יש סיכונים בריאותיים בברית?

Ludwig

New member
ועוד ביקורת קטנה...

לאסכולה השלישית לא ראוי לקרוא ``המתנדנדת``. זוהי אסכולה יציבה מאוד המכירה בעובדה הפשוטה שאמונה בקיום אלוהים ואמונה בדת מסויימת אינן חופפות. בהחלט אפשר להאמין בקיום אלוהים ללא אמונה בדת זו או אחרת. אסכולה זו יכולה אף להתחלק לתת-קבוצות. למשל המאמינים בכוח עליון חיצוני לטבע (``שמעל לטבע``) או פנימי (``חלק מהטבע``); המאמינים באל שאינו מתערב בענייני הפרט כלל והמאמינים באל שמתערב בענייני הפרט; המאמינים באל בעל קריטריונים ערכיים או שלא וכו`.

Ludwig

New member
ועוד קצת, ממש קצת...

ההסבר שהצגת הוא מנקודת ראות של מי שמאמין באלוהים, ומכאן ``סיבת הכחשה``. זה לא כל-כך מתאים להסבר מניעים של מי שאינו מאמין באלוהים. הסיבה לתקוותי שההלכה היהודית (וגם המוסלמית) תמצא פתרון לברית ללא החיתוך הפיזי איננה ממניעי דעתי כנגד המילה אלא רק רצון למנוע מה שנתפש בעיני כפגיעה בילדי דתיים חפים מפשע. לא סיבה לעמדתי האישית, סתם הומאניזם... :)

ירון@ר

New member
גם אם אנו לא גויים אנו לא מצווים

כדאי שתכניסי לך את זה טוב טוב לראש, אני לא יהודי, אני לא שייך ליהדות, נצרות או איסלאם, אני עברי ובעיני חשיבותו של הקודקס הרליגיוזי היא כקליפת השום. REGIA HUMANI EST.

ציפי ג

New member
ירון הלא יהודי - מה הקטע שלך?

הכרחתי אותך לעשות משהו? והקטע של לכתוב בלטינית הוא מדהים. איזו הברקה. אבא של אחת מחברותי היה פרופ` לשפות עתיקות (האם זה מדע?) אולי אני אבקש תרגום...

אנדה

New member
ואבא שלי יודע רומנית. ציפי יש כאלה

שחייבים ממש להראות כמה הם חכמים. עכשיו יש בתפוז ``פספורט`` לכ אחד ושם יוכל ירון לכתוב את כל התארים , הכשרונות, תמצית הידע שלו וכל מה שהוא שווה. אפילו כמה נוסחאות ואת ההוכחה למשפט פרמה ואז לא נצטרך לשמוע כל פעם את הכל מחדש. פשוט לוחצים על ``עדכון כרטיסך האישי``. כולנו נקרא פעם אחת או פעמיים אם זה מסובך נורא ונתפעל מ-א-ד. מה דעתכם?

Ludwig

New member
ווילסטע אז ער שרייבט אויף יידיש?

א גוי שרייבט אויף לאטייניש, נישט יידיש... :)

אורית ג.

New member
הנהל הפורום דורשת תרגום למען

שלא-אשכנזים בפורום. והבת שלי בת 6 עוד מעט. גם אני לא אוכלת חיות רצוחות דרך אגב. אבל לילדים אני נותנת כי קשה להסביר להם עד כמה זה אכזרי במיוחד כשבבית יש חובב בשר. כשיגדלו יבינו ויחליטו לבד.

Ludwig

New member
יהודים שלא יודעים יידיש?

לא יכול להיות :) כשיתרגמו את הלטינית אתרגם את היידיש...

ציפי ג

New member
בא נגיד שלודוויג יודע אידיש

הרבהיותר טוב ממני, אבל הוא התיחס למיעוט הבנתי, לשאלה באיזה שפה על גוי להתבטא, אם לא בלטינית.

Ludwig

New member
פרוי ריינהארץ איז געפלאצט...

ס`איז נישט דייטש. עס מוז זיין ``איך שרייב יידיש אויכט`` און נישט ``ער שרייבט אאוך יידיש``... Es ist nicht Deutsch. Es mus ``Ich schrejb yiddish ojchet`` und nicht ``Er schreibt auch Yiddisch`` sein

אורית ג.

New member
מה זה? סבתא לאה מתאמנת בסמיילים?

או שזו תגובה למה שלא הבנתי באידיש?

Ludwig

New member
פחדנו שיבינו יידיש אז עברנו לסמלים

פחדנו שה-``גויים`` יתחילו להבין יידיש אז עברנו לסמלים :) את באמת רוצה לדעת מה כתבתי? נו טוף, ``סודות בחברה`` זה לא יפה... אז פשוט הערתי על הטעויות: ``גב` ריינהארץ מתפלצת`` (גב` ריינהארץ היא מורה ליידיש מטורונטו, וזה כבר סיפור ארוך...) זה לא גרמנית. זה צריך להיות ``אני כותב יידיש גם`` ולא ``הוא כותב גם יידיש`` [במין תערובת עם גרמנית]. (ופה היתה אותה הערה בגרמנית)

ירון@ר

New member
ציפורה העוף

ההגיון של ההודעה שלך שעליה הגבתי יצא מנקודת ההנחה שמי שנולד לעבריה מצווה למשהו ופה הנחות היסוד שלנו שונות.

למעלה