יש סתירה?

The_Mighty_Perr

New member
מה הקשר?

בס"ד מה הקשר לברוך גולדשטיין? מה הקשר לסטיבן הוקינג??? בברכה...

begone

New member
הסבר, למי שלא הבין

אם ´צריך לאהוב כל יהודי´, אז התוצאה האבסורדית היא שרוצח שפל כמו ברוך גולדשטיין יזכה לאהבה שלמה, בעוד מדען נוצרי כמו סטיבן הוקינג יזכה לשינאה בגלל היותו "גוי". האהבה היהודית-בלבד מבוססת על גזענות מחפירה, ואין לקבל זאת בשום אופן. לא למדנו שום דבר מן השואה? לא הפקנו שום לקח? לא הבננו שצריך להפסיק עם הגזענות המטורפת הזאת?

The_Mighty_Perr

New member
אתה שקרן!

בס"ד צריך לאהוב כל יהודי, אבל... ומי אמר שצריך לשנוא גויים. לא זכור לי שכתוב שצריך לאהוב כל אדם בתורה. אבל מבחינה אנושית צריך לאהוב כל אדם באשר הוא. אני לא מכיר את סטיבן הוקינג אישית אז אני לא אוהב אותו, מצד שני קראתי כמה ספרים שלו, ואני מודע לכך שהוא מומחה עולמי בפיסיקה, ואני מתייחס לדבריו. ברוך גולדשטיין, בלי קשר להאם אתה אוהב אותו או לא. בזה שהוא הפר חוקי מדינה המדינה רשאית לתת לו עונש. בברכה...

begone

New member
איפה שיקרתי?

"לא זכור לי שכתוב שצריך לאהוב כל אדם בתורה" זה לא משנה מה כתוב בתורה - אני באופן אישי לא חושב שצריך לאהוב כל אדם. צריך לדון כל מקרה לגופו. "אני לא מכיר את סטיבן הוקינג אישית אז אני לא אוהב אותו" תרומתו לאנושית ראויה להערכה, ולדעתי גם לאהבה. "ברוך גולדשטיין, בלי קשר להאם אתה אוהב אותו או לא. בזה שהוא הפר חוקי מדינה המדינה רשאית לתת לו עונש" הוא גרם נזק אדיר לישראל, אני מתעב את מעשיו, אותו ואת תומכיו. הוא לא רק הפר את חוקי המדינה סתם כך, הוא גם הרס עשרות משפחות וגרם לפלשתינאים לחפש נקמה.

[אורן]

New member
לא, אתה זה שהתבלבלת

אתם תשבו ותלמדו אגדות האחים גרים, סליחה, תורה, ותהנו מחידודי שכל כמו זה שכתוב שם שארנס מעלה גרה, ואנחנו נשב, נאכל שרימפס בחלב אימו (לא אני, אני לא אוכל מאכלי ים) ונלמד דברים אמיתיים באוניברסיטה.

The_Mighty_Perr

New member
אתה בנאדם מגעיל...

בס"ד 1. ציניות? "אגדות האחים גרים" = תורה?!? 2. דברים אמיתיים...? לא שמעת על דתיים שלומדים באוניברסיטה "דברים אמיתיים"? לא שמעת על הנח"ל החרדי שמגן על המדינה? 3. לכל תרבות או קבוצת אנשים יש חלק שמוציא לה שם רע. החרדים הנוכלים והמשתמטים מוציאים שם רע לכל החרדים והדתיים. אתה מוציא שם רע לחילונים, עם העוקצנות שלא במקום הזו. בברכה...

[אורן]

New member
למה? הרבה אנשים אומרים שאני נחמד

אבל כל בן-אדם זכאי לדעה משלו... תסלח לי אם אני לא אייחס לדעתך חשיבות רבה, מכיוון שאני לא רואה בך את סמל החוכמה. 1. מה פתאום ציניות? אגדות האחים גרים=תורה כמובן רק מהבחינה דתית... מבחינה תרבותית והיסטורית אין מה להשוות. 2. שמעתי, אז מה? מה הקשר? הנח"ל החרדי זה באמת יופי, הבעיה היא שהחרדים שמתגייסים אליו הם מיעוט מבוטל ביותר. 3. כלומר 90% מהחרדים מוציאים לכל החרדים שם רע, באמת לא יפה שאני מכליל... <סרקסטי> אני דווקא לא חושב שאני מוציא שם רע לחילונים אבל תחשוב מה שבא לך, אך כמו שאמרתי, אני אקבל את דעתך בערבון מוגבל.

עשה לי טובה

בשנה שעברה 8% מבני המחזור גם לא התגייסו וגם היו חרדים... תגיד לי אתה, איזה אחוז מהווים החרדים מהאוכלוסיה?

The_Mighty_Perr

New member
לא לזה התכוונתי...

בס"ד התכוונתי לדברים יותר עקרוניים... אבל יכול להיות שיש לי תשובה בשבילך... היא לא הכי טובה, אני מודה... למען הדיון נניח שיש אלוקים שברא את העולם עם חוקים מוגדרים, לא ברור כיצד קרו מכות מצרים(לדוגמא)? ראיתי אדם שטען שלא היה נס אלא מטאורים. נניח שכן. העניין הוא שאותה יישות שבראה את העולם תזמנה את מטח המטאורים הזה בזמן מתאים. לא נדרשת התערבות ישירה... בברכה... נ.ב. כמובן שזה רק רעיון...

oren*

New member
אתה מוכיח בדיוק את מה שאמרתי

אני מאמין במדע מול האדם ללא התערבות האלוהים (הוא לא קיים מבחינתי) אתה מאמין במדע כהוכחה של האלוהים מול האדם ולגבי מכות מצרים, אתה מאמין שהן קרו במציאות, אני לא מאמין שהן קרו מלכתחילה (וגם אם כן, יש מספר דרכים להסביר כל אחת מהן, דיסקסו על כך הלוך ושוב בפורום נטעים וזה מבחינתי כמו לטחון מים).

The_Mighty_Perr

New member
זה לא ממש מכובד...

בס"ד בהודעה שלי הזמנתי ופתחתי דיון, הגבת, ועכשיו אתה בורח. אתה טוען שזה כמו לטחון מים, אז אל תכנס לדיון מלכתכילה!!! בברכה...

oren*

New member
לא

בהודעה שלך דיברת על נושאים כלליים - דת ותורה לא דיברת על אירוע ספציפי כמו מכות מצרים אם הדיון היה נפתח בהוכחת קיומן של מכות מצרים לא הייתי משקיע זמן בתגובה או בניסיון לכתוב את דעתי על הנושא (כי אדם מאמין כמוך לא יקבל את ההסבר של ליקוי חמה כסיבה לחושך באמצע היום). ואם התגובה שלך היא "אלוהים גרם לליקוי החמה הזה" - חסוך לעצמך הקלדה מיותרת, BEEN THERE DONE THAT.

The_Mighty_Perr

New member
כן...!

בס"ד נכון דיברתי על נושאים כללים... אבל בתחלה הגבת, ואח"כ אמרת ש"אתה לא רוצה לדבר על זה יותר"... הזנתי דיון לא תגובות "פגע וברח"... וגם יש טעות וכשל לוגי במשפט "מבחינתי כאתאיסט, בוודאי שהמדע סותר את התורה, היות ואני לא מכיר בקיומה של יישות אלוהית או באופציה של ניסים ונפלאות ברגעי קושי (אמירת תהילים לדוגמא)." טעות- ניסים ונפלאות בעת צרה? מה הקשר לתהילים? אני לא רוצה לפתוח עכשיו דיון בנוגע לתהילים, כי הדיון הזה כבר רחב מספיק... אפילו שאפשר אם אתה רוצה... כשל לוגי חמוד- מבחינתך כאתאיסט המדע סותר את התורה, אבל זה שטותי! מדובר בהאם הדברים שהמדע אומר(גיל היקום לדוגמא) סותרים את מה שהתורה אומרת בנושאים הללו. המדע או סותר את התורה, או לא סותר אותה. אין פה "בחינתי" ו"בחינתך", או שיש סתירה, או שאין! בברכה...

notafish

New member
ההנחה שלך לא מובנת מאליה../images/Emo19.gif

כשאתה כותב "נניח שיש אלוקים שברא את העולם עם חוקים מוגדרים". זו הנחה כבדה מאד, וטעונה הצדקה, לפחות בפורום הזה. ברוך הבא כבר אמרתי?

The_Mighty_Perr

New member
מובנת מאליו....

בס"ד לא התכוונתי לדברים כמו עצם קיומו של אלוקים. התכוונתי לדברים שהמדע מסוגל לעסוק בהם. אם מדבור על סתירה בין תורה למדע אין קשר לעצם קימו של אלוקים כי המדע לא ניחן בכלים לבדוק האם אלוקים קיים. אני מדבר על דברים שהמדע מסוגל לבדוק/לנבא. האם מה שהמדע אומר על דברים אלו סותר את מה שהתורה אומרת עליהם? הוא דיבר על מכות מצרים, מעולה- מטח מטאורים(לדוגמא). ותוריד את שאר השורות על "נניח..." עכשיו זה יותר טוב? עדיין עניתי על השאלה... בברכה...

המדע לא סותר אלא מגלה ומאשר בכל

פעם מחדש. לדוגמא: אחד החישובים של גיל העולם על פי הקבלה הוא 15,330,000,000 שנה. ואילו הוקינג טוען ל +/- 15 מיליארד שנה. אגב, הקישור ש-DaCritic הביא לך זה לאתר של חבר´ה הידועים במומחיותם לעוות ולסלף את התורה, כך שלא הייתי ממליץ לך להסתמך עליהם. אגב, שאל אותו אם הוא יודע על מה הם מדברים.

גוססי

New member
שאלה:

"אחד החישובים של גיל העולם על פי הקבלה הוא 15,330,000,000 שנה" היכן ומתי לראשונה הוזכר חישוב זה בספרות הקבלה?

רבי יצחק דמן בספרו "אוצר החיים"

הנה ציטוט: בספרו "אוצר החיים" שנתגלה רק לאחרונה, בונה רבי יצחק חישוב קבלי על הפסוק שהבאנו לעיל: "כי אלף שנים בעיניך כיום..": 42,000 שנים, שכבר הסכימו עליהם קודמיו המקובלים (ששה מחזורי שבעת אלפים) X 1000 (שהרי מדובר בשנותיו של הקב"ה) 365 X ימים בכל שנה אלהית שכזו = 15,330,000,000 שנה. כלומר: קצת יותר מ15- מיליארד שנה, מה שמקביל לחישובים המדעיים באשר לזמנו של "המפץ הגדול" (למשל סטיבן הוקינס, בספרו "קיצור תולדות הזמן" מתארך את גיל היקום בין עשרה לעשרים מליארד שנים).

זה התחיל בכלל מהלכות שמיטה

כידוע לך שנה שביעית היא שנת שמיטה, וכך במחזוריות של 7 שנים מגיעים לשנת היובל. ההקבלה היא לבריאת העולם, על פי תורתנו העולם נברא לפני 6,000 שנה. על פי המדרשים העולם הבא, לאחר 6,000 שנה ימשך אלף שנה, קרי עד סוף שנת האלף השביעית. ומכאן על פי הקבלה (לא הבנתי בשלב זה אם יהיה המשך או שאנחנו ממש בסוף תהליך המחזוריות) העולם נברא ונחרב כל 7,000 שנה. על פי המקובל, יומו של הקב"ה הוא 1,000 שנה שלנו, בזמנים שלנו (אגב, מכאן ניתן להבין או לא שבורא עולם הוא מעל הזמן). 7K * 6 * K * 356 = 15,330,000,000

למעלה