יש לנו Sensei ישראלי

יש לנו Sensei ישראלי

בפורם "BonsaiTalk" בו אני חבר כחמש שנים, יש כ- 8200 חברים. בפורום ישנו "מידעון" (WIKI) בו בין השאר רשימה של מורים לבונסאי, Bonsai masters או כפי שנקראים ביפן Sensei . רשימה של כ- 80 המומחים הגדולים לבונסאי בעולם. באותה רשימה רשם את עצמו מר אלון ליברמן מרישפון. Bonsai teacher From BonsaiWIKI Bonsai teachers, bonsai masters, or sensei or as they are known in Japanese, provide instruction in the art of bonsai. A growing list of bonsai teachers and authors appears below. Please don't be offended if you are a teacher or author, and your name isn't on this list. It was started from a short list on the GSBF Bonsai Shopper. Just click EDIT and add your name! [edit] A B C Dan Barton, Peter D. Adams, UK John Boyce, Pat Brodie, Santa Barbara, CA Werner M. Busch, Craig Coussins, UK Peter Chan, UK Chiu-Chang Chiang, Taiwan [edit] D E F Elon Liberman, Rishpon Village, Israel Joe Day, Dave DeGroot, Federal Way, Washington וכך הלאה לפי סדר A-Z......

elonliberman

New member
לא סנסיי אבל כן מורה...

שלום משה זוהי רשימה של מורים מרחבי העולם ולא בהכרך של המומחים הגדולים בעולם. וכן אני ברשימה הנ"ל מכיוון שאני מורה לבונסאי אשר מעביר סדנאות ושיעורים בכל האספקטים של אומנות הבונסאי. האם יש משהו פסול בכך שגם בישראל ישנו מורה לבונסאי??, או שמה זה פסול שהמורה הוא אני??? השמח לתגובה אשר תבהיר אם ישנו משהו פסול בעובדה ששמי ברשימה של מורים ומדריכים אשר מלמדים את אומנות הבונסאי. תודה ושיהיה לכולנו שבוע נעים ופורה אלון

גיא קרן

New member
לא חושב שזו הבמה לשרשור מלגלג אבל..

האמת שלא חשבתי להגיב. כבר מזמן רמת ה"מורים" בארץ בירידה.... אבל כשנכנסתי לקישור שנתן משה מצאתי את המשפט הבא: A bonsai pioneer in israel and the owner of the 'Zen Bonsai' nursery in rishpon, israel. פה כבר זה צרם לי.... "bonsai pioneer in israel" ??? למיטב ידיעתי יש בארץ גרעין של אנשים שעוסקים בבונסאי מספר עשרות שנים. לא בטוח שמי מהם מכיר את....

סן תאי

New member
טעם לפגם

אני לא רואה שום ערך מוסף בעיסוק כיצד פלוני מגדיר את עצמו או להיכן הוא דוחף את שמו. הנושא טפל וחסר חשיבות. אבל מאחר וכבר עלה אני חייב לאמר שהתופעה נראית לי סוג של שיגעון גדלות. מורה הוא מי שהעמיד לפחות דור אחד של אמני בונסאי, או לפחות נאמר הכשיר אמן בונסאי אחד, הלא כך? אני לא הייתי מעז להכניס את שמי ברשימה אחת עם ג'ון יושיו נאקה,קרייג קוזין,וולטר פאל ואחרים.

BIacKnight

New member
תוכל לשלוח לי מידע על הקורס

במסרים ? מרץ זה מצוין בשבילי, אני בדיוק מקבל את המכונית.

elonliberman

New member
מידע על הקורס...

הקורס במרץ יהיה קורס למתחילים ובו כ 4 -5 מיפגשים אשר בהם כל משתתף יעצב מספר עצים לפי סגנונות עיצוב מסורתים, ילומדו תכניקות עיצוב בסיסיות, העתקות, אנתומיה של הצמחים בהם נעשה שימוש לבונסאי, בחירת חומר גלם לבונסאי, אספקטים בעיצוב, צילום בונסאי ועוד... השלח לך פרטים נוספים בפרטי.

גיא קרן

New member
רגע של עברית

קצת קשה לי להבליג על השגיאות הסדרתיות אז אשמח להעיר כי: אין "השמח"......יש "אשמח" אין "השלח"......יש "אשלח" מורה בישראל צריך לדעת עברית, הלוא כן?

elonliberman

New member
בתור אחד שלא אוהב ללגלג ...

גיא בתור אחד שלא אוהב ללגלג אתה די טוב בזה. אני לא יכנס פה לוויכוח ילדותי אבל מורה ללשון אני לא. אני מורה לאומנות הבונסאי! השמח לשמוע כיצד שגיעות הכתיב שלי קשורות לבונסאי. השמח גם לשמוע איזה שגיעות כתיב היו לי בהודעה הזאת ובכלל בכל הודעה שפירסמתי פה בפורום. אולי בסוף אני ידע עיברית תיקנית מהי. אולי אפילו נעשה ברטר - אני ילמד אותך בונסאי ואתה תלמד אותי עיברית. :) תחייכו קצת מה יש?! שיהיה לכולנו יום נפלא ומלא עיצובים יצירתיים ושגיעות כתיב :) אלון

BIacKnight

New member
אני חושב שצריך לתת לכל אחד הזדמנות

ועידוד ,ולא משנה איך הוא מכנה את עצמו, ביחוד שאומנות הבונסאי, זה לא משהו שההורים שלנו חינכו אותנו לזה. -לאלון יש אתר מושקע ויפה ,ושהצתרפתי לפורום הזה, הוא שלח לי לאימיל קישורים למאמרים בנושא ,ובכלל התיחס אלי יפה ,כמו שאר החברי הפורום. אומנות הבונסאי -כמו שעד עכשיו הספקתי ללמוד זה דורש סבלנות אהבה ,ויצירתיות ,אם לא תוכלו לישם זאת בין אנשים לא תוכלו לישם זאת על המגשים.. -אז אני מאחל לו רק

מספר עובדות

מספר עובדות. 1. בהודעה שפורסמה יש רק עובדות כפי שהן מופיעות, כולל העתק מדויק מהדף בחו"ל. 2.המטרות: 2.1 להביא לידיעה כיצד ועל ידי מי אנו מיוצגים בחו"ל. 2.2 לאפשר לאלון להגיב – מאחר הורחק מהפרום היחידי הנוסף בארץ. 3. אלון – כדאי לך לקרוא שנית את הערך בו נרשמת, אני נעזר במילון, "בבילון" , מומלץ. 4. גיא - לא איתרתי כול "שרשור מלגלג". 5. שגיא – שלא כמו בבונסאי בארץ, עדיין אבחנות, בעיקר פסיכיאטריות, נעשות על ידי מומחים. תודה, משה.

elonliberman

New member
אהבתי...

אומנות הבונסאי - אם לא תוכלו לישם זאת בין אנשים לא תוכלו לישם זאת על המגשים.. מילים כדורבנות

erezbt

New member
לאלון

ראשית קצת ביקורת בונה: האתר שלך מושקע בנוי לא רע וגם התוכן ברובו חביב....עד שמגיעים לגלריות. בקשר ל"גלריות המרהיבות": לעניות דעתי לא נמצא בין העצים המוצגים שם ולא עץ אחד שאני הייתי מגדירו כ"בונסאי". ואני מתייחס גם ל"עצים מהאוסף הפרטי". באופן אישי אני חושב שעל מנת ללמד אמנות פרקטית כמו בונסאי, צריך המורה להיות מנוסה ביצירת עצי בונסאי באופן פרקטי. שלא כמו נגיד מבקר אמנות שלא חייב להיות אמן בעצמו. לדוגמא: היית הולך ללמוד ציור, אצל מורה שלא צייר מימיו ציור ראוי אחד? אלון, הייתי מציע לך להצטרף למסגרת מלמדת כמו נניח חוג הבונסאי הישראלי. תמצא שם עשרות אנשים, חלקם עוסק בבונסאי שנים רבות. אף אחד מהם, אני מרשה לעצמי לשער, לא היה מגדיר עצמו "מורה לבונסאי". כולנו שם לומדים אחד מהשני, מי מוכשר יותר ומי מוכשר פחות. בקשר לאמנות הבונסאי וזן: אכן ראוי ליישם קצת דרך ארץ וסובלנות האחד כלפי השני, אבל נדבך מרכזי שכדאי לעניות דעתי ליישם מהתרבות היפאנית...קצת (ואולי יותר מקצת) צניעות וענווה.

elonliberman

New member
רק ראוי לציין...

אני חושב שרק ראוי לציין שכל המשתתפים בשרשור הזה פרט לאחד מעולם לא ביקרו אצלי ולא ראו אף לא עץ אחד שלי. אז על סמך מה אתם שופטים אותי??? והיחיד בשרשור הזה שביקר אותי לא הגיב בצורה מזלזלת וביקורתית ולא שפט את העצים שלי וכל זאת למרות שהוא ביקר אותי בתחילת דרכי ולא לאחרונה ולארז אל תשפוט לפי תמונות דו מימד ממוזערות של חלק מהעצים שלי אשר מופיעים באתר שלי אשר בבניה !!!, אתה מוזמן לבוא לראות במו ענייך ובמעמד של 4 עניים השמח לכל ביקורת בונה אם תיהיה כמובן. אך אם זאת ארז אני מסכים עם האימרה שלך "אכן ראוי ליישם קצת דרך ארץ וסובלנות האחד כלפי השני" ומומלץ מאוד שגם בפורום זה יישמו קצת דרך ארץ וסובלנות האחד כלפי השני.

erezbt

New member
דרך ארץ...

המשפט שלי כרך "דרך ארץ" עם "ענווה" באותה נשימה.... לצערנו הדרך שבה אני יכולים לשפוט יצירות בונסאי בדרך כלל, היא באמצעות צפיה בתמונות דו-מימדיות (ספרים, אינטרנט וכו.) נכון שהמציאות והתמונה לא תמיד מייצגים נאמנה אחד את השני אבל ...

kfirik

New member
קשה אבל...

אני לא רוצה להיכנס לרמות אישיות,אך אמנם נכונות הן העובדות שהועלו כאן שהאתר הוא מושקע,ושאי אפשר לסווג בונסאי טוב על פי תמונה דו מימדית,אך אני "ביקרתי" בגלריה של מר ליברמן וגם בתמונות מהאוסף הפרטי,ואני חושב שלא ניתן לטעות בעובדה שלרוב הצמחים אין בכלל "גזע" והתחדדות,בזה מר ליברמן לא ניתן לטעות...דו מימד יכול לתעתע בהרבה נושאים כגון מבנה נוף..פרופורציות..מרחקים אך בעיני אין לרוב העצים שלך גזע. אני חייב לציין שרוב יצירות המופת העולמיות שראיתי באינטרנט היו מתמונות הווי אומר שגם ישנו גבול לכמה תמונה יכולה לתעתע. האם אני טועה??? או שרק נידמה לי?... חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לפגוע ואני כלל לא ציני...!

גיא קרן

New member
עוד משהו

והפעם זו עצה ביקורתית בונה יכול מאד להיות שיש ברשותך עצי בונסאי מדהימים שלא העלית לגלריות. הייתי מייעץ לך לשים תמונה שלהם כעץ שמופיע בפתיח של האתר שלך מה שיש שם היום לא מתיישב עם כרטיס הביקור של "אמן בונסאי" בכנות....

איתןem

New member
שלום משה כרמי- היתי מעונין ביותר

פרטים על המילון שאתה ממליץ עליו (בבילון). האם הכוונה למילון אנגלי עברי, והאם ניתן להשיגו בארץ? בברכה -איתן

למעלה