לא ניסיון אישי אבל קראתי ולמדתי
אני נחשפתי לזה דרך פורום של חולות כרוניק פטיג סינדרום אמריקאי, קראתי על התרופה והיא תרופה לא פשוטה בכלל. והתייעצתי עם הרופאה שלי, בינתיים אני לא נכנסת לזה.
(אצלי החלק שנקרא "חינוך החולה" עשה עבודה לא רעה עד כה. אני פשוט נמנעת כמעט מלעמוד, נזהרת מטמפרטורות, בעיקר כשהן מתחלפות וכל זה, עצם המודעות והשינויים שעשיתי בעקבותיו בהתנהלות השוטפת שלי כבר עזר).
מקווה שמי שנותן לך אותה אכן מתמחה בפוטס ומצוי בתת"כ (אם את חולה בה או בפיברו), ושאת לא לוקחת כדורים נוספים כי ההתנגשויות יכולות להיות בעייתיות.
אם את קוראת אנגלית או שיש לך מישהו שיכול לקרוא לך ולתמצת לך את עיקרי הדברים יש המון חומר, כולל שיתופים של חולות שלוקחות אותו, באנגלית.
מהחומרים שאני קוראת (ברגע שנחשפתי לחומרים בחו"ל, כי מה שהרופאים בארץ יודעים על תת"כ זה ממש מביך), יש התייחסות הרבה יותר משמעותית לחלק של הדיסאוטונומיות, שבחוויה האישית שלי וגם מחומרים מקצועיים הוא החלק שיותר דרמטי נגיד מהכאבים בתת"כ וזו למשל דוגמא להבדל בינה לבין פיברו. ויש התייחסות טיפולית ובכלל הרבה יותר לדיסאוטונומיות, בכללן פוטס.
אני לא יודעת אם זה אתי לתת קישור על גבי הפורום הזה לפורום אחות אמריקאי, גם כן פורום שיתוף של חולות. אז אני אחכה לתשובת כלנית, ואם זה בסדר אני אצרף לך לינק, בדיוק לדיון הזה על ההשפעות של מידודרין ופלורינף, שכפי שנראה הן מאד שכיחות בטיפול בחולי CFS בארצות הברית לפחות.
אם את רוצה להרחיב איזה רופא נתן לך את זה, והאם עברת בדיקת טילט, ואיך היה? (עד כה הרופאים סירבו לשלוח אותי לטילט טסט כי הם אמרו שהיא בדיקה אכזרית, כאילו שלאבד את ההכרה לבד בבית זה כיף
)
אני עוד לא הגעתי לטפל בזה ברצינות, הבנתי שיש רופא אחד בארץ שמצוי בפוטס ותת"כ. אבל יש לי חומרים מקצועיים, כולל האלטרנטיבות לתרופות האלה לנושא של תת לחץ אורתוסטטי, עניין של מלחים וככה. לא זוכרת כרגע וגם לא יכולה לשלוף עכשיו, אבל בהמשך אשמח לחפש ולשלוח לך את החומרים האלה. אם את מעוניינת, זה באנגלית.
בהצלחה, ואל תעמדי הרבה