יש למישהו נסיון עם מוס?

MexMex

New member
לא רוצה לחצי אויר זהים

אני רוצה לחץ נמוך דווקא. ופה הטיובליס חוגג מול מוס (שלא יודע לעשות את זה) ומול פנימית (שתחטוף צביטה תיק תק).

התמונה ממחישה כמה מדרך צמיג אתה מפספס כאשר אתה רוכב עם לחץ אויר גבוה / מוס. בטיובליס אני רוכב (כרגע, עם המקסיסי שיש לו דפנות קשיחות יחסית) בלי אויר כלל. אפס מאופס.

מוס הוא פתרון מופלא נגד פנצ'רים, אבל מוס רגיל הוא פתרון גרוע מאוד גם בצד ההתנהגותי של האופנוע וגם בצד האחיזתי של הצמיגים.
בשביל זה המציאו את המוסים אקסטרים שמגיעים קדוחים מראש והם חצי מוס וחצי אויר, אבל נגמרים במהירות שיא.

MexMex

New member
כמעט הכל נכון, רק שלא.

מוס בהכרח משפיע לרעה על התנהגות האופנוע.

הוא מעלה את המשקל הבלתי מוקפץ (ובהרבה מאוד ביחס לפנימית רגילה או לטיובליס) וזה מפריע לעבודת המתלים.
הוא מכביד את ההיגוי של האופנוע. יש אופנועים שזה עוזר להם, להרבה מאוד זה מפריע.
הוא גורם לאופנוע להאיץ לאט יותר (אם כי בחלק מהמקרים זה דווקא עוזר לאחיזה טובה יותר)

מה שנכון זה שהוא יקר, שקלי קלות להחליף אותו ושהוא חסין פנצ'רים.

עוד דבר שלא נכון זה שטיובליס זו חלופה שלו. טיובליס זה לא פתרון לפנצ'רים אל פתרון לרכיבה עם לחץ אויר נמוך.

RBRB

New member
כולם ציינו פה שזה יקר

אבל מישהו יכול לספר כמה יקר?
כמה עולים המוסים האלה?

DRZיוגי

New member
מעולה למי שרוכב בלחץ נמוך

אין פחד מצביטות ולא צריך לסחוב פנימית וכלים,החסרון היחיד שאני חוויתי הוא בנסיעה במהירות גבוהה לאורך זמן הוא מתחמם ונעשה רך מידי ונותן הרגשה של פנצ'ר.לקנות רק בחול ורק של מישלין להכניס עם הרבה גריז על בסיס סיליקוני ואין יותר מידי מה להתעסק אצלי החזיק שני צמיגים עד שהתחיל להתפרק על האחורי.

ה ט ו ח ן

New member
למה "מעולה למי שרוכב בלחץ נמוך"

בתחילת חייו הוא קשה כמו פלדה, עם הזמן הוא מתרכך קצת אבל עדיין קשה. כדי שידמה לחץ אוויר נמוך, הוא צריך להיות ממש בסוף חייו, ואז יש מרווח זמן לא ארוך במיוחד עד שהוא נגמר לגמרי ורכיבה איתו היא כמו רכיבה על פנצ'ר.
שמעתי שבתחרויות אקסטרים המתחרים לוקחים מוסים ופשוט קודחים אותם כדי לקבל מוס שמדמה לחץ נמוך.

למי שאוהב לחץ אוויר נמוך אין כיום תחליף לטיובליס. יש שליטה מלאה על לחץ האוויר, והגנה מרשימה בפני צביטות, ומכות לג'נט. בתוספת של ג'יפה זה נותן גם הגנה טובה מפני קוצים.

a c t i v e X

New member
הבעיה בטיובליס זה הקרעים הקטנים

בעיקר בדופן
אולי זה רק לי בתקופה שהייתי רוכב עם 756, אבל במדבר ובאזור נחשונים הייתי מקבל קרעונים כאלה לא מעט
מצד שני לרכב על פנצ'ר בצמיג עם טיובליס זה לא נורא. הצמיד מודבק לג'נט ולא זז, לא רוקד ולא נמרח.
היום אני עם דורו 1112 (צמיג תקציב מעולה, אחד הטובים ולדעתי גם ללא קשר לתקציב) ומתלבט אם לנסות להרכיב את הטיובליס איתו

ה ט ו ח ן

New member
וג'יפה לא פתרה את בעיית הקרעים
אני

רכבתי הרבה עם טיובליס גם עם מישלין S-12, וגם עם צמיג טריאל, וזה עבד מעולה.

a c t i v e X

New member
וואלה, חצי עבד

קרעים קטנים כן, מה שיותר ארוך מחצי ס"מ או בדופן הצמיג, כבר לא.
בכל מקרה הג'יפה מתה אחרי 2-3 חודשים ונשאר רק מי ביוב בצמיג...

DoronWI

New member
כמו שאמר XDR

once you go black you never go back
יקר, אין שליטה בלחץ אוויר, כבד, אבל :
לא נצבט, לא נקרע וכשהוא כבר טיפה משומש אתה יכול לדמיין שאתה על 8-12 PSI.
אני מת על זה, נותן אחיזה ומתאים לסוג הרכיבה שלי.
אם אתה מנסה, אז רק על קדמי+אחורי ועל סט צמיגים חדש.
ותזהר בהתחלה כי הסיליקון חלק רצח (גם אם התקינו נקי) וצריך שהשאריות יעלמו.
ותהיה סבלני במאה ק"מ הראשונים.
ובעיקר, תהנה.

הדיייג

New member
רוכב עם מוסים

פתרון מעולה, התקנה עצמית קלה יחסית, הנה לינק לסרטון טוב בנושא:
http://vimeo.com/12976792
את הקידמי החלפתי אחרי כשנה וחצי של רכיבות שבילי מדבר ואינדורו, האחורי עוד מעט שנתיים מתפקד מעולה.
מקפיד לגרז עם גריז יעודי בכל החלפת צמיג אחורי (גם את המוס הקידמי)
אצלי מותקן גם נועל הצמיג, מה שמאפשר ניצול מירבי ואחיזה מעולה (כפי שדורון תיאר)
שהמוס מאבד נפח (מתיישן) הוא לא מחליק על הצמיג.

רכוש, סע ותהנה

רוכב עם רמאים

פתרון מעולה:
אני בוחר ציר, מתנפל על העלייה, עוקר את הכידון, רץ שלוש פעמים בשבוע, מרים משקולות שלוש פעמים בשבוע, נעזר ברגליים ארוכות, ובדרך נס לא עף.

ואילו רוכבי המוסים בעיקר מיישרים את הצוארון הלבן, מיישירים מבט למצלמה של הדייג ועולים בנון שלאנט השמור לשרלטני מוסים.

אצלך המצב גרוע בהרבה

אתה בדיוק במידות של האופנוע, לא מכופף את הגב או הברכיים, בול במידות. דוגמן על רקדנית.
מתי יבינו שמה שצריך לתת לקהל גם אופציה לרכוש אופנוע במידת XL ?

יופי של דבר -

האוייב הגדול של המוס הוא החום, החום עולה ביחס ישר למהירות הרכיבה ולכן בשימושי אנדורו איטיים טיפוסיים מחזיק מעמד יפה (שניים-שלושה אחוריים ואחד קדמי).

ובמהירויות כאלה גם ההשפעה על ההיגוי והמיתלים בלתי מורגשת.

מה שכן - בהרכבה רצוי להקפיד על כפות ארוכות + מתקן יעודי, ביחוד באחורי, ביחוד כשמרכיבים מוס חדש בצמיג חדש. כבר הצלחתי פעם לקרוע דופן של צמיג ככה
.

למעלה