הלו אלון וכולם, מה המצב?
עדיין לא קראתי את מה שהפנת אליו... מבטיח לנסות להתעמק בו יותר מאוחר. אני אחרי כנה שעות בפורום פילוסופיה, מהלך בין הטיפות במאמץ רב כי יורד שם מבול

)). והתעייפתי... חחח!
לגבי הכותרת שלך - בהחלט שלמדתי את הלקח שלי פה בתפוז!! אני והפה הגדול שלי... פיזרתי "איומים" על ימין ועל שמאל... רק לגלות שזה באמת לא מרשים את מי שמולי, ושאני נדרש להתקפל ברגע האמת. - חשפו את הבלוף שלי. חחח.
אז עייף ולכן אהיה יותר מחודד...
האמירה - כל מה שתחת SSC מקובל עלי. באה לציין שישנם גבולות, שיש הגדרה למהו SSC.
ואני מנסה מאז ומתמיד להבין - איפה הם?
לגבי "בהסכמה", לא מצאתי שיש גבול - אוביקטיבי והמקובל והמחייב את הכלל! ושאינו תלוי בפרשנות אישית.
ואני שואל עכשיו, אפה הגבול של בטוח ושפוי? האם יש אחד כזה "אובייקטיבי בעולם ה- BDSM" ומחייב, או שגם פה זה כל אחד ופרשנותו האישית.
מה שאני מבין זה - נקווה לטוב. - וזה במקסימום ותחת ההנחה ששיקול דעתנו האישי הוא קנה מידה למהו בטוח ושפוי.
אני גם בטוח שכל אחד ואחד התחיל ממה שנראה בעיניו כבטוח, שפוי ובהסכמה... ועם הזמן, בהנחה ואיכפת לו והוא שולט אחראי - הנ"ל התחדדו והשתנו - מאוד מאוד עם הזמן והנסיון. מה שאומר - שכל ההתנהלות בגירסאות המוקדמות של ההבנה שלנו - בעצם לא היו בטוחות, שפויות, ובהסכמה - בצורה נכונה, אחרת לא היה צורך ללמוד ולהתקדם.
אולי אני טועה, ואתה (לא אישי כדוגמה) רואה את הגבולות היום בדיוק כמו שראית אותם ב - day one.
עכשיו, אני לחלוטין עם ההגדרה של SSC בצורה "הטהורה" שהבאת פה. וזה בדיוק מה כתבתי בעבר. וממש מתנגד ל RACK כפי שמתואר פה, עד למקסימום האפשרי.
בלי קשר, לא רוצה לדבר על RACK כי כבר דיברנו על זה בעבר. כחלק מההסכמה. כן רוצה לדבר על התיבול שציינת.
עכשיו, הוצעה פה צורה של חלוקת רשויות - שפוי, בטוח, ובהסכמה. והשילוש הזה יוצר איזון מסויים. ה- RECK כבר נכלל פה, שכן הוא חלק מההסכמה. ולדעתי אתה לא יכול לתת לרכיב זה משקל עודף לנוחיותך רק כדי לכופף את הכללים - ובכדי לתבל לעצמך/כם את ה- BDSM. ברגע שאתה מפר את האיזון של ה- SSC עבור מטרות אישיות, הוא כבר הופך ללא רלוונטי. בטח לא כמשהו מוגדר ו"אובייקטיבי".
אני מחר אחליט למתוח את הבטוח והשפוי... כדי לתבל לעצמי את החוויה (ואני בטוח שעושים את זה), למה לא? אם לך מותר להפר את האיזון... אז גם לי. מי מחליט איפה עובר הגבול?
שורה תחתונה - כל עוד אין הגדרה עם גבולות ברורים ל - SSC. זהו סתם ביטוי שאין בו שום משמעות אמיתית ומחייבת. שכן מה שבטוח עבורי, לא יהיה בטוח מבחינתך. וההכנות שאתה עושה לפני כניסה למצב לא-בטוח לא בכרח היו ההכנות שלי - מי יותר ומי פחות.
כך שאם אני מכין את עצמי פחות טוב ביחס אליך... לסכנה אפשרית, ואומר - מבחינתי זה שפוי ובטוח מספיק. אתה תוכל לקבל את זה תחת ה - SSC כפי שאתה מבין אותו? אם תגיד כן - משמע זה ביטוי חסר-משמעות. ואם תגיד - לא! משמע יש לך גבולות ברורים למהו SSC. ואם אתה רואה בעצמך ככוח-חיובי בעולם הזה, אולי מין הראוי לשבור כמה ביצים - ולציג את הגבולות. לא במטרה לפגוע באף-אחד... בדיוק להפך! במטרה לעזור ולשמור.
סורי. אולי לא כתבתי לעניין.
שבוע-טוב.
ונ.ב. חחח! אני רואה שקראת את ההודעה שלי בפורום התמכרויות

.
על כאוס, סדר, והאיזון ביניהם - אשמח לדבר תמיד (חוץ מעכשיו... עייף).
לא זוכר במדוייק את מה שהוצג בספר/ים... אצטרך להזכר מחדש בכדי להביע דעה על האם זה הוצג בצורה שאני מקבל אותה

.