יש לנו סמי מרץ?

chatul

New member
ומה עם

מי שאין לו כסף ליואל גבע? מה עם מי שהיה צריך לעבוד בתיכון כדי לעזור בפרנסת משפחתו ולכן קיבל 63 בתנ"ך? מה עם מי שלא היה לו כסף למורים פרטיים וזו הסיבה שקיבל 63 ולא 85? הם גם לא חומר לאוניברסיטה?

../images/Emo41.gif ומה עם...

1. מי שאין לו כסף ליואל גבע - כפי שכבר פירטתי בהודעתי הקודמת כל חייל משוחרר יכול לשלם מהמענק (בסביבות ה13,000 ש"ח) על בערך ארבעה קורסים ביואל גבע (הם עושים מחיר מיוחד למי שלוקח כזאת כמות קורסים) ולקבל תעודת בגרות. בנוסף כפי שציינתי הצבא מעניק חינם קורס על חשבון סוף תקופת השירות באנגלית ומתמטיקה לבגרות. 2. מי שהיה צריך בתקופת התיכון מורים פרטיים כדי להצליח לקבל 85 הוא בהחלט לא חומר לאוניברסיטה. מי שקיבל 85 אחרי עזרה של מורים פרטיים לא יחזיק מעמד באוניברסיטה. מי שקיבל 85 ללא עזרה של מורים פרטיים יכול להסתדר באוניברסיטה אבל גם הוא יצטרך לשפר את ציוניו. 3. הבחור שעבד כדי לסייע לפרנסת משפחתו וקיבל 63 בתנ"ך ואחרי צבא רצה ללכת ללמוד באוניברסיטה יכול לפנות גם הוא לסעיף מספר 1.

chatul

New member
נו באמת...

במקום להשתמש במענק השחרור לצורך תשלום על לימודים באוניברסיטה הוא צריך לפצות מהכסף הזה על מה שהמדינה לא נתנה לו? מי שהיו לו מורים פרטיים ולכן התקבל לאוניברסיטה היה יכול להגיע לאוניברסיטה רק מפני שהיה לו כסף, כך אתה רוצה שיקבעו הלומדים באוניברסיטה... הרעיון של "תחרות חופשית" בלי התחשבות ברקע ויכולות שאינן יכולות אינטלקטואליות,הוא מפלה כנגד אלו שאין להם אמצעים וזו הבעיה, לכן צריך לתת להם העדפה מתקנת בקבלה. אני לא אומר שיתנו להם תואר, מי שלא מתאים לאוניברסיטה יפלט, אבל לפחות תהיה לו הזדמנות שאחרת לא תהיה לו.

../images/Emo41.gif נו באמת...

1. מענק השחרור מספיק לשלם על שנה אחת באוניברסיטה. מי שרוצה ללמוד צריך אחד מהשניים: א. לעבוד ולחסוך שנה אחת(שנת עבודה שבה אתה גר בבית ההורים יכולה להספיק למימון כל שכר הלימוד והחומר שצריך לקנות) ב. לעבוד תוך כדי הלימודים. 2. כפי שכתבתי כבר ולא הבנת - מי שבזכות מורים פרטיים הצליח להיכנס לאוניברסיטה לא יצליח להחזיק בה מעמד ולא יסיים תואר. 3. אוניברסיטה זה לא בית ספר. באוניבסרסיטה החומר משנה א´ הוא קשה ותובעני ולא יתכן שישבו בהרצאות המוני סטודנטים שלאחוז גבוהה מהם אין כלל את היכולת ללמוד לימודים גבוהים. הדבר יצור פגיעה קשה ברמת הלימודים.

chatul

New member
אבל אתה מייעד את מענק

השחרור שלהם להשלמת בגרויות, לא? בקשר ל-2. הבנתי את כוונתך, ואין לי בעיה שהוא יפלט, אבל לאותו אחד שנפלט לפחות הייתה הזדמנות באוניברסיטה, לעומת מישהו שיכול להיות מאוד מוכשר אבל בלי אמצעים כלכליים שמעיבים על ההישגים שלו בלימודים ושאם רק יקבל הזדמנות להתחיל ללמוד, יגשים את הפוטנציאל שלו. 3. אני מכיר את החומר באוניברסיטה, אבל איך השתתפות של אנשים בלי יכולת תפגע ברמה? אני לא אומר להוריד את הדרישות בתוך האוניברסיטה, אלא להקל אך ורק על הקבלה לאוניברסיטה לאלו שאין להם את היכולת הכלכלית...

../images/Emo41.gif נו באמת...

1. לא הבנתי אותי בכלל. בעזרת מענק השיחרור אפשר להשלים בגרויות. בנוסף צריך לעבוד שנה בשביל לחסוף כסף לכיסוי כל שכר הלימוד או לעבוד בזמן הלימודים (או לעבוד שנה ואז ללמוד ולעבוד גם תוך כדי הלימודים - מה שאני עושה) 2. את הפתרון לבחור בלי האמצעים הכלכליים נתתי לך כבר בסעיף 1. 3. איך השתתפות של אנשים חסרי יכולת תפגע ברמה? אתה לומד/למדת באוניברסיטה? דבר ראשון - ככל שיש יותא אנשים באולם הרצאות קשה יותר ללמוד. ככל שיש יותר סטודנטים יש יותר שאלות טיפשיות שמעכבות את קצב הלימוד. ככל שיש יותר סטודנטים חסרי רקע ויכולת למידה הם לא עומדים בקצב ההתקדמות ומושכים לאחור משום שהם לא מבינים חומר חדש שמתבסס על חומר ישן שגם אותו הם לא הבינו.

למעלה