יש סכנות בתת אכילה?

יש סכנות בתת אכילה?

קודם הבעייה: לפעמים אני כבר לא רעב ולכן מחסיר פריטים מהתפריט, דבר שגורם לי לתחושת ניצחון. בפועל יוצא שיש ימים שאני אוכל רק 1,100 - 1,500 קלוריות. הדייטנית נתנה לי תפריט 2,000 קלוריות ליום וזרקה משהו שלא לרדת מתחת ל-1,700. נראה לי די מטופש לאכול רק כדי להגיע להקצאה למרות שאני יכול בלי. ב-8 שבועות שאני עושה דייטה ירדתי 5 ק"ג. מה דעתכם?

הסבר: אחרי כמעט של שני עשורים של הזנחה לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי תכנית אימונים קלה לצד דיאטה. גיליתי שרוב ההשמנה נובעת משטויות שאני אוכל כמו בורקסים, קרואסונים, סנדוויצ'ים עתירי לחם ומיונז, עוגיות, חטיפי שוקולד ותפוצ'יפסים שונים ומטופשים. הורדתי אותם לגמרי מהתפריט ורק בזה ירדתי לכמות קלוריות שאמורה להביא אותי לירידה במשקל. גם החלפתי פריטים מסויימים בתפריט להגיע לחלוקה האופטימלית של 40% פחמימות, 30% חלבונים ו-30% שומן וכשאני לא מסיים את התפריט זה מתחלק בצורה די שווה בין הנ"ל.

פצית219

New member
אני לא יודעת להגיד לך מספר מדוייק, אבל באמת

עדיף לא לאכול מעט מדי. אם תאכל מעט מדי הגוף שלך יפרק גם שרירים ולא רק שומן, ואת זה אתה בטח לא רוצה. בנוסף, אם אוכלים מעט מדי קשה מאוד להגיע לכמות הרצויה של ויטמינים ומינרלים, ולפעמים גם חלבונים (תלוי). 1100 קלוריות זה בוודאות מעט מדי. ההערכה של 1700 היא כנראה לא רעה, אולי אפשר קצת פחות אבל אז כבר צריך לאכול לפי תפריט מדוייק כדי לא להגיע לחוסרים.

אם הגעת למשקל שמתאים לגובה שלך ולמבנה גוף שלך

לפי המדדים שנקבעו היום,
אז הייתי ממליץ לך להתחיל לעשות פעילות גופנית, כזאת שתחזק אותך ותוסיף לך מסת שריר.

ואז המטרה שלך תהיה לאכול בשביל להעלות משקל (של שריר), או מקסימום לא להעלות בשומן אם תאכל בטעות יותר ממה שצריך או שטויות אחרות.
וזה יותר בריא פסיכולוגית מאשר להתרכז כל הזמן בשמירה על משקל ולהזהר שבטעות לא תאכל משהו שגרום לך להעלות במשקל (בשומן)

ומבחינה גופנית זאת פעילות שתגרום לך להרגיש יותר טוב ולהיות פחות עייף מכל פעילויות אחרות שתרצה לעשות.

הייתי ממליץ לך כדבר דבר ראשון לקרא את המאמרים באתר:
http://www.kilogram.co.il/?s=אימון+כוח

gray star

New member
אל תעשה את הטעות הזאת

אל תפרק את מסת השריר שלך... כן זה יכול להיות נורא מפתה לאכול קצת קלוריות אבל זה יכול לפגוע בך אחושרמוטה.. חבל.

denur1

New member
תת אכילה מתונה מאד הינה טובה ומוכחת

הרמב"ם אמר כי עדיף מעט מזונות רעים על הרבה מזונות טובים.
היום כבר אפשר למצא בגוגל לא מעט מחקרים שמראים שצריכה של 90% - 85%
מצריכת הקלוריות הממולצת ליום מוסיפה לבריאות.
ברור שצריך לאכול מגוון ולהיות פעיל גופנית, לא התעמלות מתישה אלה פעילות סבירה משך היום.

The BIue Shark

New member
אני לא חושב שהמונח תת אכילה נכון

אם אני יורד לסף דעתך אני חושב שיותר נכון לנסח שהרמות הקלוריות המומלצות גבוהות מדי וכדאי להורידן בכ-15%. תת אכילה עפ"י הגדרה היא אכילה מתחת לרמה הדרושה לגוף ושמובילה לאיבוד משקל

denur1

New member
יתכן שאתה צודק במינוח של הדברים

אבל הכוונה לדעתי ברורה,
אין שום כוונה להגיע לאנורקסיות.

The BIue Shark

New member

תשובה

לא מומלץ לאכול מעט מדי, הדיאטנית נתנה לך הנחיות אלו מסיבה מסוימת, אז אולי אתה לא צריך לאכול 2000 קלוריות אבל 1500-1700 זה טווח יותר סביר מ-1100. קח בחשבון ש-1100 זו דיאטה דלה מדי בקלוריות שיכולה לפגוע בחילוף החומרים ולא סביר שמספקת לך את כל צרכיך התזונתיים. לא מרגישים את זה עכשיו אבל בעתיד בהחלט אפשרי ולכן כדאי לשים לב שצורך תפריט מספק ומזין (כזה שבאמת לא מכיל את כל הדברים שאמרת שהיית אוכל לפני).
בהצלחה
נטלי

למעלה