יש סיכונים בריאותיים בברית?

Ludwig

New member
בהחלט. קראי המלצות ארגוני הבריאות..

במילה יש סיכונים בלתי מבוטלים ונזק פוטנציאלי (ואולי גם ודאי). מומלץ לקרוא את המלצות ארגוני הבריאות המובילים בעולם המכילים פירוט המידע שנאסף עד מועד ההחלטה. מצורף כאן לינק לרשימת החלטות ותוכלי למצוא לינקים להחלטות מפורטות בהודעת ההפניות.

אמיר.

New member
לחסוך לך זמן קריאה....

הלינק שייך לגוף אנטי מילה ... (לא מדעי) הציטוטים שייכים לארגונים בחו``ל. כל מה שיש שם זו הצהרה שאין צורך רפואי במילה. --------- כלומר גם הלינק ההוא מודה שאין סיכון. אנחנו כזכור מלים לא מסיבות רפואיות. מזל טוב והרבה נחת ותזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו.

Ludwig

New member
לא נכון !

קרא שוב ובעיון. איך אתה מסביר את הטענה שהמילה איננה מומלצת ושהינה פעולה שאינה אתית מבחינה רפואית? ובכל מקרה אני ממליץ לכל אחד לקרוא בעצמו, שכן לפעמים אנשים מוסיפים פירושים שאינם מדוייקים.

אמיר.

New member
קטעים איתך...

תגיד - אתה קורא את הליניקים שלך בכלל ??? ------------ אולי תקרא היטב גם את הודעותי ....

Ludwig

New member
ישפוט הקורא לעצמו...

לדעתי הדברים כה ברורים שמספיק לי שאנשים יטרחו לקרוא בעצמם.

אמיר.

New member
אין - אם בוחרים מוהל טוב.

אל תקחי מישהו סתם. תבדקי. (לירושלמים - אני מכון להמליץ על מי שאני בחרתי)

Ludwig

New member
אמיר, די להטעות...

אולי אתה מעדיף להתעלם מהעובדות, אבל אין בכך כל הצדקה להטעות אחרים שמתעניינים ומוכנים לקרוא ברצינות את החומר הזמין שנאסף עד היום בנושא. אני גם מתפלא שאינך מסכים להכיר בסיכונים הרבים למרות שאפילו הרמב``ם הכיר בהם ובחומרתם...

Ludwig

New member
כנראה זה באמת לא השטח שלך...

כי עשית את זה באופן די שקוף ובלתי מקצועי... :) ועכשיו אני מקווה שנעבור לדיון מכובד ורציני יותר.

_יובלל_

New member
סיכונים במילה

בונבונית- מספר הבהרות: 1. בשורה התחתונה- יש סיכונים. הרבה בריתות נגמרות בצורך בביקור בבית חולים, לרב בגלל סיבוכים קלים, אך היו כבר מקרים של סיבוכים קשים שהגיעו אפילו עד כריתת חלק מהאיבר, שיתוק ואפילו מוות. כמובן ולשמחתנו - התופעות הקשות הן מאד נדירות. 2. אם הנושא חשוב לך - אל תסתפקי במילה שלי נגד המילה של אמיר או כל אחד אחר בפורום - תקראי את הלינקים שמופיעים פה, ותחליטי בעצמך. 3. אני מצרף מאמר חשוב - מומלץ לקרוא.

_יובלל_

New member
;-)

...פתאום שמתי לב למשחק המילים הלא מכוון: ``אל תסתפקי במילה שלי נגד המילה של אמיר``...

אמיר.

New member
לינקים- זה לא הכל בחיים....

כל הליניקם בעברית שייכים לגורמים אנטי דתיים. זה שלא מצאתי לינק לאתר המפרסם אמת - לא ראיה. הרי יש חיים מעבר לרשת. ..... אני רוצה מספרים! כמה תינוקות יהודים מתו בארץ ממילה ? כמה כריתת אבר נעשו בגלל מילה ? (הימור שלי - אפס בשני העשורים האחרונים).

Ludwig

New member
לא כל מי שמתנגד למצווה זו או אחרת..

ממצוות היהדות הוא ``אנטי דתיים``. האם לא יכול להיות שסיבותיו אינן תלויות בדת כלל ועיקר?

ציפי ג

New member
יש לדעתי כמה אסכולות של חלוניות

האחת האטיאיסטית - אני לא מאמין משמע אין מה לקיים. השניה העצלנית - אלוקים קיים והורה לקיים תורה ומצוות- אבל לי אין כח. השלישית המתנדנדת - יש אלוקים- אבל הוא לא הורה לאף אחד דבר. כל אדם שמתנגד לקיומה של מצווה, מתנגד מסיבות דתיות. האתאיסט, מסיבת ההכחשה. העצלן מסיבת חוסר יכולת הקיום, והמתנדנד, מחוסר ההסכמה שלו למצוות התורה. ההתנגדויות הללו, הן כולן על רקע דתי, שהרי הן מתיחסות למצוות. לו דברת על נושאים אחרים, או אז ההתנגדות לא היתה על רקע דתי, או תלויה בדת כלל ועיקר. העובדה, שהן אתה והן שירלי והן יובלל והן ירון ונדמה לי גם דיאנה, ואורית וסיגל, לא מלתם את ילדיכם מסיבות של אתאיזם מוחלט. אילו הייתם גויים, לא היתה לכם בכלל בעיה עם ענין המצווה, כי אינכם מצווים. ואז באמת כל הורה עושה כרצונו. אבל העובדה שאתם יהודים, ויהודים מצווים למול את בניהם, מכניס את ענין האתאיזם לנושא. אם אתה למשל צמחוני, הרי זה לא ענין אתאיסטי, ובכל זאת אתה מתנהג בדרך שונה מרבים אחרים, ובכל זאת לא תכנס להנמקות דתיות ולא למהות המצווה, ולא לשינוי ההלכה אלא רק תדבר על צמחונות. כל אדם שמתנגד לקיומה ל

Ludwig

New member
ציפי, הרשי לי להציע קריטריון אחר...

קודם כל מוצא-חן בעיני הניתוח הפילוסופי שהבאת. אולם הקריטריון בו אני בוחן את הדבר שונה מעט, אולי לא כה פילוסופי אלא יותר מתמטי (נו, מה לעשות...) ואולי גם יותר פרקטי ומתאים לרעיון הנגדי שהועלה. והקריטריון למציאת סיבת העמדה בנושא - המתאם (קורלציה) בין הסיבה והעמדה. במקרה זה מכיוון שעמדתי בנושא בלתי-תלויה במצווה הדתית, כלומר אם יש מצווה דתית או לא אין זה משנה את עמדתי ומניעיה, הרי שאין בכך להצביע על היותי ``אנטי דתי``. ולסיום, האם יש כאן ``טלפאתיה`` בכיוון ההפוך (להזכירך - גנן...)? האם ידעת שאני צמחוני או שסתם בחרת בדוגמה הזו? :)

ציפי ג

New member
לא ממש טלפתיה, לפי כל מיני תגובות

שלך, הבנתי את זה. לפחות בענין הכשרות אין לי מחלוקת איתך.

Ludwig

New member
אל תהיי כל-כך בטוחה...

שאר בני ביתי אינם צמחוניים, כך שאני אוכל בכלים שאכלו בהם גם חלב וגם בשר מסוגים ``שונים`` (וחלקם אינם זכוכית). מבחינתי רחיצה יסודית בסבון מספקת... (מאידך אינני אוכל אוכל שבא במגע עם בעלי-חיים ``רצוחים`` כפי שאני נוהג לכנות, אלא אם בטל בשישים). אני לא בטוח שזה שייך לנושא המילה, אולי רק מדגיש את נקודת המוצא ההומאניסטית שלי גם בנושא שלנו...

ציפי ג

New member
אז נאכל קצת ירקות

הבעיה שאני מקפידה על שמיטה לחומרה - ורק של יהודים. אולי נאכל וירטואלית?

למעלה