בפעם האחרונה שבדקתי, נאמר לי שאסור לנו שיבולת שועל כי היא לא נקייה לגמרי מגלוטן או משהו כזה... אני ממציאה או שזה נכון? פה באוסטרליה לצד מדפיי הנ"ג יש עוד מבחר של מוצרים משיבולת שועל ורשום בפרוש ללא קמח חיטה- אבל אני נמנעת מהם כי תמיד הייתי בטוחה שאסור שיבולת שועל. תקנו אותי אם אני טועה..
אכן אחת הסיבות היא אפשרות של הסתננות חיטה לתוך שיבולת שועל שגדלה ליד או בשדות חיטה אבל הסיבה האחרת היא שלא ברור אם שיבולת השועל עצמה מכילה גולטן או לא. בישראל משרד הבריאות כלל את שיבולת השועל בדגנים המכילים גלוטן יחד עם חיטה, שעורה ושיפון. מוזר שמוכרים מוצרים משיבולת שועל כנ"ג בארץ. לי זה נשמע כסימון מנוגד לחוק
שיש מישהו שמכין מצות וקמח משיבולת שועל שהיא במפורש נטולת גלוטן (גודלה במיוחד ונשמרה במיוחד), מכיוון שהוא אבא לילדה חולת צליאק. אני אנסה לעשות חיפוש לגבי זה.
מתוך אתר העמותה: מתוך המאמרים; תמצית הרצאה של טל קמינסקי, דיאטנית קלינית; התזונה במחלת צליאק: שיבולת שועל: מכילה חלבון דמוי גליאדין וכן קיים חשש מזיהום בגרגרי חיטה. ישנן ארצות המקלות ומתירות לחולי צליאק לצרוך שיבולת שועל. מאחר שחסרים מחקרים ארוי טווח שיוכיחו את בטיחות השימוש בשיבולת שועל, ההמלצה בארץ כיום היא להמנע לחלוטין מצריכה של שיבולת שועל. רק בריאות.
הסיפור הוא שמי שמייצר את המצות טוען כי השיבולת שועל ממנה הוא מייצר את המצות היא שונה גנטית משיבולת שועל רגילה בכך שהיא אינה מכילה כל רכיבי גלוטן. יש לו תעודות מעבדתיות לאישור העניין. השיבולת שועל המגודלת על ידיו גדלה בשדה מיוחד השמור כל השנה מפני ערבוב עם חיטה. כל הפרטים עפ"י אתר אינטרנט כשלהוא שראיתי בעבר.