יש מישהו ב-wuhan?

סינית 2

New member
יש מישהו ב-wuhan?

חברה שלי קיבלה מילגה מטעם ממשלת סין ובמקום ללמוד בביג'ינג (איפה שהיא ביקשה) הם רוצים שהיא תלמד בווחאן בפרובינציית Hubei. לפי מה שהיא הבינה אין שם הרבה זרים ובטח שלא ישראלים ולכן זה קצת מבאס לבוא למקום זר בלי להכיר אף אחד. אולי אתם מכירים מישהו שגם קיבל מילגה כמו שלה ואמור להגיע לשם? או מישהו שגר שם? כל בדל מידע יעזור, וגם מידע על המקום אם יש לכם משהו נחמד להגיד עליו. המון תודה!!

אMור

New member
ב- wuhan יש ים זרים

האוניברסיטה שם מפורסמת והמון זרים לומדים שם... אין מה לדאוג בקטע הזה...

guanyin

New member
אז למה ווהאן?

שתוותר על המלגה, ותשקיע כמה מאות דולרים בבי"ס פרטי בעיר אחרת. לדוג' - בקונמינג אפשר היה ללמוד תמורת 600$ לסימסטר, וישראלים באמת שלא חסרים שם. חוצמזה, שאני מניחה שאותו הסכום התקזז עם הוצאות המחייה.

אMור

New member
מזתומרת למה ווהאן

ולמה לוותר על מלגה ולשלם לקונמינג? בגלל שיש שם ישראלים? אז שתלך לאונ' תל אביב - שם יש המון ישראלים...
תחושת בטן אומרת לי שהיא רק התענינה אם יש שם ישראלים ולא זה יהיה השיקול של ללכת למקום אחר ולשלם כשיש לה מלגה ביד... הייתי ב- wuhan, אבל לא באוניברסיטה, למרות ששמעתי שיש שם אונ' ענקית והמון זרים ואם אף אחד בפורום לא מכיר מישהו שלומד שם, זה לא אומר שאין. ישראלים יש בכל מקום. אני אומר - לא לוותר על wuhan, זו גם עיר גדולה, בירת hubei, שיש בה הכל.

guanyin

New member
תשאל את רחל למה לא ווהאן

אני בטוחה שיהיו לה סיבות. לא הייתי בווהאן, אז אני לא אלכלך, אבל שמעתי שהיא לא המקום המלבב ביותר בכל סין (וזה בלשון המעטה)... קונמינג היא רק דוגמא למקום זול (ואז המילגה מאבדת מחשיבותה) ומוצף ישראלים. זה מה שהיא שאלה, על ישראלים. לא?

renjintso

New member
אני?

אין לי שום דבר נגד ווחאן. היא עוד עיר סינית ענקית, מכוערת ומזוהמת, אבל לא ניסיתי לגור בה והבנתי שיש בה די הרבה זרים. כל הערים הפנימיות לא משהו, בטח יחסית לבייג'ינג, אבל אם מקבלים מלגה לאוניברסיטה טובה אז למה לא? גם 600 דולר זה כסף, ומקומות לימוד טובים באמת עולים הרבה יותר מזה. אני גם לא בטוחה למה את מתכוונת כשאת אומרת "מוצף ישראלים". כמה ישראלים היו בקונמינג בתקופתך? 5?, ובכלל אני לא ממש מצליחה להבין למה חשוב אם יש באיזשהו מקום ישראלים או לא. אבל זאת אני, אם במקום שאני נמצאת בו עכשיו היו קצת פחות ישראלים זה היה משמח אותי מאד.

למעלה