יש נביא בעירו

יש נביא בעירו

מתוך הספר ``שירה`` של עגנון דברים הרבה מתרחשים והולכים, בכל יום יהודים נהרגים בצנעה ובפרהסיה ובכל יום מעוטרים העיתונים בעיטורים שחורים. בראשונה כשהיינו רואים פס שחור בעיתון וקראנו אדם מישראל נהרג הנחנו את סעודתנו, עכשיו שהצרות מצויות, אדם יושב על שולחנו ואוכל את פתו בחמאה ובדבשקורא ואומר שוב נהרג יהודי. שוב נהרגה אישה יהודית, שוב נהרג תינוק מישראל. ואנו יושבים בחיבוק ידיים ונותנים עצמנו להריגה ואומרים, הבלגה הבלגה. הם הורגים ורוצחים ושורפים ואנו יושבים ומבליגים. והרשות מה עושה, עושה עוצר. יושבים להם ישראל עצורים בבתיהם ואינם יוצאים לחוץ, כדי שלא יפגעו בהם בעלי חצים, ובעלי חצים מהלכים בכל מקום ומשלחים חציהם. אי אתה יכול לומר שאנו אין אנו עושים את שלנו, הרי אנו מבליגים ומראים לעולם כולו כמה יפים אנו, כמה יפה הוא מחוסר היהדות, שאפילו באים עלינו להורגנו אנו שותקים ש``י עגנון

עוד טיפה שי עגנון

מתוך השטר החדש של בנק ישראל - 50 ש``ח. מתוך קטסטרופה היסטורית, שהחריב טיטוס מלך רומי את המקדש וגלה ישראל מארצו, נולדתי אני באחת מערי הגולה ,אבל תמיד דומה הייתי בעיני כמי שנולד בירושלים. בחלום בחזיון לילה ראיתי עצמי עומד עם אחי הלווים בבית המקדש, כשאני שר עמהם שירי דוד מלך ישראל . נעימות שכאלה לא שמעה כל אוזן מיום שחרבה עירינו והלך עמה בגולה. חושד אני את המלאכים הממונים על היכל השירה, שמיראתם שאשיר בהקיץ מה ששרתי בחלום השכיחוני ביום את ששרתי בלילה, שאם היו אחי בני עמי שומעים לא היו יכולים לעמוד בצערם מחמת אותה הטובה שאבדה להם. כיוון שנטלו ממני לשירבפה , נתנו לי לעשות שירים בכתב. טראגי הא?

אלול

New member
זה במסדרת ה``מעלים בפורום ואין מורידים``?

איני יודע למה וכל שכן מדוע.אבל בכל פעם שמתקרב אני לפורום מוצא אני את עצמי נסחף ונערג אלי מחשבות והרהורים ,שממלאים את ליבי חדוה ונוסטלגיה וכאילו מטהרים את נפשי . חברה אתם גדולים !!! בהנחה שאת הקטעים הנ``ל לקחתם מתוך ידע בקיאות ואהבה לעגנון (אני מקוה בכל ליבי שזה לא איזה עיתון שניצל את עגנון להעביר מסרים פוליטיים,כי עגנון ממש מעל ומעבר לדבר נחות כמו פוליטיקה).אז באמת ישר כח גדול.

למעלה