אוי את גורמת לי לחפור ולא בא לי =)
1. אני לא גזען ולא ירדתי על אף קבוצה. לא אמרתי שמזרחים פחות טובים או יותר טובים. ציינתי עובדה-בכיתה של המב"ר יש 3-4 אשכנזים מתוך 25 תלמידים, בכיתה הרגילה יש 40 תלמידים ולהערכתי, שנים-שלושה לא אשכנזים מלאים (מוערבים יש יותר, אבל מזרחים מלאים ממש בודדים). שלא נדבר על זה שמבחינה סטיסטית יש 45% מזרחים שעוברים בגרות, לעומת 56% מעורבים, וקרוב ל70% אשכנזים מלאים. ונתונים אף פעם לא משקרים.. לא הכללתי את כל המזרחים ואמרתי שהם פחות טובים או יותר טובים. 2. לא אמרתי שמהב"ר לא "לרמה" שלי. אני לא חושב שיש רמות לאנשים..אני לא חושב שאני יכול לסווג את האנשים לסוג א' וסוג ב'. אבל, לעומת זאת, יש הרבה אנשים שאני אפסול מלהיות קרובים אלי. יש הרבה אנשים שאני לא אתחבר אליהם. הבנת את הנקודה.. וכל מה שאמרתי שהאוכלוסיה של המב"ר הספציפית בבית ספר שלי (לשעבר! כמעט שכחתי!),כוללת בעיקר ערסים, ומבחינת התנהגות הם לא מתאימים לשכבה או לבית הספר. זה לא שהם פחות טובים, ואני חושב שזה חשוב לתת גם לאנשים שעשו שטויות צ'אנס חוזר. אבל הם פשוט לא מתאימים לבית ספר מבחינת הכל. החל משפה, דיבור, התנהגות (סיגריות שאצלי בכיתה יש 3 מעשנים מתוך 42, ואצלהם יש מעל 80%), מכות, ציוני בגרות, תחביבים (הם לא מנגנים, שרים, רוקדים). ושוב אני מדגיש-לא הכללתי את כל האנשים מב"ר בעולם-רק את המב"ר של השכבה שלי, כי הם מקבץ אנשים שכשלו בעבר ולכן הם יותר ערסים. אה, והציטוט מהפרטי...הוא מאיזה כיתה י'..והחלטתי שאני משאיר אותו בתור מזכרת... ואת לא יכולה להגיד שמישהו עם לוק מזרחי לא נראה אדם פחות משכיל ויותר ערס, מאשר אשכנזי חמוד ונמוך עם משקפים..מה לעשות-זאת המציאות שלנו. והכי חשוב- את תתחברי לאיסי מתישהו?