרו. בהצלחה! http://www.organic-israel.org.il