יש למישהו מושג

דרגורן

New member
לי! לי יש מושג!

קודם כל, עד גיל ההתבגרות בימי הביניים - לא הייתה להן בעייה! בגיל ההתבגרות (כאשר המחזור התחיל בשביל נשות ימי הביניים), הן היו לובשות עוד זוגות של תחתונים, שמות צמר כבשים או בד סופג וכו' איך ציפית שהן "יטפלו" במחזור?

iguessgrampy

New member
תודה רבה

זה עוזר שמכניסים את העניין הזה למשחק במקרה והדמות היא אישה? או שזה סתם קטנוני?

דרגורן

New member
תלוי.....

אישית? אני חושב שזה קטנוני ומיותר. אתה מכניס גירבוץ של דמות למשחק? ואם יש לו שפשפת? יש מקרים שבהם מיותר לרדת לפרטים כאלו. יתכן ושחקן ירצה להמתקד על נושא המחזור של הדמות שלו (לדוגמא כמה ימים בחודש שהיא תהיה פשוט קרצייה לשאר החבורה או משהו בסיגנון) אבל שוב, לדעתי זה מיותר

רמץ

New member
בכלל, שמתם לב שדמויות

אף פעם לא צריכות לשירותים. ההתייחסות היחידה לנושא היא שימוש בהפרשות אורקים כסמל לחוסר הגיינה או קללות. זה, וצואת עטלפים המשמשת להטלת כדור אש.

דרגורן

New member
ת'אמת? הרבה יותר מטריד זה העובדה

שהשחקנים לא טורחים לציין שהדמויות שלהם נושמות! היית מאמין? ולא רק זה, הם גם לא טורחים לציין שכאשר הדמויות שלהם קמות מהשינה, הן פותחות עיניים! פשוט בושה...

DDN

New member
לאיזו רמה אפשר כבר לרדת?

יותר מדי פירוט כבר יכול להיות מעיק. מצד שני, ברגע שאין פירוט בכלל, והש"מ יציין שהדב"ש עושה "אפצ'י", אז השחקנים עלולים לחשוד שמשהו לא בסדר (ואז הם עלולים לדוגמא לנסות לצלוב מישהו בטענה כזו או אחרת) בכל מקרה, הש"מ בדרך כלל מציין "אתם קמים בבוקר", וזה מספיק.

Quai

New member
מסתכל בלי בושה על הבנות בפונדק

פחות מדי פירוט גם יכול להיות מעיק... תאר לך שקוואי סוף סוף יצליח לשכנע את אחת מעלמות החן של וילינדורף לסור עימו לחדרו להמשך הלילה ובזה זה יגמר!? צריך הרבה פירוט! הרבה!
טוב נו.... נסתפק בזה...
LOL

Gilgam69

New member
לא בדיוק

אתה שוכח שאני משחק את ג'ורג' אני כן טורח לציין פתיחת עיניים וכו'.

BluePrint

New member
עוד קטע קצר מאוסף הקטעים שיש לי

When the party is in the wilderness and kills and eats a deer. Then the GM asks everyone to make a Save vs. Poison because "no one said they were going to cook the deer first." Needless to say, this resulted in a lot of players pointing out that they would use their actions to breathe, and occasionally mentioning that they would expel gas if necessary so as to avoid blowing up.​

רמץ

New member
שיהו"ם לא נכון

כאשר שחקן משחק באופן שהדמות שלו הייתה מוצאת תמוה, כמו למשל "שוכח" דבר מה אשר ברור מאליו לדמות שלו, זהו תפקיד השה"מ להציע את הפעולה ההגיונית על מנת לסתור את הבדלי התפיסה בין השה"מ לשחקן. במקרה הנדון, היה עליו לשאול - "אתם אוכלים אותו נא?" זה לא הורס את ההרפתקה, זה רק מוסיף לה. אחרי הכל - זה לא כאילו אופן אכילת האייל הוא החידה העיקרית. ובקשר לצרכים שוב - אני לא מאשים שחקנים או שה"מים, אני רק מציין את זה, וזה לא לחלוטין מובן מאליו כמו לנשום. זה יותר כמו לנשום בהרפתקה תת-ימית...

יש לך משהו נגד לאכול בשר נא ?

אל תספר את זה לדנטה (דמות מהקבוצה שאני משהם לה).. ששכח את קופסאת ההצתה בבית.. ויצא לטייל בטבע ("אני אצוד כבר משהו במישור זה לא כל כך קשה *שה"ם מחייך ואומר נכון ויודע כל הזמן שהשחקן/דמות שכח את קופסאת ההצתה* מה כבר יכול לקרות?") שלא לדבר על סיימון שסחב נחש ארסי מת בתוך התיק שלו במשך שלושה ימים ואז התפלא שהוא זורק גלגולי הצלה כל ארוחה. ריקבון וארס זה שילוב מצוין
אגב אני מסכים עם רמץ.. שאלות כמו "אתה פותח את הדלת לפני שאתה רץ אל תוך החדר?" הרבה פחות מעיקות מ"רצת ישר אל תוך דלת סגורה" בעיקר אם התשובה היא.. "שיט.. לא
"
כמובן שיש שאלות מיותרות שהתשובה עליהן היא תמיד כן כמו "הדמות שלך נושמת?" או "אתה תוקף את הגובלין?" או למשל "אתה רוצה להגדיל את הארוחה אדוני?"

Blackice

New member
חחחח

אני הבחנתי בזה די מזמן... ובהרפתרה החלטתי מתישהו שהדמות שלי צריכה ללכת לשירותים, אז היא שאלה בנימוס למקומם, והגעתי לשם, והשה"מ ניסה כל הזמן לרמוז לי שאין שם חלון לברוח החוצה, מכשירים מודבקים מתחת לאסלה או כל מני דברים כאלה והביע בי בהבעה מאוד תמוהה. אז בקשר לזה, זה לא מטריד אותי. מה שכן, השה"מ יכול להשתמש בזה ככלי ולא עושה כך. למשל, כשדמות עורבת באמבוש, הוא יכול לומר לה שהיא חייבת דחוף לשירותים ולשחק עם זה...

למעלה