יש למישהו נסיון עם מוס?

שחריקi

New member
על איזה לופ אתה מדבר, ותפסיק כבר להיות טרחן

אתה עאלק לוחם צדק, ובינתיים אתה רק יוצא קטן יותר ויותר עם כל הודעה שלך.
אני הרמתי אצבע על התגובה של הטוחן עליך!
איך שאתה כלכך אינטיליגנט וחכם וחושב שכל מה שטוב לך טוב לכולם. וזה הכי נכון וכולם צריכים להתיישר לפי אמנת דן טל.
אני לעומתך לא מטיף מוסר לאף אחד ולא כופה את דעתי.
תרכב עם מוס, תרכב עם פנימית רגילה, תרכב עם טיובליס, העיקר שתירכב.
תעשה לי טובה אל תטיף לי מוסר ואל תלכלך עלי. אני מתפרנס מענף האופנועים וממש לא מסתיר זאת. אין לי אג׳נדות סמויות ואני תמיד אמליץ לרוכב את מה שנכון ומתאים לו. גם אם זה לא המותג שאני מוכר.
אז בבקשה. אל תכניס את השם שלי לפה שלך, זה מוריד מכבודי. חצוף

שחריקi

New member
ולפותח השירשור

אני רוכב רק עם מוסים כבר שנתיים. 125 דו״פ.
סט עולה באזור ה2000₪
מוס שוקל פחות מפנימית uhd.
אין לי מושג לגבי מה מתנהג טוב יותר. אני רוכב עם מוס כי אני לא רוצה להתעסק עם פנצ׳רים. זאת הסיבה. אני רוכב כ150 שעות בשנה.

Alfa156 GTA

New member
שחר לך זה לא עוזר...

כי אתה מתעסק עם פנצ'רים של אחרים...

וזו התמצית של הכל.

שוקל פחות מ UHD
אם לא חופרים על זה בפורום אז גם לא ממש מרגישים "הבדלים בהתנהגות" - כלומר האופנוע מתנהג סבבה לגמרי
אין פנצ'רים בכלל
מחזיק זמן סביר ברכיבת אנדורו
התענוג עולה 1600-2000 ש"ח

בדיוק.

DAN TAL

New member
איפה אתה רואה שליכלתי עליך....

רק ציינתי,שכאחד שמתפרנס מהלופ,עדיף היה שלא תרים אצבע בענין,כי אתה בעל אינטרס (חוקי והוגן,אבל עדיין אינטרס)בהמשך קיומו של הלופ.

ולגבי 'לצאת קטן' או כל מושג דומה,זה ממש לא מענין אותי....

מה הקשר ל"בעל אינטרס" להמלצה לפותח השרשור ?

מילא היה אומר "KTM נוסע הכי וב בלי\עם מוסים".

נתן את דעתו האישית ,בלי אינטרס.

שחריקi

New member
אצל דן טל, אני תמיד בעל אינטרס

אני מחכה לרוכבים תמימים בלילה עם סוכריה, ומפתה אותם להחליף לאופנוע שהם לא צריכים.

ולא יכול להיות מצב שאני אומר את האמת ללקוחות, וממליץ להם באמת את מה שהם צריכים, ונותן דעה כנה ונכונה לגבי החלפה/רכישה של אופנוע חדש או משומש. ואפילו השם ישמור ממליץ להם לא להחליף או אפילו ממליץ על מותג אחר שאני לא מייצג או מוכר.

את היכולות הזאת יש רק לדן טל הצדיק.

אני כבר ארבע שנים רוכב עם פנימיות

ואפילו לא פנימיות HD,

עדיין חושב שמוס זה פתרון מעולה, החסרון היחיד שלו בעיני הוא המחיר, אם מוס היה עולה כמו פנימית אין לי בכלל ספק שהייתי רוכב אך רק עם מוסים.

כולנו גאים בך על הפודיומים נטולי המוסים שלך אבל לפעמים כדאי להקשיב ולברר מה היתה השאלה בכלל לפני שמטיפים לאחרים.

לא צריך הסבר

זה פשוט ההבדל בין דיון תיאורטי לנסיון מעשי.

בתיאוריה אפשר לחפור על זה בלי סוף, לדבר בידענות על״משקלים מוקפצים״ ועל ״כיוונוני לחץ אוויר״ ולטחון את הנושא דק דק. אבל בפועל מוסים זה אחלה פיתרון, לא משפיע לרעה על התנהגות האופנוע, או לפחות לא במידה כזו שרוב הרוכבים (חוץ ממקסמקס) ירגישו בה ואם כבר השפעה אז המסקנה שלי שהם רק משפרים את התנהגות המתלים...

החיסרון היחיד שלהם הוא המחיר, אם הם היו זולים יותר לא היתה סיבה אמיתית להשתמש בשום דבר אחר.

MexMex

New member
אני שמח שאתה לא רואה חסרון

ברכיבה ב"לחץ אויר" קבוע (וגבוה) ועם אופנוע שמגיב כבד בהרבה ממה שתכננו אותו.

רק מראה שיש לך הרבה מה ללמוד כנראה, למרות הבטחון המוחלט שבו אתה מדבר.

גם אני חשבתי שהמוסים זה הפתרון האבסולוטי והם אכן כך למי שלא רוצה פנצ'רים באופן מוחלט, ומוכן לשלם את המחיר [לא דווקא ב$].
צא רגע ממה שאתה חושב שאתה יודע באופן כל כך בוטא ותנסה רגע את האופנוע שלך עם זוג גלגלים מושאל שיש בו פנימיות [רגילות, לא HD] ופתאום תראה כמה ההבדל גדול בהתנהגות האופנוע. כל רוכב יכול להרגיש את ההבדל הזה, אתה פשוט לא מודע לעניין / מתילם / מכחיש.
לא סיבוב על אופנוע דומה, אלא האופנוע שלך ממש, עם אותו הכיוון ב-ד-י-ו-ק, רק עם גלגלים שיש בהם קילו פחות בכל גלגל ועוד בהיקף.

ואחרי זה, אם תוכל, תעשה רגע סיבוב בעלייה עם אחיזה בעייתית שבה אתה נתקע/חצי נתקע בדרך כלל, ועם אותם זוג גלגלים תוריד לחץ באחורי לאיזור ה3-5 PSI.
שם תבין למה הטיובליס טובים ולמה המוס מפריע.

אבל אתה הרי לא תעשה את הניסוי הזה, נכון? הרי הידע שלך בא מנסיון מעשי ושלי מישיבה בבית וחפירה באינטרנט

yoe66

New member
לא רכבתי מעולם על אופנוע עם מוסים

אבל אני חושב שמקס צודק.
מי שלא רכב גב לגב על האופנוע שלו עם ובלי מוסים.
באותו יום באותו אזור רכיבה ללא שנוי בכיוונים, לא באמת יכול להביע דיעה בנושא!

רכבתי גב אל גב עם אותו אופנוע עם ובלי מוסים

אני יחד עם פישמן, שני קטמים שניהם חדשים, שניהם מכוונים היטב באותו יום ובאותם איזורי רכיבה. ושנינו ירדנו מהרכיבה הראשונה עם המוסים בהפתעה טוטאלית מהשיפור שזה שיפר את כל התנהגות האופנוע, עד כדי כך שהמשפט שיצא לנו מהפה היה "האופנוע הזה פשוט בנוי לנסוע על מוסים"

כמו שאמרתי כל אחד ונסיונו הוא.

אני מניח שמערכת השיקולים של מקסילה שונה משלי ומשל מרבית הרוכבים.

yoe66

New member
לא ביקרתי כלום ממה שכתבת

רק שלדעתי צריך לרכב גב לגב וכו
אם עשית זאת, מן הסתם לטעמי אתה בהחלט בר סמכא בנושא

לא חושב שביקרת, פשוט יידעתי אותך

שעשיתי את הבדיקה הזו יותר מפעם אחת ובכל פעם הופתעתי לטובה.

מקסילה, רכבתי על אותו אופנוע בדיוק

עם ובלי מוסים ותמיד באופן אבסולוטי עבורי התנהגות האופנוע עם המוסים היתה טובה יותר.

אז יכול להיות שיש לי עוד הרבה מה ללמוד אבל עבורי ההבדלים היו לטובת המוסים באופן מוחלט (בעיקר כשהיה מדובר בקטום).

כמו שאמרתי "למעט מקס מקס" ... אני מוכן להתערב שמרבית הרוכבים לא ידעו להבדיל בין אופנוע עם מוס ובלעדיו.

טיוביליס זה סבבה למעט העובדה שהגלגל נראה כמו בובת סמרטוטים מרוב כל התולעים שתקועות בהיקף שלו ושכמות העצירות כתוצאה מפנצ'רים מוכפלת פי עשר.

רכבתי עם רבים וטובים ששמו טיוביליס בגלגלים וזה הסתכם בסוף בכך שסירבתי לצרף אותם לרכיבות עד שהם לא מעיפים את הטיוביליס מהגלגלים - "למישהו יש תולעת?" נהיה משפט החודש...

שם מוס, אין פנצ'רים, מפסיק לחשוב עליהם וממילא רוב העגלות שרוכבות פה בפורום לא ישימו לב גם אם יצקו להן בטון בממקום פנימיות, וממילא רוב מי שרוכב כאן רוכב עם פנימיות אקסטרה HD

ואני לא נתקע. גם עם לחץ 25. בשביל זה יש לי מרצדס.

MexMex

New member
טוב

בזדמנות נראה לך 1:1

שאתה נתקע, אני מתכוון. אם אתה לא, אז אתה לא מדגדג את יכולות האחיזה ממילא ואז הטיובליס באמת מיותר לך. עדיף מוס ראלי, עולה אותו הדבר ומחזיק יותר.

למעלה