יש למישהו מושג

tzuru

New member
יש למישהו מושג

מה ממוצע הכנסה ביפן? או איפה אפשר למצוא את זה? אשמח אם תוכלו לעזור לי אריגטו גוזאימס.... צור

tzuru

New member
אף אחד לא יודע???

אין לאף אחד מקור למציאת הנתון הזה? אם יש למישהו מושג אני אשמח אם תוכלו לעזור לי צור

jonbaum

New member
נדמה לי ש

בערך 3 וחצי מליון ין לשנה. שזה 290,000 לחודש ($2800) לפני מס.

akumasan

New member
4000 $US

אני שמעתי שכ-3500-4000 US$ לחודש זה כולל את הבונוסים שהם בד"כ מקבלים פעמים בשנה והם די שמנים.

hazu1

New member
את מלכה ../images/Emo47.gif

מלא זמן אני מחפשת נתונים כאלו. תודהץ

GnomeBubble

New member
בחלוקה לשניים

(שזה לא ממש מדוייק, כי לא בכל משפחה שני בני הזוג עובדים ובחלק מהמשפחות אולי גם חלק מהילדים עובדים ומכניסים כסף לקופת המשפחה, אם כי אני מניח שאין הרבה מקרים כאלה ביפן) יוצא 285 אלף יין לחודש, שזה בערך מה שיונתן אמר. אבל הדף מדבר רק על Workers' Households (משקי-בית של שכירים?). חוץ מזה, יש שם נתון מעניין שאומר שההכנסה הממוצעת (לפחות עבור המגזר הזה) דווקא ירדה ב-3.6% באופן ריאלי. זאת נשמעת כמו ירידה די חדה, ולא שמעתי על משבר כלכלי או מיתון עמוק ביפן בזמן האחרון, אבל יכול להיות שאני סתם לא מבין את זה? אני הרי לא ממש (או בכלל) מבין בכלכלה.

שרית(^_^)

New member
לא בכל משפחה שני בני הזוג עובדים

ביפן האשה בד"כ עוזבת את העבודה ברגע שנולד הילד הראשון, ובמרבית המקרים לא חוזרת יותר לעבוד. לכן, נדמה לי שחלוקה של הסכום לשניים אינה מדוייקת, במיוחד בהתחשב בעובדה שההכנסה הממוצעת של נשים ביפן נמוכה בהרבה מזו של הגברים (כמו במרבית העולם, וביפן באופן קיצוני במיוחד).

GnomeBubble

New member
חלוקה לשניים דווקא נכונה במקרה הזה

מדובר בהכנסה ממוצעת, ולא בהכנסה ממוצעת של גברים (או של נשים). שמעתי אמנם על כך שביפן עבודה של נשים נשואות היא פחות מקובלת, אבל מצד שני קראתי גם כתבה שדיברה על תופעה מעניינת שקרתה אחרי המשבר הכלכלי של שנות התשעים: הרבה גברים שפוטרו התקשו למצוא עבודה חדשה ונשארו בבית בעוד הנשים שלהם עבדו. הכתבה דיברה גם על מספר התאבדויות גבוה של מובטלים שהתקשו להתרגל למצב החדש.

raisingod

New member
מה שקורה ביפן

אם תשים לב לגרף תראה שהמצב הוא לא אחיד, מבחינת השוק הכלל עולמי המצב לא היה יציב בשנתיים האחרונות. בסך הכל ישנה עליה מ2003 ( למרות שהיא קטנה)

למעלה