יש למישהו מושג למה לא מקבלים מ

hashy

New member
יש למישהו מושג למה לא מקבלים מ

אפילפטים תרומת דם? האם גם אסור לנו לתרום מח-עצם?

ufo11

New member
באמת? אנחנו לא יכולים לתרום דם?

אף פעם לא אמרו לי דבר כזה. אולי לא בכל סוג אפילפסיה זה קיים? פעם ראשונה שאני שומע על כך.

hashy

New member
בכל פעם שניסיתי סרבו לקבל ממני דם

ולא היו מוכנים לשמוע כלום - לא איזה תרופות, לא איזה סוג אפילפסיה - כלום! עצם המחלה - לא לוקחים תרומות. בפעם האחרונה כשהיה את מסע ההתרמה הגדול התקשרתי וביקשתי שיבדקו טוב (כי סוג הדם שלי נדיר) - וסרבו. חשבתי אולי זה בגלל התרופות בדם או שזה יכול לגרום להתקף, אבל לא מצאתי תשובה מוסמכת...

ufo11

New member
יכול להיות שזה קשור לרמת התרופה

בדם. כי זה עלול אולי להשפיע על זה שיקבל את הדם. השאלה היא איך.

TheDarkPheonix

New member
אני יודע למה

אנחנו לא יכולים לתרום דם גם בגלל הכדורים שיש לנו בדם או כל רמת תרופה אחרת וגם בגלל שמפחדים שאחרי התרימה, בגלל החולשה אז נהיה יותר חשופים להתקף, ולא רוצים להיות אחראים לכך. אני זוכר שבררתי וזה מה שהסבירו לי.

ufo11

New member
זה בהחלט הגיוני.עכשיו כשאני נזכר

באמת שמעתי משהו כזה. זה לא משנה, כי די קשה לי לתרום דם. כשאני רואה שיוצאת לי כמות דם קצת חריגה מאשר סתם דם מפצע קטן, אני מתחיל לקבל סחרחורת. אז לראות שקית ממלאת תביא אותי לעלפון טוטאלי. התקף אולי?

Blueberry Kiss

New member
אוי,תינוקון פחדן!

טוב, האמת גם אני מתה מפחד..

ufo11

New member
חחחחחחחחח.... העיקר לקרוא לי

תינוקון פחדן:))) אוחחח... כמה שאני אוהב אותך!!!!

לתרום דם

כנראה שהסיבה אכן בעיית רמת התרופות בדם. אמנם הטופס אינו מבחין בין אנשים עם אפילפסיה שאינם נוטלים תרופות בכלל. (כן, יש כמה כאלה.) ובכלל הניסוח בטופס קצת לא נעים. לפי דעתי, היה עדיף שישאלו אם אדם מקבל טיפול תרופתי קבוע. האם גם מי שלוקח תרופות בגלל לחץ דם אינו יכול לתרום דם? אינני יודעת. בקשר לשאלה של מח עצם, שאלה טובה - לא שמעתי על זה שום דבר. אין כ"כ הרבה התרמות לצורך זה, פשוט בגלל שזה יקר. בפעם הבאה שאשמע על מבצע התרמת דגימות למח עצם, אשאל. יכול להיות שבמד"א יודעים. להשתמע, חני

hashy

New member
אמור להיות מבצע ביום ב' הקרוב אם

אני לא טועה (דיברו על זה בתכנית של דודו טופז) - 60 תחנות בכל הארץ - הבנתי שהם לוקחים מבחנה אחת של דם לבדיקת הDNA. תודה על העזרה - אני חולמת לתרום דם מאז הצבא ואף פעם לא איפשרו לי...

למעלה