יש לנו מומחה!

יש לנו מומחה!

שמחה לספר לכן שאורלי נעמה אלקריב הצטרפה לשורותינו כפי שסופר בעידכון השבועי האחרון. המעוניינות לקבל מידע והפניות לנושאים שמעניינים אותן מוזמנות לפרסם את שאלתן ואורלי נעמה תענה במרוכז. בקשות להבהרת מושגים מתחום החינוך יתקבלו גם כן בברכה. וברוכה הבאה לאורלי נעמה!!!!

ShirShir

New member
ברוכה הבאה אורלי נעמה אלקריב../images/Emo140.gif

מושגים מתחום החינוך שיהיה מעניין לשמוע עליהם יותר:
הוראה מתקנת
אינטיליגנציה רגשית הייתי שמחה גם להתעמק בנושאי כלי אבחון, אם זה מתאים.

orlina

New member
לשיר מאורלי נעמה -דרך המילים

למה את מתכוונת במושג "כלי אבחון"? המושג רחב ויש לצמצם אותו ולהסביר ביתר פירוט למה הכוונה. מחר אשלח לך מידע על הוראה מתקנת ואינטיליגנציה רגשית תודה על ברכת הכניסה לפורום אורלי נעמה אלקריב דרך המילים-מרכז נעמה למידע חברתי

ShirShir

New member
תודה רבה../images/Emo39.gif

חשבתי שתפרטי לנו כאן בפורום, כדי שכולם יקראו וילמדו. אז בנושאי כלי אבחון - כל כלי האבחון בחינוך - ללקויות למידה, קשיים, אבחון אופי וכד'.

שאלה על ההכנה לקראת המסגרת

הבאה. מצד אחד אני רוצה לתת לילד את מלוא תשומת הלב, ורואה עד כמה זה תורם להתפתחותו בשלבים הראשונים. ומצד שני, אני יודעת שיהיה עליו להשתלב בגן ילדים גדול, או במשפחתון,שבו לא תהיה אפשרות להקדיש לו במידה רבה כל-כך. אני מוצאת את דרכי, אבל איני בטוחה שזו הנכונה ביותר.

אילנית03

New member
אפשר לענות לך כאמא ולא כמטפלת

כאמא ישבתי עם שני ילדיי שהיום כבר נמצאים במסגרות גדולות , לא מעט קראתי איתם, עבדתי איתם , עשינו עבודות יצירה והמון דברים ביחד. לילד זה מועיל ועוזר גם עם הוא אינו מקבל את אותו הדבר במסגרת אליה הוא נכנס , הילדים שלנו כל הזמן נמצאים בלמידה גם אם הם או אנחנו לא מודעים לכך לכן אני טוענת שחשוב לעשות עם הילד כמה שיותר דברים ביחד, זה מחזק אותו ואת הבטחון שלו בידע הקיים בו. היום אני עדיין יושבת כל יום אחה"צ עם ילדיי ועושה איתם דברים אך פחות כיוון שהיום שלהם מלא בפעילויות בבית ספר ובגן והם צריכים פחות פעילות ויותר אמא מחבקת ומקשיבה וסתם לעשות כלום ולהיות יחד.

תודה על התגובה החשובה והיפה

כן, יש לקחת בחשבון את הדברים שאת אומרת כאם, לפני שמגבשים תגובה מקצועית. אני בדרך כלל שואלת את האמהות , והן מעודדות אותי להמשיך בטיפול החם . השאלה הזו עולה, כי המטפלות "על הספסל" מבקרות אותי.

אילנית03

New member
לדעתי שוב כאמא ולא כמטפלת

דעותיהן של מטפלות "על הספסל" עלולות לפעמים לשבש לנו את ההחלטה והאינטואיציה לגבי מה נכון לילד צריך להיות אנושי חם ואוהב לפני הכל ואז להפעיל אינטואיציה וללכת לפיה הביטחון שהילד רוכש בלמידה היומיומית חשובה מאוד להתפתחותו בעתיד הן מבחינה ריגשית והן במבחינה קוגנטיבית

לגבי מידע על אורלי נעמה

אני מצוטטת מהעדכון השבועי האחרון: במקצועי אני מידענית, מנהלת את "דרך המילים"-מרכז נעמה למידע חברתי, שבונה ומתפעלת מרכזי מידע (ספריות) בגנים, במוסדות וארגונים וגם מקימה מרכזי מידע פרטיים למשפחות. תחום המומחיות שלי הוא כל מה שקשור למציאת מידע והתאמתו לנושא או לבעיה המבוקשת, ייעוץ ביבליוגרפי שכולל רשימות ספרים,מאמרים,כתבות, אתרים מתאימים ועוד הקשורים ומעניינים מטפלות אני עומדת לרשות המטפלות והגננות בכל שאלה בנוגע לגידול וחינוך: ילדים,משפחה,זוגיות,יחסי מטפלת-גננת-הורים, מידע על ספרים,סיפורים לילדים ולמבוגרים. חשוב להדגיש שאני מאתרת מידע ,לא כותבת מאמרים- למשל מטפלת מחפשת מידע על זכויות המטפלת הפרטית, אני מפנה אותה להסתדרות העובדים-נותנת כתובת ,מייל וטלפון. מישהי אחרת מבקשת חומר בנושא גמילה מחיתולים- אני מעבירה לה שמות מאמרים, ספרים,כתבות ואתרים באינטרנט גננת או מטפלת המבקשת להרחיב אופקים ולקרוא על שיטות חינוכיות או על דרכים לניהול משפחתון תקבל הפניות מתאימות ועזרה באיתור אנשי מקצוע או ארגונים מתאימים"

לגבי הפניה להסתדרות העובדים

למיטב ידיעתי זה לא מתאים למטפלות. כי הם דורשים תשלום. עדיף לפנות ל:שי"ל. שירות יעוץ לאזרח. מתנבדים בחסות הרשות המקומית, (העיריה). ואפשר ברשת. או בטלפון.

אילנית03

New member
בהסתדרות גובים כסף

מכל אדם שלא חבר ולא משלם באופן קבוע דמי חבר להסתדרות

נעמי6

New member
לי נראה, כמטפלת, שהטוב ביותר לילד

הוא שיהיה בטיפול של אחד-על-אחד (אמא או מטפלת) עד שיהיה בוגר מספיק כדי להיות בפעוטון או בגן. הוא חייב לדעת לדבר, זה חשוב. זה שונה אצל ילדים - יש כאלה שמתאים להם להיות במסגרת כבר בגיל שנתיים, ויש כאלה שגם לקראת גיל 3 עוד קשה להם. הילדים שטיפלתי בהם שהו מה שיותר שעות בגינה, בחברת ילדים אחרים. זה אפשרי, כמובן, יותר באביב-קיץ, ופחות בחורף, בימים גשומים.

אני מסכימה אתך. וגם חכמים ממני.

אבל להורים יש לעתים דעות אחרות. הגנים מחלקים מתנות, עושים חגיגות ראוותניות. וזה מרשים מאד את ההורים. וגם עולה פחות.

orlina

New member
תשובה-אורלי נעמה -דרך המילים

מחקרים רבים בתחום החינוך והתפתחותו של הילד מראים באופן חד משמעי שהיחס שמקבל התינוק והפעוט בשלוש השנים הראשונות לחייו,שמתבטא בחום,אהבה,תשומת לב,פיתוח הכשרים והכישורים שלו,מהווה את הבסיס להמשך דרכו בחיים, כילד וכמבוגר. לכן, אין סתירה בין הטוב שאת מעניקה \ לבין העובדה שבגן הוא לא יקבל אותה תשומת לב והתייחסות. אם תרצי מידע בנושא ,אשמח לתת לך אותו. אורלי נעמה אלקריב דרך המילים- מרכז נעמה למידע חברתי

orlina

New member
לכנרת- מאורלי נעמה-דרך המילים

אורלי נעמהכתבתי לך תשובה בקשר לשאלה זו . היא נמצאת בהמשך ההודעות למטה

ועוד שאלה.

שני ספרים השפיעו מאד על הגישה שלי. האחד: ספרה של ד"ר פנינה קליין : "לגדל ילד מוכשר יותר", המדגיש את עקרון הלמידה המתווכת. והשני: "עקרון הרצף" בין שני העקרונות יש הבדל. עקרון הלמידה המתווכת מדגיש יותר תשומת לב מצד המטפלת, הנותנת ביטוי מילולי לחוויות של הילד, תוך קריאה בשם כל חפץ שהוא מפנה אליו תשומת לב,קריאה בשמה של כל פעולה שהוא מבצע, וגם שיקוף של הרגשות שלו במילים. אבל על פי עקרון הרצף, מניחים לילד לנפשו, והרצף עם דמות המטפלת הוא בנוכחותה בסביבה, הנותנת תחושת ביטחון, כוח לשוטט בסביבה ולחקור אותה בצורה עצמאית. והשאלה היא, כיצד את רואה את השילוב בין שתי השיטות. האם את רואה סתירה? אני מוצאת דרך משלי להתמודד עם השאלה הזו, פשוט בטבעיות, בהחלטה ספונטנית, עם נטיה לשחרר יותר את הילד ככל שתקופת הטיפול מתקרבת לקיצה. אבל דעתך חשובה לי.

ברשותך אשמח להגיב

אני חושבת שיש הבדל בין הגישות אבל לא בהכרח סתירה, בתיווך למשל המטפלת מזמנת את המפגש בין הילד לגירוי ואני מניחה שבשיטה השניה לא. אבל עם זאת לאחר שהמטפלת הביאה את הגירוי, לדוגמא גירים לציור, היא לא בהכרח מוכרחה לתווך (ציירת קו ארוך מאוד, השתמשת בצבעים רבים, זה מזכיר לי... וכ"ו) אלא יכולה לתת לילד את האפשרות לספוג ולחקור בעצמו. ובאותה מידה, כאשר ילד ניגש באופן עצמאי לגירוי המטפלת כן יכולה לתווך. תיווך נמצא בכל סיטואציה, באירועים ספונטניים ובאירועים יזומים, אמנם ישנם תנאים מקדימים- מידת הנוכחות של הילד ללמוד ( לא רעב, עייף וכ"ו), השלב בהתפתחות בו הוא נמצא ועוד. ישנם מקרים בהם נניח לילד לחקור ומקרים בהם נתווך, מתי כל דבר? לפי האינטואציה וההתבוננות בילד. באופן טגע- השיטות מרכיבות זו את זו ולא מופרדות בכלל.

למעלה