יש משמעות לשירים של עברי ?!?

יש משמעות לשירים של עברי ?!?

כן או לא, אני חושב שכן. למשל יש בדיסק השני שלו, "יותר טוב כלום מכמעט". שיר מספר 8, החברים הישנים שלי. אני חושב ככה קוראים לשיר, אני אכתוב לכם את המשפט הראשון של השיר. "החברים הישנים שלי,כמעט אותו דבר", וכו... מי שאקשיב למילים, בעצם הוא מספר על מפגש מחזור כלשהו. השאלה אם זה מפגש מחזור שהוא הלך אליו, או סתם הוא כתב. כי הוא מספר על החבר הזה, ועל החבר ההוא. ואז הוא מספר על עצמו.והנה עוד ציטוט מהשיר, "ואני נשארתי, כמעט אותו דבר, מאיים ללכת, אבל בסוף אני נשאר, עד שהלילה יגמר" וכו... מה אתם חושבים, זה באמת מה שקרה לו, או סתם הוא כתב שיר.

אני אומרת שלא ../images/Emo68.gif

אני לא חושבת שהוא באמת עבר פגישת מחזור. לא נראה לי לפחות שלזה הוא התכוון. אני חושבת אבל שיש לשיר הזה משמעות. משמעות של כל העולם משתנה, ורק אני נשאר אותו דבר. ככה זה גם בפזמון. הוא לא אומר את זה נורא ברור בפזמון, אבל רואים שהוא מתכוון לזה. רואים שלפי הליריקס שלו, שהוא גם לא משתנה בדיסק החדש. הוא מדבר על האנשים החדשים. אפילו לו קשה להסביר מה הם בדיוק. הוא מדבר על "הארה" מסוימת. הוא נשאר באותה נקודה.

מה שאני אישית אוהבת

בשירים שלו, זה שהוא אף פעם לא אומר ברור. תמיד משאיר מקום לפרש את זה בצורה שונה.... זה פשוט נפלא... יש לירוש עצמי כתוב לכל אחד מהשירים שלו, לכל משפט, ומילה...

סנטה

New member
אני חושב ש ...

יש משמעות לכל שיר שלו , בכל שיר הוא רוצה לומר משהו . אני יודע שאבא לו היה אלכוהליסט או משהו כזה ובגלל זה הוא מדבר על הכוס הכחולה ... אני חושב שהוא גם היה מכה אותו . בכל מקרה כל משפט שהוא אומר יש משהו שמפרש אותו ...

מאיפה הבאת את זה??

הוא אף פעם לא מדבר על ההורים שלו, בטח לא על אבא שלו...ובטח לא בראיונות. על הגירושים של ההורים הוא רק אמר :"עדיף ככה..." אז אני לא יודעת- אולי זאת תיאוריה שלך, אבל זה לא משהו שהוא אמר... ובקשר לכוס הכחולה הוא דווקא אמר בראיונות שזה עליו כי הוא נורא ביישן ו:"מספיק לו שתי כוסות והוא נפתח".....

סנטה

New member
שלום רותם מהפורום המקורי ..

אני נורא מצטער שאני לא בתוך הלב של עביר לידר ואני לא יודע מה קורה עם חייו , בואי לא נתנפל . תודה .!!!!

ewi

New member
אל תדאג....

לא נראה לי שהיא ניסתה להתנפל עליך רק להסביר לך... חחח אח רותם.... שעשעת אותי :)

לפי דעתי זה יותר...

כאילו שהכוס הכחולה, זה מה עוזר לו להשתחרר, או שהייתה לו בעיה.... וכאילו עזרת הכוס הכחולה הוא היה פותר אוצתה... זה הרבה יותר מסובכ אבל אינ לי כוח לכתוב את זה....

יש אתר שמציג פרשונים....

שלום, יש אתר שמציג פירשונים של גולשים לשירים של עברי, נורא מעניין להציץ שם. ואני אישית חושבת שלכל שיר יש משמעות מסויים והמשמעות שעברי מייחז לה ושאני אולי מייחסת לה- יכולים להיות שונים לגמרי.... זה מה שיפה בכל העניין. יש לו כמעט בכל שיר שורה או שתיים שמביעות רעיון שאפשר להתפלסף עליו שעות... בכל מקרה, ממש כיף לדבר על השירים של עברי :)

מי כתב את כל הפרשנויות האלה?../images/Emo68.gif

על מה הם הסתמכו? יש דברים שבאמת נראים כאילו.. לא יודעת.. שאולי באמת לזה עברי התכוון יש דברים שחשבתי עליהם כבר לבד אבל יש דברים שאנשים גלשו עם הדמיון שלהם שחבל על הזמן

Shani5

New member
מה שעיצבן אותי בפרשניות האלה

זה שהם פירשו כאילו כל השירים של עברי מדברים על זה שהוא הומו! לדוגמא- את לאונרדו אני פירשתי לגמרי אחרת....

Rachely41

New member
מי כתב את הדברים האלה...

ישנו פורום נוסף, הרבה יותר וותיק של עברי שממוקם באתר (המדהים) שלו - אתם מוזמנים... ומישהי בשם חגית החליטה לפתוח אתר מיוחד לפרשנות של הפירים של עברי וכל החברים מהפורום של האתר (גם אני כתבתי שם ...) נתנו פירושים לכל מיני שירים של עברי - כל אחד ע"פ דעתו האישית.. מה שיצא זה שכל אחד רואה את השירים של עברי איך שהוא רוצה וזה מה שעושה אותם למיוחדים כל-כך...
רחלי.

ewi

New member
זה מה שטוב....

באתר הזה... שלא מסתמכים על כל מיני הסברים שעברי אמר עליהם בעיתון, או בביקורים בפורום (כמו וואי נט ששם הוא הסביר כל מיני משמעויות)... אנשים פשוט כותבים את מה שהשיר אומר להם ואם זה אומר להם על הומואים (או לסביות כמובן) אז הם כותבים שזה על הומואים... פשוט כותבים מה שהשיר גורם להם להרגיש :)

ברור שיש משמעות

לכל שיר שעברי כותב.. אבל אני לא חושבת שאפשר לפרש את השירים שלו מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא יודעים מה עברי הרגיש ברגע שהוא כתב מה גרם לו לכתוב כמובן,שאנחנו יכולים ואני מצליחה להתחבר לשירים שלו למרות שאולי לא מהסיבה שזו הייתה כוונת המשורר אבל זה יכול להיות אמביולנטי.. למשל דוגמא שדווקא קשורה לאביב גפן שהדיסק האחרון שלו ממנטו מורי >ממולץ החום< מדבר על המוות של סבתא שלו גם מי שלא חווה מוות של סבתא יכול להתחבר אליו אהממ טוב קצת סיבכתי אבל לא נורא

ליקה1

New member
אני פספסתי את מה שהוא אמר בוואי נט

את יכולה אולי לעדכן אותי?

למעלה