יש מצב

יש מצב

שאני דיכאונית...? מצב רוח נע בין שמחה ואנרגיות לכבוש את העולם ולבין מצב רוח כמו עכשיו- לא בא לי לעשות כלום, רק להכנס לישון.. כל המגרעות שבי קופצות לנגד עיני ומכות בי... מה עושים? הצילו?

hilabarak

New member
דיכאון בדרך כלל מאופיין בפגיעה

בתפקוד. אם את עובדת או לומדת וחיה ופוגשת חברים, אז סביר להניח שיש לך מצבי רוח כמו לכולם, ואולי את קצת יותר קיצונית. וכדאי לעשות קצת סדר בעולמך הפנימי, אבל אין כאן ממש דיכאון בהגדרתו הקלאסית. אם יש פגיעה בתפקוד - קשיים בעבודה או סתם בטלה בבית, חיי חברה לקויים מאוד וכולי. אז כנראה יש בעייה, וכדאי ללכת לפסיכולוג שיאפיין ויראה אם צריך כדורים וכדאי ללכת גם לפסיכיאטר, או מספיק טיפול פסיכולוגי.

Darek engel

New member
בוקר טוב

קודם כל את במקום הכי נכון וטוב שיש . את מודעת לזה שיש איזו שהיא בעיה . לא סתם מרגישים ככה . תנסי לבדוק את מהלך הדברים מה קרה ותעברי על פרט פרט . ואז אולי בכלל את תראי שהשד לא נורא כל כך . בכל מיקרה אם זאת בעיה שלא ניתן לפטור אותה תביאי אותה לכאן . הדברים יסתדרו את צריכה רק לעשות פעולה קטנה להביא את הבעיה לכאן ולהשאיר אותה כאן . שיהיה לכולנו יום נפלא .

איזה נחמדים פה כולם...

חשדתי שאולי יש לי סוג של דיכאון כי סבתי מצד אבא מטופלת.. אני מתעצבנת מהר ולוקחת דברים ללב.. וכל כמה זמן יש לי מין עצב כזה של "כלום לא מסתדר לי".. "השמנתי".. "אני רק עובדת ולומדת כל הזמן".. ("אחותי הקטנה חיה חיים של כיף ואני לא עושה שום דבר מעבר לעבודה ולימודים..") "התכערתי".. ועוד דברים שעכשיו על הנייר- כשאני כותבת נשמעים לי כמו שטויות.. אבל אני מסוגלת לרצות בגללם להכנס למיטה ולישון עד הודעה חדשה. אני מרגישה לא מספיק טובה ולא מספיק יפה ולא מספיק מצליחה כל הזמן.. עליתי פתאום 5 ק"ג ואין לי מושג איך להפטר מהם.. ואני יודעת מראש שגם לא יהיה לי כח רצון. ועוד שטויות כאלה.. אני גרועה בלכתוב דברים כאלה- שרצים לי בראש במהירות.. אז אני לא יודעת איך להביא לכאן את הבעיה.. אני גם לא יודעת אם אלה הסיבות שמעציבות אותי.. אני פשוט נורא עייפה.. גם פיזית.. אני יודעת שזה נשמע פתאטי, אבל אני מעצבנת את עצמי כשאני נהיית ככה וממש רוצה להפטר מזה!

מיקו32

New member
שלום...../images/Emo101.gif

יש תרופה |תרופה - ספורט! תתחילי ללכת, לרוץ, לרקוד ולנשום. העייפות, מקורה בראש. כבד לך ואת עייפה מלהלחם כל הזמן אז את הולכת לישון, בכדי להימנע מהעימות. השינה, לא מחדשת לך את האנרגיות ורק עושה אותך עייפה יותר וחלשה יותר. דוקא קבלת החלטות והתמודדות מול עצמך, יכולה להניב בעבורך אנרגיות חדשות. קחי את המחשבות בפרופורציה והחליטי שאינך מוכנה להיות הקורבן יותר. ...."ואני יודעת מראש שגם לא יהיה לי כוח רצון..." אל תניחי הנחות! תנסי, תני לעצמך צ'אנס להרגיש טוב ולהיות חזקה. אף אחד אחר לא יעשה זאת במקומך. אשמח לשמוע עידכונים... בברכה, מיקו.

אין כמו ספורט

צאי החוצה ותעשי הליכה על שפת הים או ריצה, או ספיניניג או כל ספורט שאת מתחברת אליו פתאום תגלי שמחשבות שלך מסתדרות והכל לא נראה כ"כ נורא..... חוצמזה טיפ נוסף שמשום מה עוזר (ואל תשאלי אותי איך) ,תקחי אומגה 3 יש משהו בתוסף הזה שמשפר את מצב הרוח שיהיה בהצלחה

../images/Emo140.gif אני

רקדנית.. ומתאמנת בחד"כ.. ולומדת..ועובדת.. העייפות שלי היא לא משהו שהלו"ז שלי מאפשר לי להכנע לו.. כלפי חוץ כולם חושבים שהכל בסדר.. אבל מספיקה לי שניה אחת של מחשבות ביני לבין עצמי.. או הפוגה קלה במהלך יום שבהם המח מתחיל לחשוב שלילי לבד...

Darek engel

New member
לאט לאט

חמודה . לא צריך לקפוץ על כל הבעיות ולפתור אותן במכה אחת . כל מה שציינת כאן בהחלט אילו הן בעיות אשר עלולות לגרום לדיכאון . אני מציע לך לעשות קצת סדר בדברים לקחת דף נייר ולעשות רשימה של כל מה שמפריע לך של מה שאת רוצה לשנות . כל פעם תנסי להתמקד בדבר אחד בעיה אחת עד שתצליחי לפתור אותה אז תעברי לשניה וכך הלאה . תנסי את זה יהיה לך הרבה יותר קל ואת תצליחי לפתור הכל . שיהיה לך בהצלחה ולכולנו שיהיה יום נפלא .

גם אני באותה סירה כמוך...

אני החלטתי היום לעשות הפוגה מכל המציאות היומיומית המגעילה שלי...ופשוט לנוח בבית!ולעשות לי כיף! בתור התחלה,הכנתי לי ארוחת בוקר עשירה...ואני הולכת לצפות עכשיו בסרט נחמד,ופשוט ל"ברוח" קצת מהמציאות ומהבעיות...מותר לא? האמת שבקושי ישנתי הלילה,וכשקמתי בבוקר פשוט אמרתי לעצמי-היום אני נשארת בבית,ואף אחד לא ישכנע אותי ללכת לעבודה! צריכים לפעמים להגיד סטופ... בכל אופן,מקווה שעובר עליכם יום טוב...ונשתמע מאוחר יותר! בי בי

למעלה