יש מקום לעוד אחת?

Cat79

New member
יש מקום לעוד אחת?

קוראת את דפי הפורום ובלי הולם בחוזקה ודמעות מציפות את עיני, אבל רגשותי מעורבים. אני בת 25 איבדתי את אמא שלי לפני שנה וחצי למחלת הסרטן והיא רק בת 54. אני כואבת ובעיקר כועסת עליה ועדיין לא מצליח לשכוח. נכון שצריכים לזכור את הדברים הטובים שהמת עשה, אבל מעשיה, ובמיוחד האחרונים, כמין הכנה למוות, השפיעו ועדיין משפיעים על חיי ועל חיי אחותי שכיום בת 21. אבל הכל מתגמד לעומת החור שנפער אחרי מותה ואין ספק שאנחנו מתגעגעות אליה מאד וקשה לנו מאד בלעדיה. לצערי הרב, אני עדיין לא מרגישה מספיק בטוחה כדי להסביר את עצמי יותר מכיוון שהדעות שלי קצת מנוגדות לכלל ואני לא ממש רוצה לקבל התקפות והטפות, בטח שלא בפורום כזה. מקוה שארגיש שבאמת יש לי כאן תמיכה ואוכל לשתף אתכם בסיפורי.

gitta

New member
ברוכה הבאה, cat יקרה ../images/Emo140.gif

טוב שהגעת. אני מקווה שתרגישי כאן כמו בקבוצת תמיכה, ואולי אפילו כמו במעין בית נוסף. תפקידה של סקאלי, מנהלת הפורום, לוודא שלא יהיו כאן חריגות, כמו התקפות והטפות. ובאמת, זה לא המקום לפרוק את הכעס הטבעי, המצטבר, על החברות האחרות. עד כה ראיתי שהביטוי לשיתוף בצער ובחוסרים נעשה כאן בזהירות ובהתחשבות, כך שנראה לי שאין לך מה לדאוג. גם אני מקווה שתרגישי כאן מספיק בטוחה. חיבוק חם,
מגיטה.

חולפת2

New member
היי CAT!! ראשית-ברוכה הבאה,

יופי שנכנסת,ולא- אין פה אף אחת שתשפוט אותך.אנחנו פה להשמיע ולשמוע,לנחם ולהתנחם. כשתרגישי בשלה לשחרר מהמטען הרגשי-אנחנו פה.

הבהרה קטנה ...

קודם כל תודה לגיטה, ולכל הבנות שמקדמות בברכה את פני החדשות. לא תמיד אני אונליין, ואני יודעת כמה חשובה קבלת הפנים החמה למי שנכנסת לכאן בפעם הראשונה. אבל למזלי, תמיד יש כמה מכן כאן, ואתן מייד מקבלות אותה בלב פתוח לחיבוק חם. באשר לשמירת הסדר מפני חריגות, אני אכן משתדלת להיות עם אצבע על הדופק. רציתי רק לומר שגם כאן אני לא רואה בזה תפקיד בלבדי שלי, אלא שותפות של כולנו. הבית הזה הוא של כולנו, ואני מאמינה שכל מי שאכפת לה ממנו, תעשה כמיטב יכולתה להגן עליו. יום טוב לכולכן!

יש, יש מקום .....

תמיד אני נזכרת בפתגם על ההוא שלא רוצה להתקבל דווקא למועדון שרוצה אותו... אז ברוח זו, למרות שלא היינו מאחלות לאף אחת להיות חברה במועדון, בפועל -מי שחלצערה נמצאת בקהל היעד, מוזמנת בכל פה ולב. לגבי התקפות והטפות. כפי שכבר אמרו בנות שנכנסו לפני, המטרה היא לתת כאן מרחב בטוח ותומך לכל אחת לבטא את עצמה, בלי שיפוטיות והטפות, ובודאי שבלי תוקפנות. זו הגישה שלי, ואני מרגישה שגם גישתן של חברותיי לפורום. ייתכן שלפעמים נראה פה ושם הודעות מעט מנוגדות לרוח זו. לעתים מחוסר נסיון, לעתים מתוך כוונה טובה שפשוט לא התנסחה היטב במילים. את תראי שבמקרים כאלה בד"כ הסביבה תחזיר מהר מאוד את השקט אל הבית. קחי לך את הזמן, שתפי במה שאת. רוצה וכמה שאת רוצה. ברוכה הבאה בצל קורתנו

מותר

לך לחשוב ולהרגיש כמו שטוב ומתאים לך ואת יכולה בכל רגע ורגע לבחור להרגיש בדרך הנראית לך. תחושותייך ודעותייך הן האמת שלך ואין איש במקומך שיוכל לחוש ולדעת מה טוב לך, יותר ממך. באופן אישי איני נוהגת לשפוט את האחר על פי רגשותיו או דעותיו אין כל כוונה להטיף לך. איני יודעת מה בדיוק היו היחסים ביניכן אך בתפיסה שלי,אין נכון או לא נכון, ואין מקובל או לא, נכון שיש מוסכמות בחיים בחברה אבל כל עוד מדובר ברגשותייך הרי שיש לך את החופש לחוש לחוש בדרך שתבחרי ואין איש היכול לשפוט אותך על כך. הרעיון בפורום הזה - למיטב הבנתי והרגשתי וכמו שאני רואה את הדברים - הוא להשתתף איתך לתמוך בך ולנסות במעט להקל על הכאב והעצב מתוך כך שרובנו מגיעים ממקום דומה ואם יבוא הרגע בו תוכלי לשחרר את העבר ואולי לסלוח ולהגיע לשקט הפנימי ולשלווה שלך, הרי שזו שוב וכמובן החלטה שלך בלבד. ועד אז מבינה לליבך, כואבת איתך את הכאב, שתמיד נותר בלב מי שמאבד אדם שהיה יקר לליבו גם אם עבר זמן רב. שולחת לך
ובשמי אני יכולה לומר לך שאני כאן עבורך כשתרצי...

קצת בילבולים...

בעיות קלות במיקלדת ולכן כפילויות או מילים חסרות אבל...עם קצת דמיון אפשר להבין.

Cat79

New member
תודה רבה לכולכן על העידוד

אני חושבת שכדאי שאפרט קצת יותר. אני פשוט כועסת. כועסת על שהיא ידעה על הסרטן בריאות כמה חודשים לפני. היא ידעה שהיא הולכת למות, היא לחצה (בלא ידיעתי) על חבר שלי להציע לי נישואין ורק לאחר מותה גיליתי את זה. סיפרתי לה על החששות שלי מהנישואין על זה שאולי כדאי שאגור איתו קודם, שאולי כדאי שנצא עוד שנה. היינו אז חברים כמעט שנה. כל מה שהיא אמרה זה שמפאת כבוד המשפחה אם אני רוצה לצאת מהבית ולגור איתו זה רק כאשתו ואז באה הצעת הנישואין שלו וההכנות לחתונה והחתונה עצמה היו כל כך מהר ורק בדיעבד אני נזכרת איך היא לחצה על תאריך קרוב. אני שמחה לפחות שלראות אותי כלה היא זכתה. חודשיים לאחר החתונה היא אושפזה עם סרטן בריאות שכבר התפשט לכל הגוף וחודשיים לאחר מכן היא נפטרה. היא נפטרה בדיוק ביום ההולדת של אבא שלנו ומותירה אותנו המומים עם מליון שאלות "למה?" שאין לנו מענה. במותה היא הייתה רק בת 54. אחרי מותה ובהחלטה משותפת של כולנו, הוחלט שאבא שלנו שהוא אדם מבוגר (בן 68) יעבור לגור עם אחיותינו הגדלות (רק האבא משותף) הגרות בארה"ב. אני ואחותי נשארנו כאן בארץ לבד, אין לנו קרובי משפחה בכלל מלבד האחיות שלנו שגרות בארה"ב עם אבא. אבא שלי בן יחיד ולאמא שלנו יש אחות שניתקה איתנו קשר לחלוטין לאחר מותה של אמא. וזה בערך הסיפור האישי שלי ממש בקצרה.

תודה ששיתפת

ורק רוצה לומר שאין לי ספק שרצתה בטובתך...ואין לי ספק שכשתסיימי לעבד את הכעס והאבל תראי את הדברים באור שונה. מנחמת ומחזקת אותך

חולפת2

New member
מיכל יקרה,אני מסכימה עם איחוד האחת

הרי מה רוצה כל אמא? לדעת שהילדים שלה מסודרים,ומאושרים.גם אם זה נראה לך כאנוכיות-אני רואה את זה בדיוק ההפך.לדעתי-היא רצתה ל"עזוב" אתכם מתוך ידיעה שאת עם אישך,ויהיה מי שידאג לך,יתמוך בך ברגעים הקשים.(ברור שגם אם לא הייתם נשואים זה בדיוק מה שהוא היה עושה,אבל את יודעת.אמא זו אמא.רוצה הכל מסודר).

למעלה