יש לכם הצעות?

leahle

New member
יש לכם הצעות?

במכון כושר שבו אני מתאמנת יש שעות נפרדות רק לנשים (לאו דוקא דתיות...) ולצערי אין מאמנת כושר בשעות האלה, ובאופן טבעי בתור אחת שמתאמנת הרבה ומבינה קצת יותר מהאחרות, הפכתי להיות כתובת לשאלות והדרכה וכו´ איזה תוכנית אימון (בכלליות) הייתם מציעים ל"מתחילות"?

אל תכנסי לזה!!!!

זה חוסר מקצועיות של המכון שלא מכניס מדריך/ה בשעות שבהן יש מתאמנים. אפשר לתבוע אותך על זה. תארי לעצמך שתמליצי למתאמנת על תרגיל שיעשה לה נזק לטווח הרחוק?? למה לך להכניס את עצמך לזה? מעבר לעובדה שאם תתפקדי כ"מדריכה" לא יהיה לך זמן לביצוע האימון שלך.

leahle

New member
יש משהו במה שאתם אומרים

אבל מצד שני לתת להן לעשות מה שבא להן בלי השגחה זה יותר טוב? אני רואה מול העיניים שלי את הטעויות שלהן... אני מאוד נזהרת, וברור שאני מדגישה שאני לא מקצועית, אני מדברת באופן כללי, במיוחד שמדובר בנשים ולא בגברים שלא מחפשות דברים בשמים, רק מה שאני בטוחה ויודעת שזה בסדר לכולם אני חושבת שהעצות של אלי די עזרו לי (תודה אגב....) ונראה לי שאני הולכת להרים על טיל את מנהל החדר כושר וזהו! :) ואם כבר מעלים את כל זה, מישהו יודע מהם תנאי הקבלה ללמוד להיות מדריך / מאמן כושר?

אלי ו.

New member
כמה עצות כלליות

1. כמובן להבהיר שאת לא מדריכה מוסמכת ושאינך יכולה לקחת אחריות. 2. את יכולה להדפיס את התכנית למתחילים של רמי ממאמרי הפורום ו/או תכניות שתמצאי ב www.gym4all.com 3. עצות כלליות: - לבלות את רוב האימון בתרגילים מורכבים על שרירים גדולים. תרגיל מורכב = תרגיל שפועל על יותר ממפרק אחד שרירים גדולים = רגליים, ישבן, חזה, גב. יש מקום לתרגילי בידוד, אבל הם לא העיקר. - תמיד לעשות חימום קל ומתיחות. - להתקדם בהדרגתיות, לא לנסות להיות אתלט אולימפי בשבוע. - אחרי חימום, אם עושים סט של X חזרות, כדאי לעשות אותו במשקל כזה שאי אפשר לעשות X+2 חזרות. ברגע שאפשר, כדאי להעלות משקל. במלים אחרות לעבוד קשה, זה לא מספיק לעשות את התנועות עם משקולות של 1 ק"ג. - לשנות תכנית מדי פעם. - תמיד לשמור על ביצוע נקי של התרגיל. (לא "להתפתל" בכדי להשלים חזרה) בעיה נפוצה מאוד אצל גברים. - לא לעבוד רק על חלקים "בעיתיים" אם הבטן או הישבן גדולים זה בגלל השומן, לאו דוקא בגלל השריר, לעשות מאות חזרות על השריר זה לא אפקטיוי. (על כל שריר!!!) - בכדי להשתפר צריך לעשות שילוב של תזונה אירובי ומשקולות. יש עוד עצות, אבל זה יספיק להפעם. נסי גם להתאמן. שבת שלום

zoogal

New member
עשי לעצמך טובה גדולה ואל תיכנסי

לכך, מספיק שמישהו יחליט שהתרגילים שנתת גרמו לו לבעיות גב, והדרך נפתחת אל שביל הצרות הצרורות.

qweasd1

New member
תתיעצי עם עו"ד

ברצינות.. תמיד כששואלים אותי משהו ולוקחים אותי ברצינות, אני מתחיל ב "אני לא מקצוען, זה בסך הכל מה ששמעתי, תתיעץ עם המדריך, אולי אני טועה". להם יש ביטוח נגד פציעה של מתאמן.. ולך??

למעלה