יש ! סתם חלום

BraCat

New member
יש ! סתם חלום

סוף סוף... וכה"נ תודות לסוגסטיה, הצלחתי להתעורר ולזכור שחלמתי (ואפילו חלקים די נרחבים מהחלום). אמנם למרות שהוא היה הזוי ברמות, לא שמתי לב שאני חולם (איזה קטע פסיכי זה) ויצאתי ילד - אבל לפחות עכשיו אני יודע שאני חולם. למרות שהחלום היה אוסף של ארועים לא קשורים כך שאין אפילו טעם לנסות לתאר אותו, הקטע שסיים אותו היה דווקא מבדר ונראה לי שהוא זה שגרם לי לזכור אותו בסופו של דבר. איכשהו הגעתי למכשיר טלויזיה בדיוק שמסתיים אחד מהחלקים של "מלחמת הכוכבים". אחרי הכתוביות התחיל סרטון שנראה כמו איזה פרומו או פרסומת בהשראת הסרט "מלחמת הכוכבים" (שהרגע הסתיים) : R2D2 (הרובוט הקטן) משוטט לו חסר מעש על גג של איזה בניין כשלפתע הוא מתחיל לצנוח דרך הקומות (ממש דומה לפרסומת של הפלאפון הדק החדש) בקצב מטורף, עד שהוא נתקע בקומת המרתף. פתאום רואים שבקומת המרתף יש מלא מכונות שעובדות במרץ על איזה שהוא שבב (?). כהשבב מוכן איזה מכונה שולחת זרוע ומגישה ל-R2 את השבב והוא מרכיב אותו על עצמו. עוברים לראות את הבניין כולו מבחוץ - כשמעליו מופיעה הכתובת "See Through Technologies" - ואז התעוררתי... קטע, קטע, BC **שרירי האוזן התיכונה מושכים את ידית הפטיש (Tensor Tympani) ואת הארכובה (Stapedius) אל החלון הסגלגל. שני השרירים פועלים להגדלת המתיחות בשרשרת העצמות הממסרת את האות בין האוזן החיצונית לאוזן הפנימית. פעולה זו גורמת להגדלת התדר האופייני והנחתת פונקציית התמסורת לצליל נמוך בכ- 30 דציבלים. זהו מנגנון הגנה רפלקסיבי מחשיפת יתר לתדרים נמוכים המופעל בעת הפקת דיבור למניעת נזק עצמי. יצוין כי שרירי האוזן התיכונה מתכווצים מסיבה שאינה ברורה גם במהלך שנת החלום (REM). Spontaneous Middle Ear Muscle Activity in Man: A Rapid Eye Movement Sleep Phenomenon Michael A. Pessah 1 and Howard P. Roffwarg 2 **

GurmaNigga

New member
../images/Emo13.gif

העיקר לכתוב אותו לפרטי פרטים! ואם תחזור על שכנוע עצמי תזכור עוד רבים =]

Bluescale

New member
תחי הסוגסטיה!

אין על שכנוע עצמי לפני שינה :) המשך בדרך זו אבל במקום לרשום פרטים, תרשום נקודות מרכזיות ותנסה לזכור מעבר לחלום אחד ככה. אחכ תחזור על הנק ותרשום פרטים כדי להשאיר את החלומות בזכרון אסוציאטיבי ולא באיזור האפור

Manny Calavera

New member
גם אצלי היה אותו דבר

אחרי כמה ימים שלא זכרתי שום חלום, אמרתי לעצמי אתמול בלילה(אחרי שראיתי את הנושא שלך :p) שאני הולך לזכור את החלומות, וזה עזר (למרות שזכרתי רק אחד חח ) :)

silverhawk

New member
כל הכבוד!

והאם ראינו עכשיו את העלילה לסדרת STAR WARS החדשה, אודות יצירתו של R2D2? ;) אגב, למה אתה מצרף את הציטוט הזה בכל הודעה?

BraCat

New member
הפיסקה (ל-SilverHawk)

ה-stapedius reflex הוא רפלקס לא רצוני (ולא מודע) בו חלה עלייה במתח השרירים (stapedius , tensor tympani) אשר קשורים למערכת העצמות (המגבר) באוזן האמצעית. בעירנות הרפלקס מופעל בעת חשיפה לעוצמת גבוהות או ויברציות בתדרים נמוכים (למשל, כאלה הנגרמים בעת דיבור). נמצא כי בשנת REM ישנה פעילות של הרפלקס גם ללא חשיפה לרעש חריג.לא נמצאה תבנית אשר יכולה לחזות את זמני הופעת הרפלקס במהלך השינה - כך שלפחות ככל הידוע לי, התופעה מוגדרת כרנדומלית במהלך שנת החלום. לדעתי האישית, חולמים מודעים יכולים לגרום להפעלת הרפלקס בעת דימוי דיבור במציאות החלום (מיותר לציין כי שרירי האוזן האמצעית אינם משותקים כחלק ממנגנון "שיתוק השינה" מסיבות מובנות). הקטע החשוב פה הוא - שניתן למדוד את התופעה ע"י צופה חיצוני. אם הרעיון נכון, וחולם מודע (בעל שליטה גבוהה בחלום) יוכל לשחרר סדרת צעקות שנקבעה מראש בחלום (וכאן אתם יכולים לנסות לענות אם דבר כזה אפשרי לחולם מנוסה) אז אני מאמין שניתן יהיה למדוד את תדירות פעימות הרפלקס ע"י צופה חיצוני ער. אם למשל ניתן יהיה לסכם על קוד מורס מסוים - זה כבר יתחיל להיות מרשים. חוץ מזה, אם כל אחד היה מצרף פריט מידע חדש (ובתקווה גם מעניין) בסוף כל פוסט - כולנו היינו חכמים הרבה יותר :) BC

למעלה