קשה להלחם, אפשר לעקוף
בתור צרכן מכור וותיק, ובתור עובד לשעבר בתחום, אני חייב להודות שקשה להתמודד עם הצורך לקנות משהו טוב שכבר נדלקת עליו (ואין המון דברים כאלה) מול המחיר שמופיע על המוצר (בין אם דיסק או dvd או מה שלא יהיה). כמה דברים כן צריכים להאמר: א. חברות ההפצה הארציות כן מודעות לבעיה, ולא פעם יוצאות במבצעים על קטלוגים שלמים שלהן. תגובות הקהל למבצעים כאלה הם גם אלה שקובעים את אורך המבצעים האלה, ובסופו של דבר יכולים גם לתת לחברות פידבק חזק לצורך שלנו במחירים נאותים. משמע - קנו מתוך מבצעים טובים כמו "דובדבן" של הליקון, "המכורים" של הד ארצי וכו´. ב. צריך ליצור הפרדה בין צריבה של מוסיקת יבוא מחו"ל לבין מוסיקה מקומית. ברור לנו שאם אני יעדיף לצרוב את" Metallica עם הפילהרמונית"(דוגמא רעה), הפגיעה בלהקה או בסיכוי שלהם לקנות עוד ווילה במאליבו היא פחות מאפסית. ישראל לא מהווה חלקיק אחוז בשיקולי המכירות של Metallica. אבל אם אני בוחר לצרוב את Guidance במקום לקנות אותו ב 60 ש"ח בחנות או בפחות בהופעה שלהם, אז זה כמו לפרוץ לאופיר הביתה ולדפוק לו את המחשב. זה אשקרה לגנוב מהם ישירות, ואז איפה המוטיבציה להמשיך וליצור? להמשיך ולהכנס לאולפן כדי להקליט עוד חומר? ג.(זה כבר נגמר) יש המון פרצות בעולם המוסיקה. הם קטנות, חמקמקות ונסתרות, אבל מי שעולה עליהן - זוכה ובגדול! אני מדבר על מבצעי חיסול, על דיסקים ב9.90 ש"ח בחנות כמו "סופר-זאוס" שבקניון רחובות, אני מדבר על אלבומי ג´אז וקלאסי (keep an open mind!) נהדרים ב 19.90 ש"ח בחנויות "טאוור רקורדס", אני מדבר על מדף ה 10 ש"ח ב"החור בשחור". אני מדבר כמובן על החזרה לפורמאט התקליט, שבו יש עולם שלם שאף פעם לא עבר לדיסק, והוא יכול לעלות גם 1-2 ש"ח! אני מציע גם לנצל את הפורום כדי להפיץ מידע על מבצעים שכאלה, כולנו נרוויח מזה המון. GVN2FLY