ברוך הבא לשדה הקרב.כולנו נלחמים
בגמגום כל יום. חשבת על זה שיש שתי צורות להתגבר על הגמגום? אחת זה ללמוד לדבר בשטף,לתרגל ,להתאמן עד צאת הנשמה עד שהטכניקה תהפוך לדבור הרגיל שלך.הפלוס של הדרך הזאת שאתה מגיע לדיבור שוטף מאד מהר.מרגע שלמדת את הטכניקה והמינוס זה שאתה הופך קצת לעבד של הטכניקה לפחות לכמה שנים עד שהיא באמת הופכת לחלק ממך. השניה זה לדבר בכל מחיר.ללמוד לא להמנע מלדבר בשום מצב.לעבוד על הבטחון ולהלחם עם עצמך על כך שלא תמנע מלהגיד מה שאתה רוצה.בדרך כל(לא תמיד)לאחר תקופה ממושכת שאתה עושה את זה השטף משתפר.הפלוס של השיטה שאין בה שום טכניקה ללמוד ולתרגל ולא משתנה לך צורת הדבור.המינוס הוא שלוקח זמן רב יחסית להגיע לתוצאות ובדרך צריך לספוג מידי פעם צחוקים בזמן שאתה עומד על זכותך להגיד את שלך בכל מחיר.עוד משהו:לא נראה לי שמי שמוגדר כמגמגם כבד יכול להצליח בה. ממה שקראתי עד היום בפורום יש אנשים שהצליחו להגיע לשטף כמעט מושלם בשתי הצורות.פשוט כל אחד צריך לבחור לו את הדרך המתאימה לו. אני למשל כיום הולך בדרך השניה אבל הדרך עוד ארוכה. דרך אגב אפשר גם לשלב בין שני הדרכים אבל אני ממליץ דוקא להתחיל בשניה ולשלב את הטכניקה לאחר שעברת כברת דרך. אתה יכול לספר יותר על עצמך?