יש מצב

המתוק3

New member
יש מצב

אבל אני עוד לא בטוח. אז ככה אני כבר שבוע ללא אינסולין.... פשוט כך!!! הרמות שלי הם נעים בין90-145 אבל אני לא יודע כמה זמן אני יחזיק אם ה.... אני רק מקווה שאני אצליח להכריע את הלבלב שיתחיל לעבוד כמו שצריך!!! אני לא רוצה לתת פה לאנשים להיות באשליה של... הנה זה בא, אבל יש מצבים ואני לא הראשון שם!!!

kiticat

New member
גם אני

קרוב לחודש בלי אינוסלין. אבל יש לי דיאטה מאוד מגבילה. והערכים שלי מעולים.....

shula30

New member
מסתוריות

מה זו המסתוריות הזו? למה אתם לא משתפים את הנדקרים?

עמית 29

New member
יש מצב...

נשמע מדהים... ואם אני זוכר נכון אתה מאובחן כבר שלוש שנים... השאלה אם אתה מאובחן כטייפ 1? ללא קשר, אני מאמין שאנשים יכולים "לנצח" מחלות ....שמוגדרות "כרוניות" ע"י הרפואה הקנבנציונאלית... לא, לא התחרפנתי אלא שלאחרונה אני פועל על פי כמה כללים שקראתי בספר "כוחו של התת מודע" - המחבר טוען שניתן לרפא!!! כל מחלה ע"י "לימוד" התת מודע. גם אני ירדתי בצריכת האינסולין לזו שהיתה עם האבחון שלי ... אני מאובחן שנה וחצי ומזריק כ-18 יח' כל היום כשאני שוקל 68 ק"ג.... והמגמה נמשכת.... כך או תוודא שאין לך קטונים ושייצור האינסולין האנדרוגני (פנימי) מספיק לאיזון מחד ושאינו מרעיב את התאים.... תעדכן אותנו...

kvodhasar

New member
כמה זמן אתה כבר חולה?

יש כזה דבר שממש בתחילת הסוכרת יש כזאת תקופה שנקראת "ירח הדבש", שבזמן הזה הסוכרת בנסיגה, או שאתה עושה אולי דיאטה מיוחדת?

kiticat

New member
רציתי לשתף

לפחות מבחינתי המצב כרגע הוא שאני לא מזריקה כלל. הדיאטה שלי תמיד נטתה לכיוון של ירקות ובעיקר חלבון. כשאני אוכלת פחמימות, אז זה לאורך היום ומחולק למנות קטנות ביותר. וכשאני יודעת מראש- שאני הולכת לאכול מנת פסטה, אז אני מתכננת מראש ביקור במכון שמוריד אותי מ300-400 ל100 תוך שעתיים של אירובי טוב. אני לפחות הפסקתי לגעת בחומר הזה- כיוון שהוא גורם להשמנה לא אפשרית.... אז אני פשוט לא נוגעת בו. בעיקרון- הרבה ירקות, גבינה, מנות פחמימה מאוד קטנים- בלי גלידות, עוגות ושום דבר מעל כמות פחמימות מסויימות. והרבה ספורט.

Tomb RiDeR

New member
וואלה - ../images/Emo50.gif ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא הרביתי עד עתה לבקר באיזור זה של הפרדס... אבל נראה שהיה שווה להציץ. אני מאחל ב ה צ ל ח ה ,,,,, ר ב ה לכל מי שמצליח/ה להסתדר בלי המחטים!!! אשמח לשמוע עוד בנושא...

amiryh

New member
שטויות

צר לי לאכזב את המתוקים הצעירים (עם סוכרת נעורים מסוג 1) , אבל אתם לא יכולים לחיות בלי זריקות . אל תנסו לא להזריק כיוון שאתם תגיעו למצבים מסוכנים שיפגעו בכם לטווח הקצר ולטווח הארוך . אפשר להוריד את כמות הזריקות לטווח הקצר ליום , בכפוף למה שאתם אוכלים ולרמת הסוכר בדמכם , אבל אל תפגעו בזריקות לטווח ארוך כיוון שהם מספקות לכם רשת הגנה לאורך היום ומונעות מכם להגיע לרמות סוכר יותר גבוהות . לגבי סוכרת מסוג 2 , ישנה המלצת רופאים אותה קראתי בכתב עת , על הזרקה של אינסולין בכמויות קטנות ביחד עם דיאטה . ידוע שאפשר להמנע מזריקות בסוכרת מסוג זה , אך איזון טוב במיוחד מונע סיבוכים מהירים שיכולים לקרות לאנשים מבוגרים הלוקים בסוכרת מסוג 2 . לגבי סוכרתיים הנמצאים בירח דבש : שוב , אינסולין לטווח קצר אפשר להוריד כמות זריקות , לגבי טווח ארוך , אסור לגעת במינון . בברכה עמיר

amiryh

New member
לקיטי

שתי הערות : 1. במצב של 300-400 , אסור לך לבצע פעילות גופנית . רק מתחת ל-250 , ניתן לבצע . (מה גם שאני תמה מאין האנרגיה לפעול כשאת על 400 , ומה עם כאבי הרגליים הנגרמים בערכי סוכר אלה?) . 2. אינסולין לא גורם להשמנה . נקודה . הכל תלוי באיזון שלך . אם ערכי הסוכר שלך גבוהים ואת לא מזריקה לפי מה שאת אוכלת או ע"פ יחידת התיקון שנקבעה לך (זה לא קשה לחשב) , את יורדת יותר מדי , ואז את יוצרת מעגל אינסופי שגורם להשמנה . מעבר למשקל עודף (שזה חשוב מאד) , יותר חשוב זה איזון טוב של רמת הסוכר במטרה להמנע מסיבוכים קשים אח"כ . תשתדלי לחשוב רחוק ולא רק על הקילוגרמים העודפים עלייך כרגע . בהצלחה עמיר

kiticat

New member
מתוק

הערכים שלי נהדרים כרגע. תמיד נחשבתי ליצור מהבחינה שאני יכולה להגיע לערכים גבוהים ולא להרגיש את זה. הערכים לא מגיעים ל400. אלא ל200+ כמעט 300. אינוסלין משפיע על ההשמנה. ואני יודעת, כי אני לקחתי את המינימום בשביל האוכל על מנת לאזן, ואכלתי מאוזן ובריא- ועדין עליתי במשקל. באופן חמור. אני מאוזנת כרגע, ולא עולה יותר במשקל. תאמין לי שלוותר על גלידות, עוגות וכל שאר מיני המתוקים- לא עושה לי רע.

עמית 29

New member
אמיר

התגובה שלך אופיינית ולא מפתיעה... מצד אחד אין צורך לפתח השליות ולהתאכזב!!! ומצד שני להיות פתוח לרעיונות חדשים... כל עוד לא מדובר בשרלטנות של אנשים שמבטחים הבטחות שווא אין עם זה כל רע! אם בארה"ב לפני שבועיים קם מ"קומה" בחור שהיה צמח במשך 17-18 שנה. ככה פתאום - תבין שיש גם דברים מעבר להגדרה "כרוני". אם ארמסטרונג נציח את הסרטן והיה למה שהוא ... אז אפשר ללמוד מהקרים הללו לא מעט. יש עשרות דוגמאות שהם לא מובנים לרפואה המערבית והם עדין קורים. שבת שלום.

kiticat

New member
סוף-סטף

מישהו שמבין שהעולם לא נע על קווים.... אין שני צדדים לכל דבר. אין רק "רע" ורק "טוב". העולם מכיל הרבה רעיונות, דרכים וצדדים. מעגלים. לכל מיני כיוונים. צאו מהחשיבה המרובעת קצת.... אגב- שכחתי לצייין שנאמר לי בפירוש על ידי איתמר רז, שאינוסלין כן משפיע על השמנה.

kipodkipod

New member
אתה בכלל לא יכול להשוות

את שני המקרים. לארמסטרונג היו 4 אחוזים סיכוי להבריא. גם לבחור מהקומה אני בטוח שהיו כמה אחוזים של סיכוי. לעומת זאת בסכרת נעורים ברור שכל תאי הבטא נהרסים, ולכן אין סיכוי להבריא. שני המקרים של ארמסטרונג והבחור מהקומה הם מקרים של אנשים שהלכו עם הרפואה הקונבנציונלית, ולא הלכו לכל מיני רופאי אלילים.

amiryh

New member
במצב הנוכחי

לא יכול להיות מבחינה רפואית שלבלב שלא מפריש אינסולין כי תאי הבטא שלו נהרסו , יתחיל פתאום להפריש . זה בערך כמו שקטוע יד יצמיח פתאום יד .לעומת זאת , יכול להיות בעתיד שימצאו דרך לפתור את הבעיה ע"י השתלת תאי בטא וכדומה (אין לי כוח להכנס לכל החדשות שאני קורא) , אבל לא יהיה מצב שמשום דבר יצמח משהו . זו לא תגובה צינית , ולא תגובה קונבנציונלית . אני מניח שניתן לעודד את הלבלב לעבוד יותר טוב , בשיטות אלטרנטיביות (כמו ההוא מקניה) , אבל חולי סוכרת נעורים לא יכולים לשאוב מזה משהו חיובי . סורי . תהיו אופטימים כמוני שעוד כמה שנים יהיה לכולם לבלב מלאכותי (או כל פתרון אחר) ועד אז תשמרו על האיזון שלכם כמה שיותר , כדי שלא יהיו לכם סיבוכים אחרים . יום טוב ואהבה לכולם ממני .

kiticat

New member
חשוב לי אישית להבהיר

שלא נקבע חד משמעית שאני מסוכרת טייפ 1

עמית 29

New member
ראציונאליות....

אמיר (לא משהו אישי כמובן...), גם אני מגדיר את עצמי מאוד ראציונלי. בסה"כ אני מאמין למה שאני רואה בעיניים!!! אחד התגובות הפסיכולוגיות כשאומרים לך שאין כרגע מרפא היא להכחיש ולהתחיל לחפש מתחת לאדמה או בקיצור לא להשלים עם המצב... עד כאן, אני חושב שאנחנו מסכימים. אני למדתי את כל מה שרק ניתן ללמוד על המחלה הזו וכל מה שאמרת נכון. איך יכול להיות שאם תאי הביטא מתים הם יחזרו לתחיה... ? תסכימו איתי שמשהו גרם לתהליך האוטואימוני הזה להתחיל... משהו פתאום אמר לגוף תתחיל להרוס תאי ביטא. ובכן הרפואה לא יודעת למה זה קורה!!! המדע גם לא יודע להסביר איך יש אנשים שנכנסים למצב של "אטרף" הולכים יחפים על שביל של גחלים לוחשות מבלי שיהיו להם כוויות. המדע לא יודע מדוע בכל כך הרבה תרבויות רופאים אלילים שמרפאים ע"י כלום את החברים בקהילות שלהם. המכנה המשותף לכל המקרים הללו הוא אמונה או יותר נכון "תת מודע" אם אדם מאמין במשהו השמים הם הגבול... אני לא יודע אם מחר אנחנו כסוכרתיים "נזרוק את הכביים ונתחיל לרוץ" אבל אני יודע בוודאות (ואתה לא חייב לאמין לי) המחלה אצלי כבר מזמן לא מתנהלת כמו שאצל רוב הסוכרתיים. אני אחרי שנה וחצי מהאבחון ואני חיי על 18 יח' אינסולין ביום, ואני אוכל הכל!!! אז או שזה חתיכת ירח ארוך או שאני מאריך אותו או שאני לא יודע מה.... לסיום , כנראה שהמחשה שזה כרוני וללא מרבה לא ממש מסייעת להתמודדות. נק' אחרונה למחשבה: כיצד אתה מסביר את התופעה אצל מבוגרים שאחד מבני הזוג נפטר והשני נפטר מיד אחריו ? האם יכול להיות שהדיכאון או חוסר הרצון לחיות או שברון לב או המוח שלנו....? ביי

למעלה