יש סתירה?

גוססי

New member
דוגמה לא טובה

דוקא משום שזו אינטרפרטציה הגיונית וסבירה (מי אמר ש"מקומו" הוא דוקא בית?). דוגמה יותר מעניינת יכולה להיות האיסור על עירוב בשר וחלב שאינו נובע בשום אופן מהטקסט המקראי וכולו פרי דמיון פרוע. אולם לא לכך היתה כוונתי. דוגמה מעניינת לסתירות בתורה שבכתב נוכל למצוא בפרשת מותו של אהרן הכהן. בדברים י´ מסופר כיצד אהרן מת ונקבר במוסרה, אולם בספר במדבר לג´ כתוב כי אהרן הכהן נקבר בהר ההר, שמונה מסעים אחרי מוסרה! הכיצד יתכן?

The_Mighty_Perr

New member
למה?

בס"ד תן פרוש אחר ל"מקומו". בנוגע לבשר וחלב אני לא מתכוון להסביר כי אתה לא תקבל את ההסבר. אם טעיתי ואתה כן מוכן לשמוע אותי, אז פשוט אני אצטט קיצור... בנוגע למות אהרון, שקלת לפתוח רש"י? בברכה...

גוססי

New member
"מקומו" יכול להיות כל דבר שנחפוץ

ביתו, שכונתו, עירו ואפילו (למחמירים) הכסא בו הוא יושב. לגבי הבשר והחלב, ההסבר מוכר לי. שלוש פעמים נכתב "לא תבשל וגו´": פעם איסור בישול, פעם איסור אכילה ופעם איסור הנאה. האם הפירוש הזה מתחייב מהכתובים? בהחלט לא, ובודאי לא יותר מפירוש אלטרנטיבי (שלי) לפיו האיסור הוא פעם לבישול, פעם לטיגון ופעם לצליה... (אגב, הבדיחה אומרת שאיסור הניאוף מופיע בכתובים פעמיים, פעם לבישול ופעם לאכילה, אולם ההנאה מותרת). ובענין מות אהרן, הלכתי לרש"י ומצאתי כי לדבריו אהרן מת בהר ההר, אולם בני ישראל חזרו אחורה למוסרה מהלך שמונה מסעות והתאבלו עליו שם אבל כה כבד כאילו מת שם... פירוש מגוחך עד כדי כך שאפילו הרמב"ן כתב עליו כי אלה דברי אגדה (מה שלא הפריע לו להמציא אגדה משלו לאותו ענין בדיוק).

The_Mighty_Perr

New member
אתה בעצמך רואה עד כמה זה לא הגיוני

בס"S הכסא בו הוא יושב?!? חז"ל פעלו בהשראת רוח הקודש. בעניין מות אהרן- פירוש מגוחך? יש לך פירוש טוב יותר? הפירוש שלך טוב יותר משל רש"י והרמב"ן??? אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח! בברכה...

גוססי

New member
מה ענין הגיון לכאן?

מצוות דתיות אינן אמורות להיות הגיוניות. הבעיה עם הפירוש המסויים הזה היא לא חוסר ההגיון שבו, אלא העובדה שהוא לא ניתן ליישום. גם האיסור על הדלקת אור (נורה חשמלית) בשבת אינו הגיוני, אז מה? ולגבי מות אהרן: אין לי פירוש יותר טוב, אולם איני זקוק לו. חיפוש פירוש משכנע במקרה זה הוא בעיה של המאמינים במקור האלוהי של התורה, אבל מי שאינו כפוף לאמונה זו יחפש את התשובה בתחום ביקורת המקרא. על פניו נראה שהקטע על מות אהרן במוסרה לא היה אמור להיות שם. הבה נראה את הקטע בשלמותו: "ואפן וארד מן ההר ואשים את הלוחות בארון אשר עשיתי ויהיו שם כאשר ציוני ה´ ובני ישראל נסעו מבארות בני יעקן מוסרה שם מת אהרן ויקבר שם ויכהן אלעזר בנו תחתיו משם נסעו הגדגדה ומן הגדגדה יטבתה ארץ נחלי מים בעת ההיא הבדיל ה´ את שבט הלוי לשאת את ארון ברית ה´ לעמוד לפני ה´ לשרתו ולברך בשמו עד היום הזה על כן לא היה ללוי חלק ונחלה עם אחיו ה´ הוא נחלתו כאשר דבר ה´ אלהיך לו ואנכי עמדתי בהר כימים הראשונים ארבעים יום וארבעים לילה". קל לראות שהקטע המודגש אינו מתקשר לתחילת הטקסט ולסופו, וכי כל הענין הוא סתם שגיאת סופרים. מאחר ואנו לא נדרשים להאמין שהתורה אלוהית, שגיאה כזו עשויה ללמדנו דברים אחדים על תהליך החיבור וההגהה של התורה כיצירה אנושית לכל דבר.

The_Mighty_Perr

New member
יש עניין הגיון...

בס"ד 1. נכון... 2. מה אתה רוצה שאני אגיד על הפעלת חשמל בשבת... כל דבר שאני אגיד אתה תגיד "חז"ל המציאו", "התורה לא נכתבה ע"י אלוקים", וכו´... אתה מילא לא מקשיב, אז אני לא אבזבז תגי HTML על זה... 3. לא קשור...לדעתך... הרבה פעמים ענו חז"ל על שאלות של "חוסר קשר", לכאורה... מכיר את הביטוי "מה עניין שמיטה להר סיני"? 4. שגיאת סופרים, מי אמר??? אתה מערבב בין עובדות לדעות... ואם בני-אדם כתבו את התורה, האם הם עד-כדי כך מטומטמים כדי לכתוב שטויות כאלו??? תחשוב על זה!

גוססי

New member
חשבתי וחשבתי, והמסקנות פשוטות:

לא חז"ל המציאו את האיסור על הפעלת חשמל בשבת, כי אם רבנים פחותי ערך במאה השנים האחרונות (בערך). שים לב: גם בעינים דתיות אין לאיסור זה כל שחר, לא בתורה ולא בגמרא ולא בשום מקום אחר. זהו סתם איסור לשם איסור, מעין תרגיל בפסיקת הלכות חסרות ביסוס תורני רק כדי שאחר כך אפשר יהיה להמציא פטנטים מבריקים (שעון שבת) כדי לעקוף את האיסור הבלתי מבוסס מלכתחילה. ובענין השגיאות בתורה: ניכרת בדבריך המגמה להשתמש בהנמקה רגשית ("היתכן שאבותינו שיקרו לנו אודות מתן תורה?", או "איך יכול להיות שמי שכתב את התורה כל כך מטומטם?") במקום להתמודד עם העובדות. עובדה אחת היא שמבחינת ההקשר הקטע שהדגשתי כלל אינו שייך לענין. עובדה שניה היא שהתורה מוסרת לנו שני דיווחים שונים בתכלית על אותו האירוע (ויש יותר מדוגמה אחת לכך). עובדה שלישית היא שאנשים לא צריכים להיות שקרנים כדי להאמין במיתוס ולהעביר אותו הלאה, ובאותה מידה הם גם לא צריכים להיות מטומטמים כדי שיגרמו שגיאות בספר שנכתב ונערך במשך כמה דורות. חז"ל טעו, כותבי התורה טעו, בני אדם טועים. רוח הקודש אינה יכולה לטעות, והמצאותן של טעויות בטקסט כלשהו יש רק מסקנה אחת ממנה אין מנוס - מדובר במעשה ידי אדם ללא שום "פיקוח" מלמעלה.

The_Mighty_Perr

New member
הפרכה באמצעות הכפשה

בס"ד כמו שאמר סטיבן הוקינג. אתה שם תווית על "רבנים פחותי ערך", על "הלכות חסרות בסיס"... מה אתה יודע על קביעת הלכה? מי אתה שתדבר כך על אותם רבנים? הנקמה שכלית, לא רגשית. אנשים לא דיי טיפשים כדי ליצור טעויות כ"כ גדולות! אדם דתי, מאמין שפרושי הפרשנים, כופר כמוך טוען את מה שהוא טוען. על כן הדבר נקרא אמונה, אני מאמין בדבר אחד, ואתה בדבר אחר...

דוד30

New member
בס"ד. מה אתה רוצה שאני יעשה

להעתיק לך את כל מה שכתוב שם.?

ofir_y

New member
לא אבל יהיה נחמד

אם תנסה להסביר בדברים שלך במקום להיות תוכי של אתרים אחרים...

דוד30

New member
אני רק הבאתי את הקישורים שברקע יהיה

ברור שיש תשובות לאתר דעת אמת. עכשיו אנחנו דנים במעמד הר סיני. עד עכשיו לא הביאו לי הפרכות . אם כך אני לא יכול להשתחרר מההגבלות של התורה. חשבתי שאתם תהיו יותר חזקים ויסודיים.

ofir_y

New member
אני מבטיח לך..

זה ברור לכולם שיש תשובות לכל דבר. אנחנו מנסים לבדוק פה כמה טובות התשובות. ואני קראתי את מה שנאמר בדעת אמת ונכתב שם בקשר לתגובות הטיפשיות שרשמו.

לא מספיק לקרוא את שכתבו דעת המת

עליך להבין גם במקורות שמהם הם נסמכים.

ofir_y

New member
תגובה לדויד על ה"ראיות" שלו!

"ולא יתכן שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש (מלבד הנשים והטף שהיו באותו מעמד) ומעידים על אמיתותו. " - חחח ותראה את האירוניה! גם אתה לא ראית עוד 599,999 אנשים! מצחיק אה? "ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים" - אני כל יום מקווה שיעלו על השקר הזה... כל יום...

דוד30

New member
בס"ד. למה אתה מתכוון שאתה כתבת אני

מקווה שבכל יום יעלו השקר הזה. מדובר בדור הראשוןוהשני לא מדובר בדור הזה . בם בדורות הראשונים והשניים לקבלת התורה ההפצה הראשונה שלה לא היו מעבירים את התורה אם הם רואים שמה שכתוב בה סותר אותה. לא מדובר על היום.

ofir_y

New member
מהסיבה הפשוטה:

לא ראיתי אף אחד כזה פה. אגב, לא התכוונתי תוכי שאומר מה שקרא. אני מתכוון שכל הודעה שלו הוא מצרף קובץ, או לינק. במקום לענות מהראש...

אם כך אז יש לך בעיה חמורה מאד

כל החכמולוגים מצטטים מן הקונטרסים ללא דעה בדיקה מקיפה ומעמיקה. במיוחד כשאותם חכמולוגים אין להם מושג (רובם) קלוש בגמרא, והשאר (אותו מיעוט) מושגיו הם כשל ילד שרק למד מושג כללי.

למעלה