יש למישהו ניסיון עם כדורים נוגדי חרדה?

אנינומי

New member
יש למישהו ניסיון עם כדורים נוגדי חרדה?

בן הזוג שלי התחיל לקחת כדורים נוגדי חרדה (דומה לציפרלקס, אבל משהו אחר), בעקבות שיחה אצל פסיכיאטר.
אחרי כמה פגישות נוספות, לאחר חצי שנה מהפעם הראשונה, הוא יורד במינון במטרה להפסיק לקחת אותם לגמרי.

לאורך התקופה שהוא נוטל כדורים, הלבידו שלו נמוך מאוד וחיי המין שלנו הם לא אותו דבר בכלל.. ירדנו בתדירות וגם לוקח לו המון זמן לגמור (ואם אין חדירה אז הוא בכלל לא מצליח לגמור) וזה מתסכל גם אותי וגם אותו..

מישהו יודע אם לאחר סיום נטילת הכדורים, החשק המיני יחזור להיות כמו שהיה או שנצטרך לחיות עם המצב הקיים? הוא קצת נבוך לדבר על זה עם הפסיכיאטרית (אפילו שאמרתי לו שזה העבודה שלה ולא צריך להיות נבוך)..

אשמח לתשובה (או סתם לתמיכה חחח)

שבוע טוב לכולם

RonSwanson

New member
כן

לאחר סיום נטילת הכדורים המצב חוזר לקדמותו תוך שבועיים-שלושה, כך לפחות היה אצלי.
זו תופעת לוואי מוכרת מאוד בכדורים מסדרת SSRI, אין מקום לדאגה.
לדעתי האפקטי החיובי של הכדורים שווה את אי הנוחות הזמנית.

אנינומי

New member
תודה רבה, זה בהחלט מרגיע

האפקט החיובי באמת עזר לו בתקופה מסויימת (ובנתיים משהו שהפעיל עליו הרבה לחץ נפתר אז גם זה עזר להחלטה להפסיק עם הכדורים לעת עתה)

aשרון

New member
שלום לך...

כן, יש לי ניסיון עם כדורים נגד חרדה.
ישנם סוגים שונים של כדורים מאותה המשפחה (אני לוקח ממשפחת SSRI) והשפעתם שונה אצל כל אחד, ומה שרושמים למטופל אחד לא בהכרח יתאים לשני.

גם לי היו בעיות בתפקוד המיני (אך בגלל כדור מסוג אחר שלקחתי בתקופה אחרת שבכלל לא היה שייך למשפחת SSRI) ואני מבין בהחלט את רמת התיסכול בעניין. לשאלתך, החשק המיני אכן חוזר אך לאט לאט, תנו לזה זמן. כשבן זוגך יפסיק לקחת את הכדור, הגוף שלו יכנס למצב של התנקות ויקח לו כחצי שנה לערך להתנקות מההשפעות שלו לחלוטין.

הוא צריך לדבר על כך עם הפסיכיאטרית שלו כי המצב הוא תולדה של השפעת הכדורים שהיא רשמה לו. בן זוגך מעוניין להחליף לכדור אחר, או שהוא מסוגל להתנהל ללא כדורים?

הפסיכיאטרית כנראה תנסה להתאים לו כדור חדש, וזה צריך להיות כדור שמתאים לו ובמינון פורפורציונלי ונכון.

אם אתם רוצים לדבר לשוחח יותר אז אפשר פה בפרטי או בפרטי בפייסבוק.

אנינומי

New member
תודה. מקווה שייקח פחות מחצי שנה...

הוא מעוניין להפסיק עם הכדורים לגמרי. כמו שציינתי למעלה, משהו שהפעיל עליו לחץ גדול נפתר לאחרונה ואחרי פגישה עם פסיכיאטרית היא המליצה על הורדת המינון במטרה להפסיק לגמרי

שיהיה בהצלחה

למעלה