יש סקר חדש!

kit k@t

New member
אני דווקא מחבבת את חנוכה,

אבל לא חוגגת. אני לא טיפוס שלבד חוגג חגים, אז את קריסטמס עושים, וחנוכה לא. אבל אני עדיין אוהבת את חנוכה.... ואגב, הסברתי לבערך 5 אנשים מהעבודה מה המשמעות של חנוכה, אני ממש מסיונרית. קאט

Emc2

New member
אני הכי אוהב את האגוזים!

אה רגע.... זה פסח אז.... אממ..... ששותלים עצים? לא לא זה ט"ו בשבט.... ופירות מיובשים זה מתי? אהההההה.... שבועות נכון... אוף, מה עושים בחנוכה? טקס? זה רק אני או שחגי ישראל זה משהו שמקשרים עם בית ספר יסודי, טקסים וחולצות לבנות?

I3lackM

New member
נכון אבל

מה קשור? היא התכוונה לסקר על הערוץ הישראלי או שפספסתי משהו?

טקס וחולצה לבנה זה יום הזיכרון לשואה\חללי צהל

חגים זה ארוחת חג סופגניות, לביבות, ולהדליק חנוכיה ולשיר בית אחד של מעוז צור, כי אנחנו לא יודעים יותר מבית אחד. ולפעמים לשיר עוד כמה שירים בכמה קולות, בין אם זאת הכוונה ובין אם לא! איזה טקס חולצה לבנה היה בחנוכה?

Emc2

New member
טקס חנוכה מן הסתם...

מה, אצלך ביסודי לא היה לכל מאורע טקס ששכבה אחרת הייתה אחראית להפיק? לכל חג היה טקס, ולכל יום זכרון או אזכרה או משהו היה טקס, ולכל טקס היה טקס. לפעמים נדמה לי ששליש מהיסודי היה הכנות לטקסים. תם הטקס

AngeIDust

New member
גם אצלנו היה ככה

כל שכבה היתה עושה טקס פסח זה כיתה ד יום השואה זה כיתה ה ויום הזיכרון זה כיתה ו. ככל שאתה מתבגר הטקסים נעשים מבאסים יותר (וגם נכון תמיד מעיק למצוא חולצה לבנה ויש את ההוא שמגיע בחולצה שחורה כי הוא שכח?)

I3lackM

New member
איזה שכח

זה תמיד הליצן שבא בחולצה מקושקשת עם מגוון צבעי הקשת שטוען שהוא שכח

ממש לא זכור לי טקס חנוכה!

אני זוכר את שבועות, אז היה אירוע.. הצגה, ריקודים.. אבל בחנוכה? אני זוכר שהרב רייצ'ס היה בא ומספר לנו סיפור על מישהו שחי פעם איפשהו ואז מה מישהו מטונף ומסריח (אה, והיה חנוכה) וביקש להשתתף בארוחה, ואז האיש הטוב הסכים וכמה יפה המצווה. אולי זה היה הסיפור של פסח... אולי זה היה הסיפור של כל החגים.

תקנא תקנא

מסכן, הרב לא סיפר לך סיפורים ונתן לך לנסות לתקוע בשופר? ולא היה טקס חולצה לבנה בחנוכה ננה בננה

Emc2

New member
דווקא בכיתה ה בא איזה רב בראש השנה ונתן לתקוע

אבל עזוב, מזה מול האווירה הפסטורלית של אזורי הספר...

MissUnKnown

New member
דליקים נרות ואוכלים סופגניות

ולפעמיים היו שרים את השירים. זה היה הטקס שלנו.

Emc2

New member
ילדות עשוקה...

מזה חנוכה בלי טקס, חולצות לבנות, השרת שעושה את הבדיקת סאונד ('חת... 'חת שתיים... 'חת שתיים... 'חת.... השרת שלנו ידע רק לספור עד שתיים), הילדה שמתרגשת ומבלבלת את כל הטקסט, המנהלת שמתה משעמום... דרך אגב, האם עניין הטקסטים הוא משהו ישראלי או שמא היו לכם טקסים כאלה ושונים בפורמט כזה או אחר גם ביסודי/חטיבה/תיכון במקום אחר?

Emc2

New member
למה לא בעצם?

אני נוטה להאמין שאלו שאריות מימי מפא"י, מהתקופה שמצעדים, טקסים ועוד הפגנות אחדות קומוניסטיות כאלה ואחרות היו פופלאריים... זה פשוט כל כך פופליסטי שרק נאצים או קומוניסטים יכולים לחשוב על משהו כזה

למעלה