"יש מצב" "אין מצב"

• פותח הנושא xslf
  • פורסם בתאריך

xslf

New member
"יש מצב" "אין מצב"

סתם תהייה- מישהו יודע אולי מאיפה הגיעו הביטויים הללו לעברית מדוברת, ומה מקורם?

nutmeg

New member
בדיוק דיברנו על זה אתמול

אני חשבתי שזה תרגום עממי ל- "No Way"

פרשנות פסיכולוגית בגרוש...

הגימיק של הביטוי הזה טמון בטעות ש"עושה לנו את זה"- דבר שתלוי בפלוני ונתון לשליטתו הופך להיות תלוי בכוחות על טבעיים הקובעים מתי "יש מצב" ומתי "אין מצב"... במקום לומר לחבר:"לא אגיע למסיבה, אין לי כוח." יאמר פלוני:"אין מצב שאגיע". (זה לא שזה תלוי בי בכלל-זה תלוי ב"מצב".) ועל נושא אחר שמציק לי בהתבטאות הפורומית שלי (וגם מופיע בדברי אחרים, בינהם רבים וטובים... זה... מה שמציק לי... ... ... מתי אני משתמשת ב...? השימוש הנפוץ ביותר הוא כאשר יש למשפט שכתבתי השלכות שאין לי כוח לכתוב. (או למעשה אינני מודעת לאותן השלכות בבירור ואני שולחת את הקוראים להסתכל על דבריי ולחשוב שאם אינם מבינים, כנראה הם טיפשים ואני לבושה במיטב מחלצותיי ...) זה למעשה השימוש שמטריד אותי יותר מכל שאר השימושים (המשך המשפט בשורה הבאה/ כשמתחילים משפט בכותרת/...). תעזרו לי להגמל? (למרות שאני... מש...ת...פרררררת!

גנגי

New member
בואי לקורס גמילה אצלי.

ובעניין "אין/יש מצב" - אני מתעבת את הביטוי הזה, ועם המשתמשים הכבדים הסליחה.

zimes

New member
...

זה כשאני לא משלימה משפט. אני עושה את זה גם בדיבור. גנגי - גם לי את יכולה לעזור? בבקשה ...

ענבל30

New member
אין מצב ל... ../images/Emo8.gif

גם אני מהמכורות, וכבר אבדו כל המשמעויות המקוריות של שלושת הנקודות, הן אצלי בכל מיני מצבים בלי קשר לכלום...

גנגי

New member
רגע, אז אולי אפשר להרוויח מזה...

כפי שראיתן, בנות יקרות, יש בכותרת שלוש נקודות, שפירושן: אני מהרהרת, אני משאירה את הנושא פתוח, עוד לא גמרתי לחשוב עליו. טוב, עכשיו גמרתי לחשוב, והחלטתי שזה הצ´אנס שלי: בואו לקורס גמילה משלוש נקודות. הקורס יתקיים ב..., בשעות...., והמחיר הוא ... הולך? (אחחח... איך אפשר להרוויח מצרות של אחרים!
)

יש לי אחוזים כמי ש...?

אני מצרפת לסדנא יום מקדים של קבוצת תמיכה! [...We love you] <=שימו
לכפל המשמעות... ...=הכרזה על אירוניה. (בין השאר...)

למעלה