יש לנו סמי מרץ?

hungry penguin

New member
יש לנו סמי מרץ?

אולי. מכל מקום, אני לא רואה איך אפשר להתגאות במספר החוקים. צריך להתגאות באיכות החוקים. נניח שאני אעביר חוק לסקילת ילדים קטנים באבנים, ועוד חוק לעידוד השתנה בציבור - האם גם אז אוכל להתגאות בשני חוקים שהעברתי? החוקים שמרץ תמכה בהם הם בזויים ורעים למדינה: * הפליה מתקנת לא רק שאינה מתקנת, אלא גם מפלה (דה...) * הורדת הרמה של בחינות בגרות טובה לאידיוטים, רעה למדינה (או במילים אחרות, מטמטמת את המדינה). * שריון מקום לנשים מבזה את האישה, וזה אולי אחד הדברים הגרועים ביותר שקרו לפמיניזם בישראל. אישה יכולה להצליח בעצמה, אם היא ראויה. לא צריך להעלות נשים לא ראויות בעזרת חוקים מפלים. אז די. פשוט די.

מגיע איש ליכוד ומגנה את מרצ. נו טוב

אכן, בליכוד ובכלל בכל המפלגות הנשים הן מהמובילות. והן לא למעלה כי הן פשוט חלא טובות. אפליה מתקנת היא חובה. כי ללא אפליה מתקנת יש מי ששולטים (אנשי ההון) שלא צריכים תיקון באפליה - הם יוצרים אותה כל הזמן. צריך רגולטור. שוק חופשי הביא אותנו לאן שאנחנו נמצאים - תודות לליכוד ולעבודה. מרצ לא תמכה בהורדת הרמה של בחינות הבגרות. אפילו אלי מויאל הליכודניק משדרות מעריץ את מרצ על מה שעשתה בחינוך - כלומר מה שהליכוד לא עשה. במקום להתעמת עם תוצאות השלטון הסהרורי של הליכוד המושחת - פונים למפלגת אופוזיציה שכל חוק שלה הוא ברכה להמונים. אבל מה אפשר לבקש מאנשים כאלו? שיבינו? סמי מרצ. וואוו.. כמה חכמה.

hungry penguin

New member
דינה

"אכן, בליכוד ובכלל בכל המפלגות הנשים הן מהמובילות. והן לא למעלה כי הן פשוט לא טובות." לא הבנתי. נסיון להומור? לסרקזם? או שמא אמירה רצינית שמנוסחת חלש? אשמח אם תסבירי למה התכוונת. "אפליה מתקנת היא חובה. כי ללא אפליה מתקנת יש מי ששולטים (אנשי ההון) שלא צריכים תיקון באפליה - הם יוצרים אותה כל הזמן. צריך רגולטור. שוק חופשי הביא אותנו לאן שאנחנו נמצאים - תודות לליכוד ולעבודה." ססמאות. מבחינתי שוק חופשי זה אחלה. לא ככה תשכנעי אותי. הלוואי שהם, "הקפיטסלטים השטניים", היו שולטים פה, כמו שהם שולטים בארה"ב וסינגפור, המדינות עם איכות החיים הגבוהה בעולם. אבל כל זה לא קשור, כי גם אם היית צודקת, כל מה שאת מציעה זה להעביר את הכוח מגוף אחד לגוף אחר. והגוף האחר, זה הממסד. הממסד נשלט ע"י האליטיות. כלומר, את אומרת שמי שתקבע אילו הפליות יהיו זו האליטה. יפה, הצעד הראשון זה להודות. "מרצ לא תמכה בהורדת הרמה של בחינות הבגרות. אפילו אלי מויאל הליכודניק משדרות מעריץ את מרצ על מה שעשתה בחינוך - כלומר מה שהליכוד לא עשה." אפילו אלי מויאל... וואו. את יודעת, פעם לקחו לי את כל הכסף ונתנו למחוסר בית. מחוסר הבית תמך במרץ. אותי זה לא הפתיע, כי מרץ הם שלקחו ממני את כל הכסף ונתנו למחוסר הבית. מה שקרה אח"כ זה שמצאו את מחוסר הבית מת ממנת יתר, כשאת כל הכסף בזבז על סמים. כמה טוב שהתעוררתי אז מהסיוט. ואפילו גרמת לי להמציא סיסמא חדשה: "מרץ. הסיוט של מי שיש לו כסף. ובעצם גם של מי שאין לו." "במקום להתעמת עם תוצאות השלטון הסהרורי של הליכוד המושחת - פונים למפלגת אופוזיציה שכל חוק שלה הוא ברכה להמונים." זה לא פונה אליי, אני מניח. אני לא יודע למה חשבת ככה, אבל אני לא שפוט שלך. אני לא חושב שהחוקים של מרץ הם ברכה להמונים, ואני לא חושב שזה שתאמרי שהם כן ישנה את המציאות. "אבל מה אפשר לבקש מאנשים כאלו? שיבינו?" כן. האנשים האלו. הם הרי לא מ*שלנו*, נכון? אני מודה - אני לא איש ממסד. אני לא "סופר ואינלקטואל". סתם אחד עם תואר במחשבים. "סמי מרצ. וואוו.. כמה חכמה" זה הומור... משחק מילים, אם תרצי. מחד, סמי מרץ = הסמים של מצביעי מרץ, ומאידך "סמי מרץ" בגלל התעמולה האקטיביסטית של מרץ, כאילו שהם על משהו מלהיב. לא טיפשות. אולי, רק אולי, לא כל-כך מצחיק. אבל כמו שהחתימה שלי אומרת - "תגיד לאידיוט משהו גאוני, והוא מיד יאמר שזה הדבר הכי טיפשי בעולם".

בנוגע להורדת הרמה של בחינות הבגרות

הרי גם כך יש צורך והכרח בתואר ראשון ובתעודה יותר משמעותית מבחינות הבגרות, וגם המוסדות האקדמיים דורשים בחינות נוספות וראיונות, ופרמטרים נוספים על הבגרויות. ועל כן אין זה משמעותי אם יורידו את רמת הקושי. זה רק עלול חס ושלום להעלות את ערך התלמידים בעיני עצמם ולקדם גם תלמידים יותר חלשים ובכך- למנוע מהם לעזוב את מערכת החינוך, ולאפשר להם לצאת עם המינימום שהוא תעודת בגרות. הורדת רמת הקושי תאפשר לתלמידים מוצלחים יותר להעשיר את הידע ולעשות יותר יחידות לימוד. מתוך כל אלה הפועל היוצא הוא שהורדת רמת הבחינות רק תאפשר ליותר תלמידים זכאות לתעודת בגרות וזה רק עלול לפתוח בפני אותם תלמידים אופציות חדשות ונוספות ובנוסף להעלות את הבטחון העצמי שלהם להתמודד בתוך העולם מה שיאפשר להם לפנות לבקשת משרות ממשרות שונות שהיו סגורות בפניהם. ביאור הבערות=שיפור העתיד.

sagitv2

New member
האוניברסיטאות צריכות להיות פתוחות

זה נורא נחמד לקבל בגרות על בחינות שרמתן נמוכה אבל איך בדיוק נתמודד עם התחרות מול מדינות המערב וההתפתחות הטכנולוגית? האוניברסיטאות צריכות להיות פתוחות לכל מי שיש לו תעודת בגרות אולם הבחינות צריכות להיות ברמה גבוהה על מנת להבטיח כי גם אלו שיכנסו ללא פסיכומטרי ימצאו מתאימים ללימודים גבוהים.

hungry penguin

New member
אז סגית השיב\ה לך, אבל הנה עוד

אם בחינות בגרות זה מינימום לטענתך, אז זה אומר שיש להן משמעות בעיניך. ואם יש להן משמעות, אז יש גם משמעות לזה שיורידו את רמת, הקושי, לא כן? וזאת בסתירה לאמירתך: "אין זה משמעותי אם יורידו את רמת הקושי" מכאן שסתרת עצמך. אבל נניח לרגע שלא אמרת שבחינות בגרות הן מינימים, ונניח שרוצים להוריד את הרמה רק בשביל להעלות את הבטחון העצמי של החלשים. אבל אז נזכור שמרץ גם רוצה לבטל את הפסיכומטרי. אז האוניברסיטאות נדפקות, כי אין להם שום דרך לקבוע מי ראוי ללמוד. אז כן, לוקחים את כו-לם לאוניברסיטה. גם את הטמבלים. מה נשאר מאיכות השיעורים? לא הרבה. מה נשאר מהסטודנטים? מעט מאוד. מה נשאר מהמדינה? כלום.

sagitv2

New member
המחקרים שבחנו את פעילות ../images/Emo42.gif

איזה קשקוש. המחקרים שבחנו את פעילות הסיעות בכנסת ה- 15 הינם חיצוניים. מדובר על קרן אייסף, על אדם טבע ודין, בלת"ם ועוד. כל אחד מהגורמים הללו מתמחה בתחום נתון ויודע היטב לברור את החוקים המתאימים לנושא אותו הוא חוקר ולכלול אותו במחקר עקב התאמתו.

hungry penguin

New member
זה פונה אלי?

טוב, אז גם אני אחד מהגורמים המתמחים האלו, ואני קובע שהחוקים של מרץ שווים בערכם לערך הקרציה שהוצאתי מהאוזן של החתול שלי הרגע.

chatul

New member
איזה מזל שאתה לא ממש קובע...

אגב, מה הקריטריונים שלפיהם אתה קובע? יש לי הרגשה שזה קשור ל"ימין" ו"שמאל"...

hungry penguin

New member
לא, יש חוקים שאהבתי

למשל יש את החוק של שכר מקסימום בחברות ממשלתיות, ובתפקידים ציבוריים. אני תומך נלהב בחוק. הייתי בוחר במרץ, אם הם היו נסוגים מכל הזבל האחר שלהם, ומתמקדים רק בזה. אבל כל עוד יש להם מליון דברים רעים, ואחד טוב, הם לא מדליקים אותי. ולגבי ההרגשה הזו שלך, אולי כדאי שתלך לרופא?

chatul

New member
חוץ מהעניין המדיני (לתפיסתך) מה עוד

רע במרץ? ומה טוב? לא ידעתי שיש דברים כאלו...אני מופתע...

hungry penguin

New member
תגיד

קראת את ההודעה בכלל? על מה ההודעה המקורית שלי? על החוקים הרעים לדעתי של מרץ, לא?

../images/Emo41.gif מה את אומרת... ../images/Emo6.gif

לפי דו"ח אדם טבע ודין בכלל עולה ששינוי הם החזקים ביותר בתחום איכות הסביבות כי מחישוב פשוט של כמות החוקים ומשקל המנדטים עולה שיחסית שינוי הייתה יותר פעילה בתחום. לפי דו"ח אייסף יצא שמרץ אכן הכי פעילים מבחינה חברתית. רק חבל שקרן אייסף היא קרן המזוהה מראש עם השמאל. תוכלו למצוא בלינקים שלהם לדוגמא לינקים לאתר "קדמה" (אתר ספרדי גזעני שפורומיו מלאים בדברי בלע קשים נגד אשכנזים - האתר מתאפיין בגישה שמאלנית ראדיקלית) ואתר "הקשת הדמוקרטית המזרחית" שגם הם מזוהים עם השמאל הקיצוני. בלת"ם לא הוציאו שום דו"ח אלא מספר הודעות לעיתונות ובאף אחת מהן לא נטען שמרצ עשו יותר למען המילואימניקים משום מפלגה אחרת. ברשימת הח"כים הפעילים למען המילואימניקים יש יצוג שווה לכל המפלגות הציוניות. חשוב גם לציין שיו"ר הארגון הזה הוא גם במקרה עוזר פרלמנטרי של יוסי שריד.

sagitv2

New member
מה שאתה לא יודע על העדפה מתקנת

זה לא אפליה מתקנת אלא העדפה מתקנת ומכאן ההבדל ביחס ובתחושה המתלווה להתליך זה. בהחלט יש פעמים בהם יש להעדיף נציגות מקבוצות חברתיות מסויימות. אלו המשתלבים נוכח העדפה מתקנת חייבים לעמוד בקריטריונים הנדרשים. העובדה שמישהו קודם נוכח שיטה זו אינה מעידה על העדר כישורים. ממש לא.

hungry penguin

New member
אז ג´ורג´ אורוול אמר

שהדבר הראשון שהם ישנו, זה את השפה. "כן, הפליה זה לא העדפה. כי... אממ... העדפה זה שמעדיפים משהו כאילו, והפליה זה שמפלים משהו. נו, כאילו, זה שמישהו מופלה, זה לא שמעדיפים את השאר. או זה שמישהו מועדף, זה לא שהיתר מופלים. אממ... כן, כן, יש הבדל. אממ... אויש... יא פשיסט!" משהו כזה, נכון? העדפה מתקנת (תראה איך למדתי שפה חדשה בצ´יק) פוגעת באלו שחזקים באמת, וחמור מזה לא עוזרת לחלשים. ותגיד\י לי עוד משהו... האם צריך לשריין מקום ללבנים בתחרויות ריצה אולימפיות? הרי כל הגזעים שווים, אז לא יכול להיות שהלבנים איטיים יותר. צריך העדפה מתקנת, לא?

chatul

New member
העדפה מתקנת באה מהתפיסה

שלא תמיד החזק חזק בזכות עצמו והחלש חלש באשמתו. אם יש מקום שלאורך זמן זכה לתקציבי עתק בחינוך ולעומתו מקום שבו לא השקיעו שקל, אין מקום להעדפה מתקנת?

אתה טיפש!

הורדת רמת הבגריות לא הכוונה להוריד את זה לרמה של כתה א לדוגמא הממצוע השנתי בבגרות בתנך עומד על 63 כלומר מאוד קשה לעבור את הבגרות בתנך וזאת רק דוגמא אחת אנשים בישראל באים לומדים נכשלים בבגריות ואז הם נפלטים לחיים האמיתים בלי תעודת בגרות לא לכולם יהיה כסף לשלם 5000 שקל לקורס ביואל גבע. בנועגע לנשים מה לעשות שיש שובנטסים כמוך שחושבים שמעמד האישה זה שתי בלטות ליד הקיור והשקפת העולם של האישה זה דרך החלון במטבח אז בשביל יש שריון של מקומות לנשים ושריון המקמות לנשים קיים גם במפלגות עבודה ליכוד ועוד. בקשר לאפליה המתקנת אולי זה אפליה אבל היא מתקנת אפליה שנעשתה נגד ציבור במשך שנים לכן עכשיו היא מפלה כדי להביא את אותה אוכליסה למצב שווה עם כולם לדוגמא למה ילד בדואי שהוא אזרח ישראל צריך לצעוד כל בוקר 3 קילומטר עד להסעה שלאחותי ההסעה מחכה כל בוקר מתחת לבית

hungry penguin

New member
טיפש מי שטיפש אחרון.

אז האוניבסטאות יודעות את זה, לא? אם מישהו מקבל 63 בתנ"ך, אז האוניברסיטאות יודעות שהוא ממצוע. אם משהו מקבל 80 אז הן יודעות שהוא חכם. מה הבעיה? הבעיה היא כשהממוצע במחשבים הוא 90, ואז איך האונברסטאות יקבעו מי חכם? צריך להרים את הרמה, לא להוריד. "בנוגע לנשים מה לעשות שיש שובנטסים כמוך שחושבים שמעמד האישה זה שתי בלטות ליד הקיור והשקפת העולם של האישה זה דרך החלון במטבח" זה אתה המצאת? יש לך עתיד בתחום הסאטירה. אלו בדיחות לא רעות. למרות שאני לא מסכים איתן. אני יותר פמיניסט ממך. כי אתה לא חושב שאישה יכולה להצליח בעצמה, וצריך לשריין לה מקום. אני חושב שהיא יכולה בעצמה. ואתה יודע איפה לא שריינו לנשים מקום? ביריבה הופליטית שלכם, שינוי, וכן באיחוד הלאומי. אז אתה אומר שיש אלטרנטיבה למרץ, כן?

../images/Emo41.gif פשוט בושה

ידידי היקר, תלמיד שמקבל 63 בבחינת הבגרות בתנ"ך הוא לא חומר לאוניברסיטה. אחת הבעיות המרכזיות של החברה הישראלית (ושל חלק נרחב מהעולם המערבי) היא הראייה לפיה כולם מסוגלים וצריכים להכנס למסלול של השכלה גבוהה. כוללם יכולים להיות רופאים? כולם יכולים להיות מהנדסים? לדעתי אדם שממוצע הבגרות שלו לא מאפשר לו להתקבל לאוניברסיטה וזאת לאחר שלמד והתאמץ בתיכון אין זה ראוי שיורידו את רמת הבגרויות על מנת להכניסו לאוניברסיטה. אוניברסיטה היא לא גוף סוציאלי אלא גוף חוקר וגוף מחנך - לאוניברסיטאות הישראליות יש שם טוב מאד בעולם ומהיוקרה הזאת נהנים כולנו - אסור בשום אופן להוריד את סף הכניסה לאוניברסיטאות. מי שלא למד והתאמץ בתיכון אבל חושב שהוא מסוגל להתקבל וללמוד באוניברסיטה שינצל את כספי המענק שהוא מקבל בשחרור ויעשה קורסים ביואל גבע (ודרך אגב - חיילים שמבקשים מקבלים במקרים רבים קורס מטעם הצבא חינם על חשבון השירות לקראת סופו המכין אותם לבגרות באנגלית ומתמטיקה).

למעלה