יש מצב לשרשור היכרות?

annadolly

New member

yaelli10

New member
היי

טיילנו בנאברשה. היינו מוגבלים כי לא רצינו ליטול את כדורי המלריה. נבראשה מוגנת. אנחנו נחזור כנראה בכל כריסמס לשם. אז יהיו לנו הרבה מקומות לגלות ולראות. הרי לעולם זה לא מספיק. אהבתי את קנייה. גמעתי מראות ולא כל המראות הקשים התפרשו בעיניי בצורה שלילית. מעבר לטיולי ספארי. אוי כמה שהם הטרידו אותנו במרכז העיר, לדעתי יש דברים אחרים לראות כמו גורי פילים יתומים, המגורים האפריקאים שעדיין משתמשים בהם, השוק המתוייר ביא יא ביום ראשון ודברים שיש לי לגלות עוד ועוד.

יש מצב לשרשור היכרות?

אז הלכתי 10 עמודים אחורה כמעט ולא מצאתי. היות שאני קוראת אתכם במהלך היום, ואתם הופכים להיות עוד בית חשבתי אולי להכיר? מי רוצה? (השאלות בלשון נקבה אך מכוונות גם לזכר) אז
בת כמה את?
איפה את גרה?
מה המצב המשפחתי?
אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל?
בני כמה הילדים , כמה ילדים?
מתי עברת לגולה?
למה עברת לגולה?
- היה מי שיעזור או שהיית לבד?
איך הילדים התמודדו?
איפה יותר כייף כאן או בארץ?
תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל
תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל
האם גרת בעוד מדינות?
איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה.
מה הילדים יודעים על ישראל?
מה חסר לך?
למה את הכי מתגעגעת?
איך מתמודדים עם החגים?
איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות?
האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן?
האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? ואם יש עוד שאלות, את מוזמנות להוסיף בשמחה רבה
(יצא כמו דוקטורט בסוף
אבל לא בכוונה).

rona73

New member
עונה בכיף

בת כמה את?38
איפה את גרה?אני גרה בבולגריה
מה המצב המשפחתי?נשואה פלוס שניים
אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל?טסתי בהריון לארץ ללדת וחזרנו בגיל שישה חודשים לבולגריה.
בני כמה הילדים , כמה ילדים?באפאיל בני 7.
מתי עברת לגולה?בינואר 2004.
למה עברת לגולה?האיש בולגרי...בעיקבותיו -
היה מי שיעזור או שהיית לבד?כל המשפחה של האיש כאן,זה לא אומר שקיבלתי עזרה!
איך הילדים התמודדו?הם בולגרים לכל דבר
איפה יותר כייף כאן או בארץ?לא יכולה להשוות כי רק כאן בניתי בית ומשפחה :)
תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל לא עולה לי עכשיו...
תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל.ההורים של האיש.המריבות והכעסים,,,,,,
האם גרת בעוד מדינות?בילדותי עם ההורים שלי,בגואטמלה ,קולומביה וארגנטינה. איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה.
מה הילדים יודעים על ישראל?המון.הם מדברים עברית .יודעים לכתוב את השמות.מכירים את תל-אביב.נוסעים לארץ באופן קבוע עם הילדים
מה חסר לך?סבא וסבתא לילדים
למה את הכי מתגעגעת?למשפחה
איך מתמודדים עם החגים?סוף סוף אפשר להנות בחיק המשפחה המצומצמת.בבית או עם חברים,הילדים כבר גדולים ומבינים עיניין
איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות?אני לא שומרת כשרות
האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן?לא חווינו.
האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית?לא

תודה. איזה כייף לך שהיית בכל כך הרבה מדינות

יחד עם ההורים בילדות. אני מבינה שההורים של בעלך פחות מתפקדים כסבא וסבתא לילדים שלכם? הייתי בטוחה שהבולגרים דווקא עם חם.

rona73

New member
הם עם חם

זה רק ההורים של...שהיו כאלה.היא כבר לא בחיים.הוא מתקשה להיות עם הילדים .הוא לא בן אדם שאוהב אנשים

ABD2b

New member
תודה על היוזמה

אני בת 30, בארה"ב. נשואה ואם לבייבי 4 חודשים (ילדתי כאן). עברתי לארה"ב לצורך לימודי דוקטורט, הכרתי את מי שנהיה בעלי באוניברסיטה. הדבר המפחיד ביותר שעלינו כמשפחה להתמודד איתו זה שאני אצטרך לעבור לסטייט אחר לצורך עבודה יחד עם הבייבי, ובעלי לא יוכל לעבור איתנו בשנה הראשונה בגלל המחויבויות שלו באוניברסיטה כאן... כך שנהיה ביחסים בשלט רחוק שנה (עם הרבה נסיעות הלוך ושוב) ואני על תקן אם יחידנית חצי מהזמן, מנסה להחזיק במשרה חדשה במקום חדש... אני מגיעה מרקע מסורתי ועכשיו משהפכתי לאמא, עוד יותר חשובה לי השתייכות לקהילה יהודית, חגים וכד' אבל לצערי לא אוכל לממש זאת אחרי המעבר כי אגור רחוק מידי מחב"ד וכד'. רק מלחשוב על זה -- דכאון.

ABD2b

New member
הבהרה לגבי "דכאון"

מה שניסיתי לומר הוא שהרצון לממש את הקריירה שלי (אם לא אקח את המשרה הזו, 10 שנים שביליתי באוניברסיטה ירדו לטמיון), גורם לי לחבל בכל הדברים האחרים שחשובים לי מאד. פתאום ממצב של משפחה חמה, חיים נוחים במקום מוכר, אני גוררת את עצמי ואת הבייבי למקום חדש, קורעת את המשפחה לשניים, מאבדת רשת תמיכה חברתית... אני חרדה למה יחסים כאלו במשך שנה יעשו לקשר שלנו, והאם זה ישאיר טראומות לבייבי. בעיקרון אנחנו מתכננים להיות ביחד 3 ימים בשבוע פלוס כל החופשות של האוניברסיטאות,אבל זה אומר, למשל, ראש השנה בנפרד... סליחה עם שפכתי יותר מידי

לילית462

New member
מאוד מבינה אותך ומזדהה

הפרידות הארוכות הללו הן נורא קשות... אצלי לפחות פחות לילדים ויותר עבורי ועבורו.

עונה גם

בת כמה את? 30 איפה את גרה? ארה"ב מה המצב המשפחתי? נשואה + 2 פצלוחים אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל? נולדו פה בני כמה הילדים , כמה ילדים? 2 ילדים, בן 3.9 ובת שנה ושמונה מתי עברת לגולה? בשנת 2005 למה עברת לגולה? לא עברתי.... באתי לטייל וקצת לעבוד והכרתי את בעלי - היה מי שיעזור או שהיית לבד? הייתי לבד, אבל לא באתי בשביל להשאר פה, ככה שלא היה מי שיחכה ויעזור איך הילדים התמודדו? איפה יותר כייף כאן או בארץ? אני לא יודעת איך זה לגדל משפחה בארץ, אבל בעלי טוען שכל פעם שאני בארץ אני פשוט נהיית רגועה יותר ומאושרת יותר תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל - הכרתי את בעלי פה...... תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל - האכזבה והעצבים מהמשפחה של בעלי אחרי שהקטנה שלי נולדה האם גרת בעוד מדינות? לא איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה. מה הילדים יודעים על ישראל? הם עוד קטנים, אבל הגדול יודע שטסים לישראל במטוס, שכל המשפחה גרה בישראל. הוא מדבר עברית, שומע מוזיקה בעברית ורואה תוכניות בעברית מה חסר לך? האוכל הישראלי, המסעדות הטובות, הנגישות הקלה לכל הדברים שאני אוהבת, פה אני נוסעת 20 דקות בשביל סופר ישראלי ולא תמיד יש הכל למה את הכי מתגעגעת? למשפחה שלי
איך מתמודדים עם החגים? בחגים הגדולים הולכים למשפחה של בעלי וחוגגים איתם, אבל בחגים "הפחות חשובים" אני חוגגת בבית עם הילדים, אני זאת שמעבירה הכל אחרת הם לא יקבלו את זה מאף אחד איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? אין בעיה כי לא אוכלים כשר, מה שכן אני לא מכניסה חזיר הביתה, בעלי מתבאס אבל מקבל את זה האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? לא. אבל זכור לי שכהגדול היה תינוק (ועוד היה בבית איתי) רוססו בגן שלו כתובות נאצה נגד יהודים. זה ממש זעזע אותי כי הגן פה לידינו, ולחשוב שהילדים באו לגן בבוקר וראו את הדברים האלו
האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? כן, אנחנו עושים קידוש כל ערב שבת. בהתחלה הייתי מזמינה את המשפחה שלו, אבל הם לא משתפים פעולה אז ויתרנו ואנחנו עושים לבד, ונהנים.....

עונה

בת כמה את? 46 איפה את גרה? סקוטלנד מה המצב המשפחתי? נשואה אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל? יש לנו ילדה אחת שנולדה בישראל. בני כמה הילדים , כמה ילדים? יש לנו בת אחת בת 6. מתי עברת לגולה? עברנו לסקוטלנד ב 2008. למה עברת לגולה? אחרי שבעלי הסקוטי לא מצא את עצמו בישראל עברנו לכאן. - היה מי שיעזור או שהיית לבד? הייתי עם בעלי, שנינו לא עבדנו - פרזיטים. איך הילדים התמודדו? ביתי היתה בת 2.5 ולא היתה בעיה. היא מאוד שמחה להיות עם אמא כל היום, אחרי גן של 9 שעות ביום בישראל. איפה יותר כייף כאן או בארץ? לא היתה לי אפשרות לחיות חיים שקטים ורגועים בארץ. אבל בכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו. תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל. כאשר הגענו לכאן נכנסתי ל Tourist Information לשאול איזה מקומות בילוי יש לילדים. האיש שעמד מאחורי הדלפק לא ידע לענות לי. הוא יתקשר לבן שלו שיש לו בן בגילה של ביתי לשאול אותו. הייתי המומה.
תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל. אני הולכת לי ברחוב ומולי עוברת אמא של ילדה בכיתה של ביתי. אני כמובן מחייכת אליה. היא מתעלמת לגמרי, כאילו לא מכירה אותי, כאילו אנחנו לא נפגשות פעמיים ביום בביה"ס. בדיוק מה שהייתי צריכה בשביל להרגיש הכי זרה בעולם.
האם גרת בעוד מדינות? לא איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה. בכל מקום יש יתרונות וחיסרונות. לנו כמשפחה מאוד טוב בסקוטלנד. בישראל זה היה נורא.
מה הילדים יודעים על ישראל? הרבה, כולל התרגשות כאשר גלעד שליט שוחרר ורוצה לדעת מה אמרו על ישראל בחדשות. מה חסר לך? המשפחה והחברים הקרובים. למה את הכי מתגעגעת? לשמש. לשפת הגוף המוכרת והיכולת לשחות בבירוקרטיה לדעת למי לפנות במצבי "מצוקה". איך מתמודדים עם החגים? מעבירה את המסרים העיקריים שמדברים אלי, שירים, יצירה וקישוט, אוכל וכד'. איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? לא רלוונטי לי. האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? ממש לא. האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? אנחנו אוכלים ארוחה יותר חגיגית, נרות שבת, לפעמים אופות עוגות/עוגיות ושרות שירי שבת.
שבת שלום

carlimi

New member
נירית - זה קורה לי גם בארץ

הקטע הזה עם האמא מבית הספר .... לדעתי זה תלוי באמא ההיא בעצמה ולא בכך שאת זרה דווקא. אני כאמור לא זרה ואף אדם מאוד חברותי ותמיד אומרת/אומרים לי שלום. הצלחתי במאמצים להתעלות ולא להיפגע. היום זה עובר לידי.

את צודקת, זה יכול לקרות בכל מקום, אבל

כשאת מרגישה זרה, לא תמיד מבינה את הכוונה, לפעמים מבקשת שיגידו שוב כי לא הבנת את המבטא, כל דבר אחר מתווסף על וההרגשה - חרא ! סליחה על המילה. אין לי ספק שזה האמא, והמסכנה כל כך חסרת ביטחון ובטח מאויימת על ידי, אבל ההבנה הזו לא ממש עזרה לי בהרגשה הרעה. בטח נפל על יום רע
טוב שקיבלת חזרה את הניק שלך. ברוכה השבה. ואני מקוה שאת לא קופאת שם באזור ירושלים.

לילית462

New member
וגם...

יש אנשים שלא רואים טוב (אני) וקרה לי כבר יותר מפעם אחת שאנשים שאני מכירה עברו לידי ועד שהם לא נעמדו לי מול הפנים לא ראיתי שאני מכירה אותם...

rona73

New member
גם אני לא מזהה אנשים ברחוב

לא תמיד עם משקפיים ולכן ברחוב תמיד נזהרת להגיד שלום גם אם רק נראה לי קצת מוכר. כאן לכל מי שראיתי פעם אחת כבר אומרים שלום.

נירית זה גם לי קרה

והאמא היתה בכלל ישראלית.... ברור לי שהיא ראתה אותי ( ועוד פעמיים), זה היה בסופר והיא פשוט החליטה להתעלם.. את יודעת שהבעיה היא לא איתנו?....

הי

בת 32, גרה כרגע בישראל, צפויים לנסוע למלבורן אוסטרליה בעוד כ-6 שבועות, במסגרת רילוקיישן מהעבודה של בעלי לכמה שנים. יש לנו בן שנתיים וחודשיים ובת חמישה חודשים, שניהם נולדו כמובן פה. זהו. לשאר השאלות כרגע רק לאלוהים הפתרונים.

carlimi

New member
עונה למרות ש

עדיין נמצאת בישראל. מתכננים לעבור בקיץ לדנבר קולורדו. אז בת כמה את? 36 איפה את גרה? כרגע במושב ליד ירושלים מה המצב המשפחתי? נשואה אם יש ילדים, האם נולדו בארץ או בחו"ל? נולדו כולם בארץ בני כמה הילדים , כמה ילדים? 3 ילדים, 5.2, 3.8, 2. מתי עברת לגולה?עוברים בקיץ הקרוב למה עברת לגולה? לטובת פוסט דוקטורט של בעלי. - היה מי שיעזור או שהיית לבד? בעקרון דברנו עם הבייביסיטר שלנו כאן, ואם זה לא יצא לפועל אז אולי חמותי ואם לא אז אףחד. איך הילדים התמודדו? השאלה הגדולה... איפה יותר כייף כאן או בארץ? אעדכן בהמשך.... תשתפי בחוויה טובה שהייתה בחו"ל תשפתי בחוויה שלילית שהייתה לה בחו"ל האם גרת בעוד מדינות? גרתי בעברי בניו יורק ואהבתי מאוד! איזה מדינה הכי אהבת לחיות בה. מה הילדים יודעים על ישראל? מה חסר לך? למה את הכי מתגעגעת? איך מתמודדים עם החגים? איך אתן מתמודדות (או לא מתמודדות) עם הכשרות? לא רלוונטי האם חוויתן גילוי אנטישמיות (או הילדים)? איך התמודדתן? האם אתם מקפידים על יום שישי בערב בבית? שוב אני מצטערת שאני נעלמת לתקופות לא ברורות, זה נובע מכמה סיבות - האחת עומס גדול בתקופה האחרונה וגם בגלל שבעלי הפך להיות פעיל בתפוז אז הוא כל הזמן זורק אותי (תפוז לא בעלי..), ומאחר ואני לא זוכרת את הסיסמא כל פעם צריך לעשות אימות ואין לי כח לזה. לא רוצה לכתוב בשמו של בעלי . בכל מקרה, נחמד לדעת שיש מ"מ
את כל הרעיונות שלכם לסקרים אני שומרת בתיבה הפרטית שלי והם כולם יעלו לכאן ביום מן הימים. איתכם הסליחה - שיהיה סופ"ש נפלא (ד"א - אצלנו צפוי לרדת לראשונה העונה ש ל ג
)

למעלה