יש ספר או משהו

linus2k

New member
יש הרבה פורומים

עם מדריכים וכדומה והרבה אנשים שישמחו לעזור :)

חן 007

New member
את יכול להגיד לי

איזה פורום למשל ובאיזה אתר ואפילו להביא לי קישור לפורום?

יש ספר של הוטרינרית שלומית לוי

קוראים לו ספר התוכים המדריך השלם לגדל תוכים

linus2k

New member
בבקשה חן

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=420936 תחפשי פה תחת החתמת תוכי משהו בסגנון

שאלה...

אם אני מנסה להחתים גוזל של תוכון כשהוא בן יותר מ3 שבועות? כאילו איך שהוא מתחיל לצאת לבד מהקן.. זה אפשרי? כי אני יודעת שהיה לי תוכון שקניתי כבוגר פראי והוא התרגל אליי... אז זה מקרה חד פעמי או שזה אפשרי?

SMחן

New member
לא כדאי ללמוד איך להחתים גוזלים

בהתכתבות. צריך ללמוד בצורה מעשית ולא ע"י האינטרנט. תבקש ממגדל או ממשהו אתה מכיר שיודע להחתים שיראה לך.. פעם ראשונה הגוזל ימות, פעם שנייה גם, השלישי יחייה וכך הלאה.. זה לא משחק ילדים כמו שזה ניראה.. לשאלות פנה אליי חן

חן 007

New member
שלום לך יש לך שם יפה../images/Emo9.gif

אני בת.... אתה יכול בבקשה להגיד כל מה שידוע לך איך להחתים תוכי? בתודה חן

SMחן

New member
גם לך יש שם יפה..אך יש לך ידע קודם?

תהליך ההחתמה הוא אינו מאוד פשוט אך אינה גם כל כך מסובך. יש להקפיד על 3 כללים חשובים: 1.איכות ומזון ודרך הגשתו (תערובת נכונה, מיהול נכון, טמ'פ נכונה וכו) 2. חימום, ללא חימום מתאים בסביבתו של הגוזל הוא פשוט ימות. (צריך אומנת או אומנת מאולתרת...) 3. מידת הידע שברשות המגדל ומידת שמירה על כללים חשובים כמו היגיינה ושעות קבועות של האכלה, כמויות מזון וכו. צריך לדעת איך להאכיל גוזל כדי שאותו גוזל לא יחנק וימות. הדרך הנכונה היא בעזרת מזרק (ללא המחט כמובן). שואבים את הדייסה לתוך המזרק ולאחר מכן מחזיקים את ראשו של הגוזל עם היד השנייה. את המזרק מכניסים למקורו של הגוזל בהטייה( מצד ימין לצד שמאל)... עקב הסיבה שבצד שמאל של הגוזל נמצא הצינור שמוביל את המזון לזפק, ובצד שני נמצא קנה הנשימה. אם יש עוד שאלות פני אלי חן

SMחן

New member
אז זה הולך ככה...

יש 2 שיטות... : האחת היא להשיד כרית חימום ולמקם אותה מתחת לאקווריום זכויות או פלסטיק. לבדוק את עוצמת החום הנמצאת בפנים לאחר מיקום כרית החימום.(בעזרת מד חום) שיטה שנייה היא על אותו העקרון רק בעזרת מנורת חימום לזוחלים הפולטת חום אך לא אור. גם אז צריך לבדוק את המיקום המדוייק של מנורה זו (המרחק שבין מנורת החימום לאקווריום) בייחס לחום שהיא פולטת. השטיה הכי מומלצת היא לרכוש אומנת...כמו שאני עשיתי!...עסק לא זול אך משתלם.

SMחן

New member
פרסמתי מאמר באתר התוכים(שנה שעברה)

כשהחתמתי את התוכי הראשון שלי הייתי בן שש וחצי, זה היה קוקוטיל אפור בן 3 שבועות, לא ידעתי מה ואיך אבל התיאוריה ששמעתי על האכלת גוזלים נתנה לי מוטיבציה להצליח להחתים את אותו גוזל והמטרה שלי הייתה שהוא יישאר בחיים... את "הסיפור" הזה אני מפרסם היום כשאני בן 17 ובעשר השנים שעברו מאז החתמת הגוזל הראשון שלי קיבלתי המון המון ניסיון על גוזלים משלל מינים. למדתי שאם המגדל לא מחתים את התוכי אך ורק מאהבה ומרצון טוב אז ההחתמה תצא "דפוקה" והגוזל יסבול ויחזיר יחס בהתאם אך אם המגדל יעשה את עבודתו באהבה וברגש, הצד השני ישתף פעולה והשתיים יהיו צמד חמד... בעשר שנות צבירת הניסיון שלי פיתחתי כלל יסוד שחשוב שכל מגדל שקורא כתבה זו יזכור טוב טוב בראשו: מה צריך גוזל כדי לעבור את תהליך ההחתמה? 1)הראשון והכי חשוב הוא כמובן טפרטורת הסביבה של הגוזל, אני משתמש באומנת, אך כל אחד ושיטתו הוא...הגוזל חייב לשהות בטמפרטורת סביבה יציבה בהתאם לגילו, אסור לגוזל לאבד חום אלא רק לקבל ולקלוט את החום בגופו. אני ממליץ לא לצלות את הגוזל בטמפרטורות גבוהות מידי, לכו לפי הספרים או לפי עצות של מומחים כמו אבי מהצפארי...(חבר) 2)השני וחשוב גם הוא: מזון משובח, בגיל זה שהגוזל נמצא בו הוא בונה את עצמו, מתחזק וגדל במהירות עצומה, הגוזל חייב לקבל את כמות החלבונים והשומנים הדרושה לו לגדילה נכונה והתפתחות יציבה, אני ממליץ לקנות דייסה משובחת אפילו אם מחירה גבוה במקצת, ניוטרי-בירד לדוגמא, האיכות מדברת בעד עצמה! 3)עד עכשיו אם מילאתם אחר הוראותי בצורה נכונה עברתם חצי דרך לקראת המטרה, העצה השלישית והאחרונה של היא הטיפול והייחס של המגדל כלפי הגוזל...פה הגישה שלך משחקת את התפקיד, תחשוב כך, אתה הורה עכשיו, ככל שתיתן יחס הולם יותר לילדך כך תקבל את אותו היחס בחזרה. לפי הפתגם: "יחס גורר יחס", כשאתה הורה האחריות עלייך גדולה מאוד, לא לשכוח לנקות את הגוזל לאחר כל האכלה ולהחליף את המצע (מקום ישיבתו באומנת). לאחר שמילאתם את שלושת הכללים של חן אביוב בסופו של דבר יגיע שלב הגמילה...נכון שהשלב ארוך ומציק אבל לא לשכוח - שלושת הכללים שלי הופך אותך למגדל עם ידע ויכולת, לכל מגדל יש את השיטה שלו לגמול את הגוזל, את השיטה שלי אספר בפעם הבאה.... גידול נעים!

אם כבר מדברים על זה....

בחנות היום ראיתי קוקוטיל עם ראש קירח שנראה מרוט למדיי. שאלתי את המוכר למה הוא מרוט אז המוכר אמר שעוד לא גדלו לו הנוצות בראש. זה לא היהנראה לי הגיוני כי כל שאר הגוף שלו כבר מלא בנוצות גדולות נוצות תעופה וכו' אז אמרתי לו שזה נראה מריטה אז הוא אמר לי שלא זה פשוט גוזל שעוד לא צמחו לו הנוצות בראש ושלקוקוטלים צומחות הנוצות בראש בסוף אחרי הגוף. זה לא היה נראה לי הגיוני אבל לא רציתי להתווכח אז אמרתי טוב והלכתי. עכשיו השאלה היא אם יצאתי מפגרת או שהמוכר באמת שיקר?

רואי

New member
2 אופציות:

או שהמוכר מפגר או שהמוכר שקרן

חח...שקרן נראה לי יותר הגיוני....

כי אני כבר מכירה את הקטעים האלה... מצד שני זו שיטה לא להפסיד כסף.. הרי הנוצות יגדלו(הם כבר מתחילות) מחדש... כך שזה לא פגם או משו... אבל אם הוא יגיד שזה מריטה ישלמו לו פחות כסף.. אם הוא יגיד שזה גוזל ישלמו יותר אז עדיף לו...

למעלה