יש לכם רעיון?

שקר החן

New member
יש לכם רעיון?../images/Emo5.gif

היום אני מעלה נושא חדש לדיון בפורום, הנושא כאוב לכולנו ומדובר במחירי הדיסקים בארץ. איך לדעתכם אנחנו יכולים לגרום לירידת מחירי הדיסקים? יש לכם רעיון? אנא שרשרו תגובות...

ש ו ק ה

New member
נצרוב נצרוב ונצרוב כמה שיותר

ואז לחברות התקליטים אולי לא תיהיה ברירה אלא להוריד את מחירי הדיסקים כדי שנקנה עו רעיון: נעשה "טרייד אין" הבא דיסק ישן במצב טוב וקבל זיכוי של חצי מהמחיר לקניית דיסק חדש... לא מעשי במיוחד אבל זה הרעיון השני שלי...

necrobutcher

New member
מה הקשר?!

אם נצרוב עוד ועוד..אז החברות\הלהקות יאבדו כסף, והם יאולצו להעלות את המכירים כדי לחפות על ההפסדים. העליה במחיר תגרום לעוד אנשים לקנות מזוייפים\לצרוב. וזה מה שיגרום לחברות\ללהקות להסגר\להפסיק לנגן. אלא אם כן זאת להקה שלא מעוניינת ברווחים.

iliG

New member
לצרוב זאת אופציה הגיונית

אבל לא חוקית. הדרך היחידה שחברת תקליטים תוריד מחיר זה רק אם היא תוריד את העלויות של הדיסק , בעיקר עלויות הקלטה. אין סיכוי שנראה הפקות ענק אם המכירות לא יצדיקו אותן........

N a V e

New member
פשוט מאוד

להודיע על חרם צרכנים. אפשר להפיץ משהו באינטרנט,כזה שיגרום לבוסים הגדולים של חנויות הדיסקים לחשבו פעמיים לפני כל צעד.

חברים ה ע ו ב ד ו ת !

למה תמיד מייללים כאן בארץ על מחירי הדיסקים? נתחיל בזה: כמה עולה לנו נעל ספורט של מותג נחשב? חשבתם עלזה? האם נקנה בחצי מחיר נעל מזוייפת?(למרות שהיא באותה איכות?) למה להטפל דווקא למחירי הדיסקים? ועוד הישראליים? בואו נבחן עלויות...לתקליט של אמן מוכר: מחיר שעת הקלטה/מיקס באולפן אמיתי 40$ נכפיל ב100 שזה הנדרש לכל הפחות=20000ש"ח. מפיק מוסיקלי לפרוייקט (שכ"ע לאיש מקצוע נחשב לחדשיים)15000 ש"ח.אלה הוצאות ראשוניות ובסיסיות.הדפסת דיסק+עטיפה במפעל=5$ היינו 20 ש"ח.עכשיו נלך מהסוף: בואו ניקח מהדורה של 20000 חתיכות (אמרנו..אמן שמוכר הרבה)17 ש"ח הוצאות הפקה ישירות(35000לחלק ל20000)+20ש"ח הוצאות הדפסה=37 ש"ח.או קיי עד כאן? בואו נאמר שמוכרים את הדיסק בחנות ב80 ש"ח,נוריד את המע"מ-נשאר 70 ש"ח או קיי? החנות כדי להתקיים חייבת לקחת רווח שהוא לפחות 40% מהמחיר לצרכן.נשאר 40 ש"ח. שימו לב יקירי,מחיר דיסק (זהב)שאתם קונים (עדיין שליש ממחיר נעלי נייקי אורגינליות במבצע) מכסה בדיוק את העלויות הישירות של הפקתו. מה עם הוצאות הפצה? מה עם הוצאות יח"צ ושאר ההוצאות העקיפות של חברת תקליטים?(שאמורה לשלם משכורות גם לעובדיה המסורים?) ובשורה האחרונה מה עם איזה שהיא הכנסה לאמנים עצמם? חשבתם על זה? לא לא חשבתם,ולכן אתם תמשיכו לצרוב ולהוריד מהאינטרנט, בזמן שחברות התקליטים מזמן בפשיטת רגל ולא מוציאות שום דבר חדש, והאמנים מוכרים נעלי ספורט לפרנסתם ועושים תקליטים לגמרי על חשבונם.וכן, תמשיכו ליילל על מחירי דיסקים שברובם הם בדיוק כמחיר סרט.

Ignition

New member
מה הקשר?

ההשוואה שלך בין נעליים לבין דיסק בכלל לא אותו דבר נעליים נורמליות קונים פעם בשנה + - ? בוא נאמר 350 שקל לשנה? תחשוב , אם אני אוהב איזשהו שיר , ואני רוצה ללכת לקנות את הדיסק , אז אני צריך לבזבז 80שקל בשביל השיר? ואם אני אוהב עוד שיר של אמן אחר עוד 80שקל? והחנות לוקחת 40 אחוז? , אם זה ככה , אז תשכח מכל מה שאמרתי וצריך אם כבר לעשות חרם על החנות כי 40 אחוז לקחת ממחיר הדיסק זה גניבה של החיים.

זה צריך לבוא מאיתנו ../images/Emo12.gif

זה אולי נשמע לכם מוזר אבל האופציה היחידה שיש לנו היא שאנחנו נשקיע בדיסקים מקוריים כדי להוריד את המכיר שלהם. חברות התקליטים לא יורידו את מחירי הדיסקים כול עוד אנחנו קונים צרובים, ואנחנו לא נקנה דיסקים מקוריים כל עוד חברות התקליטים לא מורידות את מחירי הדיסקים. עכשיו אנחנו במצב של הביצה והתרנגולת, מי יתגמש ראשון, ובנתיים חברות התקליטים מעדיפות לשחק על בטוח ולהוציא לשוק מוזיקה בינונית אם שירים מסחריים, תחנות הרדיו שגם משחקות על בטוח משמיעות את השירים האלה 20 פעמים ביום, וכך ,בסופו של דבר, כשסוף-סוף יש מוזיקה שבאמת אכפת לנו ממנה, אנחנו הולכים וצורבים את השירים ובכך האומן לא מקבל את היחס ואת הכסף שמגיע לו. נכון שאם גופים כמו משרד התרבות היו משקעים יותר בכיוון של הורדת מחירי הדיסקים אפילו ב-30 שקל לא הינו חושבים פעמים לפני שהינו קונים צרוב, אבל אנחנו צריכים להבין שבארץ יש "מצב", ובגלל ה"מצב" הכסף של משלם המיסים הולך על דברים אחרים במקום זה. חרם לא יעזור! במדינה בה מישהו קונה דיסק ב-10 ש"ח אם שיר כמו "בלבלי אותו" רק כדי שהוא יוכל לשים את זה בסובארו שנת ´78 בצבע צהבהב-חלוד עם ה"רמקולים עם כבוד" (וסליחה אם אני נכנס לסטריוטיפים) אף-אחד לא ישם-לב לזה שאלה שבאמת אכפת להם ממוזיקה, הפסיקו לקנות מוזיקה.

כמו שאני רואה את זה יש 2 אפשרויות

1. לחפש מבצעים - למשל בדיסק סנטר- בדיזינגוף סנטר יש מלא דיסקים שווים ב40 שקל. 2. דיסקים משומשים 3. יש גם ספריות דיסקים שאפשר לקחת דיסקים הבייתה ולהחזיר אבל זה לא אותו דבר. 4. דיסקים משומשים.

gvn2fly

New member
קשה להלחם, אפשר לעקוף

בתור צרכן מכור וותיק, ובתור עובד לשעבר בתחום, אני חייב להודות שקשה להתמודד עם הצורך לקנות משהו טוב שכבר נדלקת עליו (ואין המון דברים כאלה) מול המחיר שמופיע על המוצר (בין אם דיסק או dvd או מה שלא יהיה). כמה דברים כן צריכים להאמר: א. חברות ההפצה הארציות כן מודעות לבעיה, ולא פעם יוצאות במבצעים על קטלוגים שלמים שלהן. תגובות הקהל למבצעים כאלה הם גם אלה שקובעים את אורך המבצעים האלה, ובסופו של דבר יכולים גם לתת לחברות פידבק חזק לצורך שלנו במחירים נאותים. משמע - קנו מתוך מבצעים טובים כמו "דובדבן" של הליקון, "המכורים" של הד ארצי וכו´. ב. צריך ליצור הפרדה בין צריבה של מוסיקת יבוא מחו"ל לבין מוסיקה מקומית. ברור לנו שאם אני יעדיף לצרוב את" Metallica עם הפילהרמונית"(דוגמא רעה), הפגיעה בלהקה או בסיכוי שלהם לקנות עוד ווילה במאליבו היא פחות מאפסית. ישראל לא מהווה חלקיק אחוז בשיקולי המכירות של Metallica. אבל אם אני בוחר לצרוב את Guidance במקום לקנות אותו ב 60 ש"ח בחנות או בפחות בהופעה שלהם, אז זה כמו לפרוץ לאופיר הביתה ולדפוק לו את המחשב. זה אשקרה לגנוב מהם ישירות, ואז איפה המוטיבציה להמשיך וליצור? להמשיך ולהכנס לאולפן כדי להקליט עוד חומר? ג.(זה כבר נגמר) יש המון פרצות בעולם המוסיקה. הם קטנות, חמקמקות ונסתרות, אבל מי שעולה עליהן - זוכה ובגדול! אני מדבר על מבצעי חיסול, על דיסקים ב9.90 ש"ח בחנות כמו "סופר-זאוס" שבקניון רחובות, אני מדבר על אלבומי ג´אז וקלאסי (keep an open mind!) נהדרים ב 19.90 ש"ח בחנויות "טאוור רקורדס", אני מדבר על מדף ה 10 ש"ח ב"החור בשחור". אני מדבר כמובן על החזרה לפורמאט התקליט, שבו יש עולם שלם שאף פעם לא עבר לדיסק, והוא יכול לעלות גם 1-2 ש"ח! אני מציע גם לנצל את הפורום כדי להפיץ מידע על מבצעים שכאלה, כולנו נרוויח מזה המון. GVN2FLY

GUIDANCE

New member
לא צריך, אתה תמיד מוזמן...

לנסות לפרוץ אליי הביתה
נראה מה תעשה שתצטרך להתמודד איתו...

שקר החן

New member
../images/Emo5.gifאופיר

תזכיר לי לא להימצא בסביבה של הבית שלך, זה נראה ממש לא טוב וזה עושה לי ממש לא טוב!!! (תגיד? היה אצלך מישהו בבית?)

למעלה