יש מה לעשות נגד זה?

דגנילי

New member
יש מה לעשות נגד זה?

הנה אני נופלת עליכם עם הבעיה שלי.. לפני 12 שנה, אחרי הבראה ממחלה קשה, התחלתי לסבול מחרדות וליטול כדורים (מרוניל), בהתחלה הייתי נרדמת בכל מקום בלי שליטה ולאט לאט המצב נהיה כמו היום. לא מצליחה להרדם בלילה (ממש ב"היי" לפעמים עם כאבי ראש, ואם אני נרדמת.. ואפילו ישנה את כל הלילה.. לא מצליחה לקום בבוקר. בבוקר אני תמיד עייפה - ממש ללא שליטה.. ומתעוררת בצהריים. אני יכולה לישון 12 שעות, לקום ולחזור לישון לעוד כמה שעות לאחר שעה. או: לישון את הלילה..לקום מוקדם בבוקר (לצאת מהבית - כדי לא להרדם שוב), ואז בלילה אני לא מצליחה להרדם.. מכל מקומות העבודה שלי פיטרו אותי בגלל בעיות השינה שלי..כולם כועסים עלי שאני לא שולטת על זה ומסדרת את השעות שלי..אבל אני לא מצליחה.. שאלתי פסיכיאטרית וגם פסיכולוג.. והם אמרו לי שאין מה לעשות.. אולי למצוא עבודת לילה..או להילחם בזה.. אבל אני לא מצליחה, אני מנסה לסדר את זה..אבל אחרי יומיים זה משתבש שוב - אני ממש מיואשת, ומרגישה רע עם עצמי... מוכר למישהו? זה נקרא הפרעת שינה? יש פיתרון לפי דעתכם?

ואןגו

New member
כן לכל בעיה יש פתרון.

לא אמרת את עדין לוקחת את הכדורים? אני חושב שעליך לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקה ודרכו להגיעה למרפאת שינה לבדיקה של איכות שינתך, לאחר שינה טובה אין בעיה לקום בבוקר, כמובן שזה תלוי בעוד הרבה דברים אבל בעיקרון לכן לכי לבדיקות במהרה, בהצלחה וחג שמח.

דגנילי

New member
אף, אוזן, גרון?? במה זה קשור?

וכן, אני עדיין לוקחת את הכדורים, למרות שעכשיו סוג בשם שונה - אבל אותו הטיפול. החלפתי את הכדורים, כי אמרו לי שזאת הבעיה.. בתקווה שזה ישפר את בעיית השינה, אבל אין שינוי. ואגב אני אצטרך ליטול את הכדורים האלו כל חיי... תודה לך על התשובה והיחס

ואןגו

New member
כי......

אף אוזן גרון כי, מערכת הנשימה ואיזון הגוף - (שיווי משקל),קשורים יחד ולכן אם יש סתימה או ליקוי כלשהו במערכת איכות השינה שלך ירודה ועל כן יתכן שלכן קשה לך לקום בבוקר היות ואינך ישנה מספיק (איכות), לא מבחינת שעות של המצאות במיטה. לתשומת ליבך, נושא איכות השינה מאוד התפתח בשנים האחרונות ונערכו מחקרים רבים בנושא ולכן כדאי לך לנסות להגיע לבדיקה במרפאת שינה. לילה טוב ושב"ש.

בוזיקית

New member
צודק ואןגו

גם אותי הפנה למעבדת שינה רופא אף אוזן גרון לפני איזה 7 שנים. ישנה תופעה שנקראת "דום נשימה בשינה", שגורמת לאדם להקיץ מספר רב של פעמים במהלך השינה והוא אף אינו מודע לבעיה, רק שכשהוא מתעורר בבוקר הוא מרגיש כאילו לא ישן בכלל (והוא באמת ישן בקושי!) הבעיה הזו קשורה למערכת הנשימה העליונה (האף) ועל כן יש לפנות לרופא א.א.ג כדי לקבל ממנו הפניה לשם. אם אכן יסתבר שאת סובלת מהתסמונת הזו - אל דאגה, יש לכך טיפול. בהצלחה!

למעלה