פרסמתי מאמר באתר התוכים(שנה שעברה)
כשהחתמתי את התוכי הראשון שלי הייתי בן שש וחצי, זה היה קוקוטיל אפור בן 3 שבועות, לא ידעתי מה ואיך אבל התיאוריה ששמעתי על האכלת גוזלים נתנה לי מוטיבציה להצליח להחתים את אותו גוזל והמטרה שלי הייתה שהוא יישאר בחיים... את "הסיפור" הזה אני מפרסם היום כשאני בן 17 ובעשר השנים שעברו מאז החתמת הגוזל הראשון שלי קיבלתי המון המון ניסיון על גוזלים משלל מינים. למדתי שאם המגדל לא מחתים את התוכי אך ורק מאהבה ומרצון טוב אז ההחתמה תצא "דפוקה" והגוזל יסבול ויחזיר יחס בהתאם אך אם המגדל יעשה את עבודתו באהבה וברגש, הצד השני ישתף פעולה והשתיים יהיו צמד חמד... בעשר שנות צבירת הניסיון שלי פיתחתי כלל יסוד שחשוב שכל מגדל שקורא כתבה זו יזכור טוב טוב בראשו: מה צריך גוזל כדי לעבור את תהליך ההחתמה? 1)הראשון והכי חשוב הוא כמובן טפרטורת הסביבה של הגוזל, אני משתמש באומנת, אך כל אחד ושיטתו הוא...הגוזל חייב לשהות בטמפרטורת סביבה יציבה בהתאם לגילו, אסור לגוזל לאבד חום אלא רק לקבל ולקלוט את החום בגופו. אני ממליץ לא לצלות את הגוזל בטמפרטורות גבוהות מידי, לכו לפי הספרים או לפי עצות של מומחים כמו אבי מהצפארי...(חבר) 2)השני וחשוב גם הוא: מזון משובח, בגיל זה שהגוזל נמצא בו הוא בונה את עצמו, מתחזק וגדל במהירות עצומה, הגוזל חייב לקבל את כמות החלבונים והשומנים הדרושה לו לגדילה נכונה והתפתחות יציבה, אני ממליץ לקנות דייסה משובחת אפילו אם מחירה גבוה במקצת, ניוטרי-בירד לדוגמא, האיכות מדברת בעד עצמה! 3)עד עכשיו אם מילאתם אחר הוראותי בצורה נכונה עברתם חצי דרך לקראת המטרה, העצה השלישית והאחרונה של היא הטיפול והייחס של המגדל כלפי הגוזל...פה הגישה שלך משחקת את התפקיד, תחשוב כך, אתה הורה עכשיו, ככל שתיתן יחס הולם יותר לילדך כך תקבל את אותו היחס בחזרה. לפי הפתגם: "יחס גורר יחס", כשאתה הורה האחריות עלייך גדולה מאוד, לא לשכוח לנקות את הגוזל לאחר כל האכלה ולהחליף את המצע (מקום ישיבתו באומנת). לאחר שמילאתם את שלושת הכללים של חן אביוב בסופו של דבר יגיע שלב הגמילה...נכון שהשלב ארוך ומציק אבל לא לשכוח - שלושת הכללים שלי הופך אותך למגדל עם ידע ויכולת, לכל מגדל יש את השיטה שלו לגמול את הגוזל, את השיטה שלי אספר בפעם הבאה.... גידול נעים!