יש לנו בעיה....

liatg27

New member
יש לנו בעיה....

יש לי אחות בת 13 ,אחות מאומצת. לאחרונה עקב קשיים כלכליים בבית הוריי פונו מביתם,מאז אחותי החלה להתדרדר.הפסיקה ללכת לבי"ס ,ישנה בימים וערה בלילות,שמנה מאוד. לאחר שפסיכיאטר אבחן דיכאון היא החלה לקבל תרופות הומאופטיות ואכן מצב רוחה השתפר ,אך עדיין היא מסרבת לצאת מהבית .לדעתי זה נובע מעצם העובדה שהיא מאוד מאוד שמנה. היא לא רוצה קבוצת תמיכה ולא מסוגלת לקחת אחריות ולאכול נכון או לשלב ספורט. הוריי קונים לה את האוכל שהיא מבקשת על מנת להמנע מעימותים ומריבות בשל מצבה העדין .מה עושים? יש לנו תחושה של איבוד שליטה.

המשפחה זקוקה לייעוץ

שלום רב, בת כמה את? אני מתפעלת מהרגישות, האכפתיות ומהרצון שלך לעזור. נדמה לי שהמשפחה זקוקה לייעוץ כדי להשיב לה את האונים. עינת

liatg27

New member
תודה על תשובתך

לא תאמיני...אני בת 34, זו אחותי הקטנה.אני במקצועי מורה ומחנכתת ואפילו אני הרמתי ידיים וחשה תחושה של חוסר שליטה במצב. אני מנסה לתת עיצות להוריי אך קשה מאוד ליישם מאחר והמצב כ"כ רגיש . אנחנו לא רוצים לאשפז אותה ומאמינים שאפשר לפתור את הבעיה בדרך אחרת אך אין לנו כיוון. הפסיכיאטרית תומכת באפוז ומטבע הדברים לא עוזרת בכיוון אחר אלא מובילה לכיוון הזה. לאיזה סוג של ייעוץ היית ממליצה להם ללכת? הבעיה שהילדה לא רוצה ייעוץ או שיחות ולא מוכנה לצאת מהבית בכלל לשום סוג של טיפול. תודה ענקית על האמפטיה , ליאת.

אני מציעה להורים שיחות עם איש מקצוע.

שלום רב ליאת, אני מציעה להורים שיחות עם איש מקצוע. תוכלו לפנות למכון אדלר. דברו עם מנהלת הקליניקה - אתי פז והיא תוכל להפנות אתכם למטפל /ת מתאים/ה. בהצלחה, אשמח אם תמשיכי לשתף, ולשאול... עינת

למעלה