יש מה לעשות בנידון?

יש מה לעשות בנידון?

שלום, יש לי שאלה וחשבתי שבפורום הזה אני אקבל תשובה: כל יום שישי בא לבי"ס שלנו אוטו חרדי כזה עם רב. הרב הזה מזמין ילדים ונותן להם לקרוא קטעים מתהילים ולבנים מעל גיל 13 גם מלמד להניח תפילין, מי שעושה את זה מקבל מסטיק ובגלל זה נוהגים הילדים לכנות אותו בשם "הרבי מסטיק". עד כאן הכל טוב ויפה (או שלא), ולא הייתה לי שום בעייה (או שכן הייתה). ביום שישי האחרון ראיתי שהוא מחלק לכל מי שבא אליו, בנוסף למסטיק סטיקר שאומר כך "יציאה מהשטחים - כניסה לפיגועים והרי בדת שלנו אומרים: הקם להורגך השכם להורגו" אני וחברה שלי נורא התעצבנו כי הוא עושה שטיפת מוח לילדים - ילדים תמימים שחושבים שרב הוא דמות חינוכית יכולים ללמוד וזה מזכיר קצת את הפלשתינאים, לא? קיצר חברה שלי הלכה להתלונן למורים וגם ניסתה להסביר לו אבל הוא צחק לה בפרצוף יש מה לעשות כדי להעיף את "רבי מסטיק" או לפחות לאסור עליו לעשות שטיפת מוח? תודה על העזרה או התגובות, מודאגת!!

מדובר במסיון חרדי

התופעה מוכרת בערים רבות בארץ. מדובר בחרדים שעוסקים במסיון ומנסים להחזיר קטינים בתשובה ע"י הפחדות ושקרים שהם מספרים. מיותר לציין שהטפה להחזרה בתשובה של קטין אסורה על פי החוק. יש כמה פתרונות אפשריים: אני מציע שתפנה בנושא למנהל הבית הספר ותראה את תגובתו. במקביל אפשר להגיש תלונה במשטרה ואם זה לא עוזר אז לפנות לחברי כנסת של שינוי ולספר להם על המקרה. פרטים באתר שינוי www.shinui.org.il

אתה טועה ומטעה

מטרת המיסיונרים היא להעביר אדם על דתו, יהודי לנוצרי וההיפך או כל דת אחרת. הצג לי דוגמא אחת בה יהודים מנסים לשכנע נוצרי/מוסלמי/בודהיסטי וכו´ להמיר את דתו ליהודי.

אני וגרשון ניסינו למנוע משהו דומה

(כן כן yours truly וגרשון צור) במקיף ה´ באשדוד.. כשהיינו צעירים ויפים יותר. הקמנו דוכן משותף לשינוי וחופש (הייתי מטעם שינוי עם עוד 2 בחורים וגרשון, ועוד אחת מחופש) לא עזר לנו הרבה, קצת התווכחויות, כמעט דקרו אותי מול שוטר.. הדוכן עדיין שם. הכל תלוי בכמה עקשן הרבי הזה.. אם הוא צמוד לשער ביה"ס, את יכולה לקרוא למשטרה.

ערב רב

New member
המפתח הוא בפרטים

למה הכוונה "מזמין", האם הוא מבטיח להם הבטחות כלשהן שלשממן עליהם לבוא ולהתפלל יחדיו?

למעלה