יש למישהו נסיון עם מוס?

DRZיוגי

New member
ההבדל בעיקר במידה

יצא לי לרכב ברומניה אצל רומאו(וילה ויטליס בהפקה של נועם) שהתחרה בעבר בדאקר,לבנאדם יש מוסך וזרוקים לו שם צמיגי מישלין דזרט ומוסים תואמים במידה 140/18 שאין לו שימוש בהם לאופנועי ההשכרה שלו ,כשמע שיש לי בארץ 690 הוא ישר אמר לי תקח לך צמיג ומוס הם כמעט חדשים עברו רק סטייג אחד.את המוס הצלחתי לדחוף לתיק ועל הצמיג ויתרתי הרכבתי בארץ ורכבתי עליו יותר משנה בהנאה מרובה.
המוס מתוצרת מישלין רחב יותר 140 ומתאים לג'נט 2.5" יותר קשה ומתאים לעומסים ומהירות של אופנועי ראלי מהדור הקודם.

גיא רדר

New member
בוא נגזים

"שסירבתי לצרף אותם לרכיבות עד שהם לא מעיפים את הטיוביליס מהגלגלים "
סוגר עכשיו 9 חודשים על טיובלס, 4 אחוריים, 2 קדמיים.
לחצי אוויר 14 ק' 12 א
ללא אף תולעת... (אה בעצם היתה אחת פעם ממסמר שבכלל תוקנה בבית)
מה שכן בודק בצורה מסודרת עם מד לחץ אוויר לפני כל רכיבה ופעם בחודש בודק גם בפנימית הקטנה.

ה ט ו ח ן

New member
קצת לא ברורה לי הלוגיקה שלך ....

אתה בטח מסכים שלתקוע תולעת + לנפח גלגל זה הרבה יותר פשוט מאשר להחליף פנימית, לא
גם לסחוב תולעת זה הרבה יותר קל מלסחוב פנימית, לא

ולא הבנתי את ה "בשביל זה יש לי מרצדס". ניסיון לשכנוע עצמי כלשהו

Dungeon

New member
יום שישי רכיבה ראשונה על הטיובליס

לא יודע כמה PSI היה כי המד שלי התקלקל, הורדתי אוויר עד שהצמיג הרגיש לי רך ורכבתי.
אין מה להגיד, תענוג. אחיזה פי מאה יותר טובה בכל מקום ואני עוד עם צמיג גמור באחורי (אדי אמר שיש בו חור קטן, לא יודע על מה הוא מדבר), האופנוע טס לתוך הפניות והרשתי לעצמי לפתוח הרבה יותר גז ביציאה מהסיבוב.
סלעים? מדרגות? לא עניין אותי בכלל צביטה או לא נכנס להם באמא.

כרגע מומלץ מאד יחסית לפנימיות HD שרכבתי איתן.

MexMex

New member
כשהתחלתי לשחק עם הטיובליס

בדקתי מגוון לחצים ומגוון צמיגים.

נפל לי אסימון כבד ורועש כשהבנתי שלחץ האויר חשוב בהרבה מאשר חתך ה"קוביות".
או במילים אחרות, עדיף צמיג משומש ולחץ נמוך מאשר צמיג חדש ולחץ אויר גבוה. שלא לדבר על החסכון המשמעותי בהחלפת צמיגים תכופה כאשר אתה מבין שזה כבר לא כל כך חשוב.

כל מי שרוכב עם לחץ אויר גבוה / מוס, בכלל לא מבין כמה הוא לא משתמש במה שיש לצמיג להציע.

ה ט ו ח ן

New member
כל כך נכון .... כבר שנים בתור רוכב דוחים

מושבע אני דוגל בתיאוריה הזו.

MexMex

New member
אתמול יצא לי להסתכל על זוג גלגלים

הראשון היה גלגל אחורי רזרבי עם ברידג'סטון ומוס, גלגל שהיה בשימוש מירוצים בלבד.
לידו, הגלגל אחורי של הפרירייד, עם צמיג מקסיס וטיובליס.

ההבדל בצורת השחיקה של הצמיג גדול מאוד. בעוד הברידג'סטון שחוק בעיקר באמצע אם שחיקה קלה בקוביות הצדדיות (שעובדות אך ורק בהטייה), המקסיס מראה שחיקה שווה בכל חתך הצמיג, כולל קוביות קרועות בצדדים.

שווה תמונה.

MexMex

New member
תמונות השוואה מוס - טיובליס

הגלגל הימני, צמיג ברידג'סטון עם מוס. צמיגי ברידג'סטון אוחזים מעולה אבל נשחקים מהר.
הגלגל השמאלי, צמיג מקסיס IT עם טיובליס (ולחץ אויר בין 3 ל0 PSI). המקסיס IT ידועים באורך החיים המעולה שלהם אבל בביצועים פושרים.

ניתן לראות בבירור את מה שכתבתי קודם. שחיקה קלה בלבד בברידג'סטון בקוביות הצדדיות, מה שאומר שמרכז הצמיג בלבד הוא זה שמייצר את שטח המגע עם הקרקע. במקסיס ניתן לראות שחיקה רבה וגם קרעים בצד הצמיג ומאחר וכל הזמן שטח המגע גדול ושטוח ומנצל את כל מה שיש לצמיג להציע.

MexMex

New member
קרעים בקוביות הצדדיות של הצמיג

לא קרה לי מעולם לפני השימוש בטיובליס.

פ ו כ י

New member
פרופילים שונים ורוחב שונה. אין מה להשוות כלל

ברור שצורת השחיקה לא תהיה זהה, מה גם שלחצי האויר שונים.
נסה אותו צמיג בשני המקרים ותנסה "לחצי אויר" זהים- אל תופתע אם לא תמצא הבדלים משמעותיים בשחיקה.

הייתי שם ומה לעשות, לטעמי האישי - רק מוס. במיוחד באחורי.

פוכי, נראה לי פיספסת ביג טיים מה מקס

מנסה לומר.

הוא לא מנסה לומר שהלחץ זהה והשחיקה שונה (איך אפשר למדוד לחץ במוס בכלל??) אלא שעם מוס הלחץ קבוע ודי גבוה בעוד שעם טיובליס אפשר לרדת בלחץ בלי להסתכן וכך לקבל אחיזה טובה בהרבה.

התמונה באה להמחיש כמה הבדל יש בין המוס לטיובליס בגלל שאפשר לרדת בלחץ רק עם אחד מהם.

מה הקשר בין מחט לתחת?

אני מת על המסקנות המדעיות שמתבססות על צילומים של שני צמיגים שונים.

אני מניח שאם ביום מן הימים כשלא ישאר לי מה לעשות אני אצלם את עשרות הצמיגים ששוכבים אצלי מאחורי הבית ועל בסיס ניתוח של קוביות הצד האכולות והקרועות (כמעט בכולם אצלי וכמעט כולם בגלל פנימיות או מוסים) אולי נוכל לגלות אפילו אם יש חיים מחוץ לכדור הארץ או מי רצח את קנדי.

ממש נהיה פה פורום לאניני לחץ... מעניין שפתאום רכיבה עם לחץ אוויר נמוך נהייתה מהות הכל, אבל צר לי שאני לא שותף לשמחה הזו, לחץ אוויר של 3 PSI גם אם אינו קורע פנימיות סופו שהוא דופק ומפרק ג'נטים ו/או קורע צמיגים ברכיבת אנדורו ממוצעת

עם מוס חדש הלחץ שווה ערך לפנימית בלחץ 13-14 (לא גבוה) והולך ויורד עד סביבות 5-6.

את הנסיון של מקס אני מכיר ואת האוונגליזם והכרת התודה של מקס מקס לטובת טיוביליס אני יכול להבין, (הם הרי מספנסרים אותו) אבל אותך חתולי אני לא מבין, פשוט לא הצלחתי להבין על בסיס איזה ניסיון מעשי אתה מבסס את הטענות שלך חתולי? הרי למיטב הבנתי מעולם לא התנסית ברכיבה עם מוסים, אני טועה?

MexMex

New member
כל מה שאמרת, רק מראה

שבאמת אין לך מושג מה זה טיובליס.

אבל קצתי מלהתווכח אתך, הרי אתה באמת יודע הכל. לא יודע למה התחלתי בכלל...

כז, אני כידוע לך לא רוכב מאתמול, אפילו לא

משלשום.
לא היה לי מוס על האופנוע שלי מעולם (וכנראה שגם לעולם לא יהיה) אבל בהחלט רכבתי על אופנועים עם מוסים.

על טיובליס לא רכבתי עדיין, אבל בהחלט יכול להיות שבעתיד, כשאחזור להתאמן באופן מסודר, אתקין כזה דבר בשביל להנות מהאפשרות לרכיבה עם לחץ אויר שלפני כן לא העזתי לדמיין בכלל.

כך שהדבר היחיד שאני מוצא בהודעות שלך (במקרה הזה) הוא חוסר ההיגיון מוחלט.

פ ו כ י

New member
בהחלט אפשר למדוד התנגדות ללחיצה של הצמיגים

שוב, צמיגים שאינם זהים ברוחב, בפרופיל ובתרכובת גומי שונה או שכבות- גם עם אותו לחץ אויר- השחיקה שלהם תהיה שונה.
מצטער, לא קונה את התיאוריה שלך. עם פנימית או עם מוס חצי מת בצמיג אחורי זהה, S12 120/80- עכוזי הענוג לא הרגיש שום הבדל באחיזה בשום מקום.

Dungeon

New member
אני הרגשתי הבדל גדול מאד

לא יודע איך זה עם מוס (אולי רכיבה הבאה ארכב על אופנוע של חבר שהוא אותו דגם כמו שלי רק עם מוסים) אבל הטיובליס נותן אחיזה מטורפת, באמת נתן לי ביטחון ברמה שמבחינתי זה השיפור הכי טוב לאופנוע שאי פעם ניסיתי.
אני יכול להגיד שבסינגלים שהכרתי ולא פחדתי לפתוח גז החברים נשארו הרחק מאחור (ואני שלושה חודשים לא רכבתי בעוד הם רוכבים כל שבוע). הכל פשוט עבד טוב יותר, מתלים והיגוי השתפרו פלאים ומאד נהנתי.

איך הוא מבחינת פאנצ'רים? לא יודע, בינתיים הכל טוב.

MexMex

New member
לא תנסה, לא תדע

גם אני הייתי שם לפני מה? חצי שנה? לא הבנתי את חשיבותו של לחץ אויר נמוך וכל שעניין אותי זה שלא יהיו לי פנצ'רים חס וחלילה ועם השאר נסתדר. מ2007 רכבתי עם מוסים נון סטופ.

ואז כשהתחלתי לחפש איך לנצל את צמיג הטריאל של הפרירייד כמו שתכננו אותו ולכבוד זה התקנתי טיובליס, התחילו ליפול האסימונים.
בהתחלה זו היתה יציאה עם חבר שגם הוא על פרירייד, גם הוא עם אותו הצמיג המקורי רק בלחץ 12 PSI בעוד אני עם 5. הוא נתקע ואני לא. ראינו בהילוך איטי את ההבדלים העצומים באחיזה.
ואז עברתי לצמיגי מוטוקרוס והתחלתי לחפש ולהבין את ההבדלים וגליתי גם פה הבדלים קיצוניים.

אל תקנה שום טיאורייה אלא תעשה את הניסוי שהצעתי לגז. לך לעלייה בה אתה נתקע רק הפעם עם פנימיות. רק בקטע הזה תוריד לחץ אויר לרמות ממש נמוכות (גג 5 PSI, בתקווה שלא יהייה לך פנצ'ר) ותראה בעצמך את ההבדלים.
ואז אולי יפול לך האסימון של טיובליס. בדרך לשם, כשתהייה עם לחץ אויר גבוה (כדי לא לצבוט כלום), פתאום תזכר גם כמה האופנוע שלך יכול להרגיש קל יותר.

ואגב, אני כבר עם מעל ל200 שעות עם אפס פנצ'רים ואפס תקלות, ב4 גלגלים.

a c t i v e X

New member
וואלה,רק עכשיו קלטת את זה?

מה עכשיו, עוד מעט יגיע השלב של המתלים שעובדים?

למעלה