יש למישהו רעיון?

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
יש למישהו רעיון?

1. הרודנות של ערפאת עדיין לא מבוססת כמו זו של מוברק במצרים או זו של משפחת אסד בסוריה. 2. בסקר שהתפרסם היום, 76% מתושבי השטחים הצביעות בעד המשך המלחמה, פעולות הטרור ופעולות התעבדות. 3. נניח שערפאת כן רוצה ללכת לחזור למשא ומתן, העם שלו לא תומך בכך והמעמד שלו לא מספיק חזק ע``מ להכריח אותו לציית לו בניגוד לרצונו. והנה השאלות שלי. 1. האם יש בכלל טעם לנהל משא ומתן אם זה המצב? 2. האם יש משהו שניתן לעשות ע``מ לשנות את דעת הציבור הפלסטינאי?

ארגזון

New member
האם יש טעם בהקשר לרעיון

האם ש טעם בהקשר לרעיון תמיד יש טעם לנהל משא ומתן...גם אם זה יציל רק נפש אחת.. והסתבר לנו לאחרונה שאראפעת כן שולט....

all

New member
יכול להיות שהצדק איתך

אבל ענית רק על השאלה הפחות חשובה. האמת, אינני יודע איך להסביר את עצמי. לפני פחות משנה, הסתובבתי בטול-כרם כאילו אני בביתי ואנשים משם הגיעו אלי, ולפטע ביום בהיר, הכל התמוטת. ואני שואל את עצמי שוב ושוב, האם זה היה באמת או שהיה זה חלום. האם לנהל משא ומתן לשלום או משא ומתן להפרדה והפסקת לחימה דו צדדית. מה היא האמת ומה היא הצגה ע``מ לקבל מאיתנו את כל מה שקבלו. הימין צעק הנשק שאתם נותנים להם יופנה אלינו. הפעימות האלו הן בסיסי טרור בקרוב. אמרתי להם ``נחקה ונראה``. היום הם רומרים לי - ``חיקית ראית``? ואני, אני סותם את הפה!

B.Shokor

New member
לגבי השאלות שלך:

1. אני לא מסכים איתך בקשר שהעם הפלסטיני אינו תומך בערפאת, אין מנהיג מושלם, וגם בישראל לא כל העם תומך בשרון, אבל מספיק לנו כעם שרוצה לחיות בשלום את החתימה של ערפאת על הפסקת אש והסכם שלום. אם ערפאת ייתן את החתימה הזאת, תהיה לישראל האפשרות החוקית להגביל ולהתנהג עם הפלסטינים בצורה המתאימה במדיה ויחזורו לפיגועים ולמעשי האלימות שלהם. 2. בהחלט שיש הרבה דברים שאפשר לעשות בשביל לשנות דעת הציבור הפלסטיני: א. הפסקת האש מצד הישראלים עוד לתקופה ארוכה. ב. שיתוף פעולה בין ישראל לבין פלסטין. ג. דו-קיום משותף בין שני העמים. ד. לאפשר לעובדים פלסטינים לעבוד בישראל (למרות שאני נגד זה, אבל לפעמים אתה חייב לקבל את המציאות).

למעלה