יש סתירה?

גוססי

New member
חביבי, הרב שלך טועה

או שלא הבנת אותו. "רעך" הוא לא סתם יהודי (ובודאי שלא "כולם"). אתה מוזמן לעיין במאמר המבאר ענין זה כאן: http://www.daatemet.org.il/daathalacha/he_ethics.html

דוד30

New member
בס"ד. אני לא רוצה לדון בנושא זה .

אני דן בנושא מעמד הר סיני. האם יש לך תגובות לראיה שהבאתי. צריך לדעת שבגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש . לכן לפי דעתי אסור לשנוא. וכן צריך לאהוב כל יהודי . ואת הצדיקים צריך לאהוב יותר מהרשעים. וכן צדקה שנותנים לצדיקים יותר מעולה מאשר נותנים צדקה לרשעים.

begone

New member
הממממממ

"אני דן בנושא מעמד הר סיני" לא עדיף לדון בנושאים הקשורים לחיים שלנו כיום? כמה אפשר לדוש בנושא הזה, כמה אפשר להתעסק בעבר ולא בעתיד? "צריך לדעת שבגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש" והאם בגלל שנאת-חינם בין יהודים אירעה השואה? התשובה היא לא. "לפי דעתי אסור לשנוא" איזה רגש יש לך כלפי היטלר וחבריו? "וכן צריך לאהוב כל יהודי" גם את ברוך גולדשטיין, אתי אלון, עופר מקסימוב, עמי פופר ויגאל עמיר? "ואת הצדיקים צריך לאהוב יותר מהרשעים" זה כמובן נכון גם לשאר תושבי העולם, לא רק ליהודים שלך. "צדקה שנותנים לצדיקים יותר מעולה מאשר נותנים צדקה לרשעים" ואולי עדיף לתת צדקה לרשע, שאז אולי הוא יהפוך מאויב לאוהב? די עם הפתגמים הילדותיים האלה, אי אפשר לעשות הכללות לגבי המין האנושי. כל קרה לגופו. די כבר עם הגישה הפשטנית הזאת לחיים. כל אדם הוא עולם ומלואו.

זה די משעשע

דוד מכניס לכל מקום את המאמרים שלו על הר סיני ואתה משחיל את עניין השואה. אני מקווה שאתה מבין שלדתיים אין בעיה (אידיאולוגית) עם השואה.

begone

New member
אידיאולוגית? בדיחה!

"אני מקווה שאתה מבין שלדתיים אין בעיה (אידיאולוגית) עם השואה" מה זאת אומרת בעיה אידיאולוגית? יש כאן בעיה עובדתית. כמעט כל הקהילה החרדית הושמדה בשואה, ולחרדים יש בעיה עובדתית קשה מאוד בגלל זה. גם קשה להם מאוד עם העובדה (העובדתית...) שהציונות הצליחה, בחלקה, להימלט. אין כאן שאלה אידיאולוגית - יש כאן ויכוח על עובדות. "דוד מכניס לכל מקום את המאמרים שלו על הר סיני ואתה משחיל את עניין השואה" ההבדל הוא עצום: מעמד הר סיני לא התקיים מעולם, והשואה אכן אירעה.

chan

New member
גם את השואה מכחישים היום

בדיוק באותה צורה שאתה מכחיש את התורה לא חסרים היום אנשים שמכחישים את השואה.

chan

New member
אני לא מכחיש את השואה חס וחלילה

עובדה יש אנשים שאומרים שמה שלא ראו לא קיים אצלם, לך תוכיח להם שהייתה השואה.

ofir_y

New member
איך אתה משווה?

השואה היא דבר מתועד, וכל היוצא בזאת. [צילומים, עדויות, אנשים חיים שמספרים על כך, וממצאים בשטח] ובכל זאת במערכת החינוך מדגישים יותר את לימודי התנ"ך מאשר לימודי השואה [אבסודרי לא?]

begone

New member
אתה אדם מאוד לא חכם

"גם את השואה מכחישים היום בדיוק באותה צורה שאתה מכחיש את התורה לא חסרים היום אנשים שמכחישים את השואה" תשובה מפורטת: א) גם לא חסרים אנשים שמאמינים באלוהים. בכלל לא חסרים אנשים. ב) העובדה שיש מכחישי-שואה לא מבטלת את השואה ג) אני לא מכחיש את התורה, אני גם לא מכחיש את העובדה שקיימת תרבות יהודית ועם יהודי והיסטוריה יהודית ד) אני מסרב לקבל כעובדה את מעמד הר סיני. מבחינתי זה לא יותר מאשר אגדה מיתולוגית מרשימה ה) אין לך שום הוכחה שמעמד הר סיני אכן אירע ו) לי יש 6 מליון הוכחות שהשואה אכן אירעה ז) הרב עובדיה יוסף טען שהמליונים שנספו בשואה היו נשמות חוטאות. זאת גם צורה של הכחשת שואה

chan

New member
תשובה

א) אתה ממש לא מתייחס לכיוון הנכון ההבדל הוא שמאורע שקרה ותועד כמו מתן תורה ולהבדיל כמו השואה נוראה קל להגיד לא היה, לא ראיתי הכל שקרים. ב) גם העובדה שיש מכחישים לקיום הקב"ה איננו אומר כי הוא לא קיים ג) על אותו משקל אתה יכול להגיד אני לא מכחיש את כל התיעוד/ספרים שיש על השואה אני רק אומר שהיה אדם כריזמטי שגרם לעולם להאמין כך. ד) וישנם 600,000 איש שהיו במתן תורה. לסיכום כאשר לא רוצים להאמין לא מאמינים לא משנה כמה הוכחות יש תמיד אפשר להמציא דברים נגדיים. לא סיפורים ולא אגדות עברו מאב לבן במשך אלפי שנים, וישנו תיעוד מפורש בתורה לכן לא משנה כמה תכחיש עדיין קיים בורא לעולם

..........

"יש כאן בעיה עובדתית. כמעט כל הקהילה החרדית הושמדה בשואה, ולחרדים יש בעיה עובדתית קשה מאוד בגלל זה" אם שמת לב, השואה איננה פוגעת באמונה שלהם... "גם קשה להם מאוד עם העובדה (העובדתית...) שהציונות הצליחה, בחלקה, להימלט" זו דעתך. "ההבדל הוא עצום: מעמד הר סיני לא התקיים מעולם, והשואה אכן אירעה" לא רלוונטי.

begone

New member
................

"אם שמת לב, השואה איננה פוגעת באמונה שלהם" ממש לא נכון. מחקרים בחברה החרדית מראים על חרדה גדולה מצד המנהיגות החרדית מנושא השואה. החברה החרדית פיתחה מנגנוני הכחשה, הסתרה, הקטנה וזילות של השואה. ההערה שלך מעידה על בורות בנושא החברה החרדית. "זו דעתך" חוקרים של החברה החרדית אמרו זאת, לאחר בדיקה אמפירית ומציאותית מדבריהם של מנהיגים חרדים. תקרא באתר חופש, זה כתוב גם שם. "לא רלוונטי" בהחלט רלוונטי - הויכוח מעמד הר סיני הוא ויכוח על מיתוס. הויכוח על השואה הוא בין אנשים שלא קראו ספרי היסטוריה ולא מכירים ניצולים - לבין אנשים שכן קראו וכן מכירים.

..........

"ממש לא נכון. מחקרים בחברה החרדית מראים על חרדה גדולה מצד המנהיגות החרדית מנושא השואה" אפשר קישור "חוקרים של החברה החרדית אמרו זאת, לאחר בדיקה אמפירית ומציאותית מדבריהם של מנהיגים חרדים. תקרא באתר חופש, זה כתוב גם שם" כנ"ל "בהחלט רלוונטי - הויכוח מעמד הר סיני הוא ויכוח על מיתוס. הויכוח על השואה הוא בין אנשים שלא קראו ספרי היסטוריה ולא מכירים ניצולים - לבין אנשים שכן קראו וכן מכירים." התכוונתי ששניכם מכניסים את הנושאים הללו בדיונים שלא קשורים לנושאים הללו.

דוד30

New member
תגובה לביגון

כתבת:...כמה אפשר להתעסק בעבר ולא בעתיד? תשובה: אני רוצה לדעת אם התורה אמת או לא ולפי זה לדעת אם להיות דתי או חילוני . לפי דעתי זה הדבר הכי חשוב בחיים. כתבת: והאם בגלל שנאת-חינם בין יהודים אירעה השואה? התשובה היא לא. תשובה: הבאתי מאמר בנושא השואה בפורום הזה. איזה רגש יש לך כלפי היטלר וחבריו? ת. כשאמרתי לאהוב התכוונתי כל יהודי. באמת . אתה גולש לדברים שבכלל לא תורמים כלום לדיון. כתבת:גם את ברוך גולדשטיין, אתי אלון, עופר מקסימוב, עמי פופר ויגאל עמיר? תשובה: אם יוצאים מנקודת הנחה שהתורה אמת. אז לא משנה חומרת העבירה. כל עבירה היא עבירה. וצריך לדון כל אדם לכף זכות. פרוש > לחשוב שאם אני הייתי נולד בסביבה של אותו אדם הייתי יותר גרוע ממנו. כתבת: זה כמובן נכון גם לשאר תושבי העולם, לא רק ליהודים שלך. תשובה: לא . יש הבדל מהותי לפי היהדות בין הגויים ליהודים. לפי היהדות לא חייבים בכלל לאהוב את הגויים. כתבת: די כבר עם הגישה הפשטנית הזאת לחיים. כל אדם הוא עולם ומלואו. תשובה: ההלכה שצדקה לצדיק יותר טובה מאשר לרשע כתובה בהלכות שולחן ערוך. וצריך לקיים את ההלכות בלי לחפש הגיון . צריך קודם לקיים ואחר כך לראות את הגיון שבזה. כמו שעושים ברית מילה למרות שלא מבינים את כל הגיון שבזה.

begone

New member
מזל טוב! אתה הפכת למפלצת

"צריך לקיים את ההלכות בלי לחפש הגיון" מזל טוב! אתה מפלצת יהודית כשרה למהדרין. אם יש הלכה שקובעת להרוג את כל הבריטים, אתה תהרוג אותם (הם גויים...). אם יש הלכה שקובעת שצריך להרוס את הכנסת, אתה תהרוס. אם יש הלכה שקובעת שאסור לעשות צרכים במהלך השבת, אתה תלך לפיה בלי לחשוב. ואם יש הלכה שקובעת שאסור לדבר עם צרפתי, אתה לא תדבר איתו. אז שוב - מזל טוב! ברגע זה הפכת לרובוט ו/או מפלצת. יצור מעוות. שלא מפעיל את השכל, שלא שואל שאלות, שלא דואג לעולם ושלא מתחשב במציאות המודרנית שמולו. מזל טוב! אתה באמת ´האדם העליון´! כולך נופת צופים, אני מקנא בך ובקהילה שהמציאה אותך.

דוד30

New member
בס"ד. אתה צריך להבין שבכדי לקיים את

הלכות התורה , אנחנו קודם צריכים להאמין שהיא אמת. לכן עדיף להתרכז בנושא ראיות והפרכות מאשר לחפש אם התורה מתאימה לנו או לא. אם נוכיח לעצמנו שהתורה אמת. נמשיך לברר את יתר הדברים. בקשר לקיום מצוות לא הגיוניות . אני רוצה להבין לא ידוע לך שאנו מקיימים ברית מילה שהיא מצווה בכלל לא הגיונית. ולא מוסרית. ולא בריאותית לאנשים שחיו לפני הרבה שנים. בכל זאת כל היהודים כמעט עושים אותה ואף אחד לא מכנה אותם אכזרים על תינוקות.

תגובה

"בכל זאת כל היהודים כמעט עושים אותה ואף אחד לא מכנה אותם אכזרים על תינוקות. " דווקא כן. תמצא כמה אנשים שחושבים ככה בפורום זה!

begone

New member
אוסף שקרים והבלים

"אנחנו קודם צריכים להאמין שהיא אמת" אני לא מאמין. אז מה תעשה לי? תהרוג אותי? תשלול ממני את האזרחות? "לכן עדיף להתרכז בנושא ראיות והפרכות מאשר לחפש אם התורה מתאימה לנו או לא" גם אם התורה היתה מתאימה לי, עדיין אני לא מקבל אותה. אין כאן רק שיקולים פרקטיים, אלא גם עקרוניים. "בכל זאת כל היהודים כמעט עושים אותה ואף אחד לא מכנה אותם אכזרים על תינוקות" קודם כל - יש הרבה מאוד אנשים המכנים אותם ´אכזרים על תינוקות´. שנית - יש הרבה מאוד יהודים שלא עושים אותה (תבדוק באנגליה למשל). שלישית - היהדות המודרנית בהחלט בוחנת מחדש את הנושא הזה, ואתה תתפלא עד כמה המצב שונה ממה שאתה חושב. במילים פשוטות - הבן שלי לא יעבור ברית מילה. כל כך פשוט, כל כך חד-משמעי. ואתה יכול לדבר עד מחר על אלוהים - הוא לא קיים, והבן שלי בהחלט יהיה קיים, בריא ושלם.

ofir_y

New member
אני הבאתי לך תגובה

ולא קיבלתי תשובה, בנוגע למאמר שלך. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=5080205&place=0

למעלה