יש מצות ללא גלוטן!

אני חושב שהיא קנתה בבני ברק

בחנות טובע בשם "היס" . אין לי מושג כמה זה עלה לה.

leali

New member
מצות לפסח

גם אני קניתי מצות וקמח מצות בבני ברק רח' רבי עקיבא 147 טל' 03-5793595

אבל... שיבולת שועל...

בפעם האחרונה שבדקתי, נאמר לי שאסור לנו שיבולת שועל כי היא לא נקייה לגמרי מגלוטן או משהו כזה... אני ממציאה או שזה נכון? פה באוסטרליה לצד מדפיי הנ"ג יש עוד מבחר של מוצרים משיבולת שועל ורשום בפרוש ללא קמח חיטה- אבל אני נמנעת מהם כי תמיד הייתי בטוחה שאסור שיבולת שועל. תקנו אותי אם אני טועה..

leali

New member
שבולת שועל

נכון שבולת שועל אסור אבל,על הקופסה מצויין "ללא גלוטן"

אההה אוקיי,,, תודה.

אבל אני מניחה שמוצרים עם שיבולת שועל שמצויין עליהם ללא קמח חיטה לא תופסים נכון?

סתם מבקרת

Active member
הדעות בנוגע לשיבולת שועל חלוקות

אכן אחת הסיבות היא אפשרות של הסתננות חיטה לתוך שיבולת שועל שגדלה ליד או בשדות חיטה אבל הסיבה האחרת היא שלא ברור אם שיבולת השועל עצמה מכילה גולטן או לא. בישראל משרד הבריאות כלל את שיבולת השועל בדגנים המכילים גלוטן יחד עם חיטה, שעורה ושיפון. מוזר שמוכרים מוצרים משיבולת שועל כנ"ג בארץ. לי זה נשמע כסימון מנוגד לחוק

נטלי22

New member
מישהי הסבירה כאן לפני כמה ימים,

שיש מישהו שמכין מצות וקמח משיבולת שועל שהיא במפורש נטולת גלוטן (גודלה במיוחד ונשמרה במיוחד), מכיוון שהוא אבא לילדה חולת צליאק. אני אנסה לעשות חיפוש לגבי זה.

נטלי22

New member
הנה קישור לתגובה שהזכרתי:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1286&msgid=74577845&FlagSybase=1

שיבולת שועל

מתוך אתר העמותה: מתוך המאמרים; תמצית הרצאה של טל קמינסקי, דיאטנית קלינית; התזונה במחלת צליאק: שיבולת שועל: מכילה חלבון דמוי גליאדין וכן קיים חשש מזיהום בגרגרי חיטה. ישנן ארצות המקלות ומתירות לחולי צליאק לצרוך שיבולת שועל. מאחר שחסרים מחקרים ארוי טווח שיוכיחו את בטיחות השימוש בשיבולת שועל, ההמלצה בארץ כיום היא להמנע לחלוטין מצריכה של שיבולת שועל. רק בריאות.

ariave

New member
מצות ללא גלוטן משיבולת שועל

הסיפור הוא שמי שמייצר את המצות טוען כי השיבולת שועל ממנה הוא מייצר את המצות היא שונה גנטית משיבולת שועל רגילה בכך שהיא אינה מכילה כל רכיבי גלוטן. יש לו תעודות מעבדתיות לאישור העניין. השיבולת שועל המגודלת על ידיו גדלה בשדה מיוחד השמור כל השנה מפני ערבוב עם חיטה. כל הפרטים עפ"י אתר אינטרנט כשלהוא שראיתי בעבר.

למעלה