יש לי

boris74

New member
צריך המלצה

איזה גלגלים לקנות ואיפה כדאי בשביל נסיעה על הכביש, אני יכו להרכים 80 מ"מ מקסימום.

forestdevil

New member
זה לא רק הגלגלים...

גם המיסבים חשובים לא פחות, המיסבים נמדדים ב ABEC ובעקרון ככל שהמספר גבוה יותר הם יוכלו לפתח יותר מהירות, איטי=3 ומהיר זה 7 לדוגמה. גלגלים, ישנים סוגים שונים מבחינת קושי, שזה פרמטר למהירות גם כן. ככל שהגלגל קשה יותר, הוא פחות "יאחז" בכביש ויוכל לספק מהירות טובה יותר. עכשיו השאלה היא מהי רמתך? מתחיל? מתקדם? האם תסתדר טוב עם מהירויות? כמובן שגם הפריים (המקום אליו מחוברים הגלגלים) קשור לניצול של הכח שלך. איזה רולר יש לך?

yoman321

New member
../images/Emo31.gif טעות חמורה בידך!

ABEC לא מודד מהירות מייסב ,הוא מודד דיוק מייסב ולתאר זה ממש חסר הבדל בין ABEC 3 ל5 ורוב האנשים נוסעים על ABEC 5 בכל מקרה, גם ABEC 9 (הכי גבוהה) שיעבור כמה קפיצות ומדרגות לא יעמוד יותר בסטנדרטים של ABEC 1 (למרות שעדיין הוא יהיה נורא מדוייק ומאוד מהיר) לגבי קושי הגלגל , פה יש גם את הגורם שככול שהגלגל קשה יותר יתר כוח מועבר מהרגל לכביש (במקום שהכוח מושקע ב"עיוות" הגלגל הרך לצורת הכביש)

boris74

New member
אלי לא

הסברתי את עצמי נכון, אני לא ממהר לשום מקום. אני פשוט קצת כבד ונראה לי שעוד כמה נסיעות עם תאר ואני אסע על הפריים :)

נתן.ל

New member
אני חושב שאין לך מה להלחץ

אני אישית נוסע כבר שנה וחצי על הגלגלים שלי. אז נכון שעכשיו נדמה שאני נוסע על גלגלי אגרסיב, אבל זה לא מה שימנע ממני מלנסוע.

forestdevil

New member
אני מזמין אותך לעבור ל ABEC 3 ואז

לחזור עם האגודל למעלה. מי שלא ניסה גם וגם, אין לו שמץ של מושג. אני (לצערי) ניסיתי גם ABEC3 של K2, גם ABEC5 על אותו הרולר ואין בכלל מה להשוות. כמובן שמאז יצא לי לנסוע על עוד דגם או שניים, וצר לי להיות זה שמספר את החדשות, אבל ABRC הוא בהחלט מדד למהירות (תהיה הסיבה אשר תהיה). בקשר לקושי הגלגל, מסכים איתך.

yoman321

New member
מממ...

אם זה מייסבי אבק 5 חדשים במקום אבק 3 ישנים ברור שיהיה הבדל רציני אבל אם תעשה את אותו משחק הפוך תגיע לאותה מסקנה (אולי לא לאותה מהירות אבל תגיד שמייסבי אבק 3 חדשים הרבה יותר מהירים מאבק 5 ישנים)

forestdevil

New member
../images/Emo13.gif אז אנחנו מסכימים...

שיחליף מיסבים וגלגלים ותהיה לו תחושה שונה!

ABEC 3 או 5

הרולרס הראשונים שלי היו ABEC3. בעקרון, ככל שהמספר גבוה יותר רמת הדיוק של המיסב (האיכות שלו) גבוהה יותר. רבים לא ירגישו בהבדל או במהירות שונה כשיחליקו עם מיסבים של 5 או 7 אבל ה- 3, פרט להיותם פחות מדוייקים, הם גם גורמים לסיבוב איטי של הגלגל. מאד מאד קשה לפתח איתם מהירות, וזה מניסיון ! אגב, עובדה שברולרס של ילדים לעולם לא תמצאו מיסבים ברמה שעולה על ABEC3, מהסיבה שילדים לא יאיצו !

boris74

New member
יש לי

רולר K2 Soul 5 אני ברמת מתחיל את כל הטאוריה של קשיחות גלגלים וכו' אני יודע יש לי מיסבים ABEC5 (ככה קניתי אל הרולרים) את המיסבים והפריים אני לא מחליף, המטרה שלי היא לנסוע עם Tel-Aviv Rollers עשיתי את זה כבר פעם אחת, אבל עם הגלגלים שיש לי (82a) זה לא היה משהו לכן אני רוצה משהו שיתאים לי.(יצרן וקשיחות) תודה על העזרה מראש.

VMC

New member
אני ארמוז לך רמז..

יש אנשים שמצליחים לעשות את המסלול בצורה סבירה פלוס עם רולר ממש מביישים, צעצועים ממש.. הכל בראש וברוכב, השאלה מה נוח יותר.. לי אישית יש רוסס אמסטרדם עם מיסבים אבק 3 קשיחות 80A ואני מצליח לא רע נדמה לי.. בהתחלה סבלתי כי הרגל לא הייתה בראש אחד עם הרולר ועכשיו הן ממש נוחות לי. בהצלחה בכל אופן,

forestdevil

New member
נא לשרשר להודעה המקורית להבא...

אחרת אני אצטרך לעשות את זה... לצערי אני לא ממש יכול לעזור בזה, יצרנים זה לא התחום שלי...
תיגש לחנויות ותציץ, תנסה לבדוק מה יש להם שם. לי נראה שהגלגלים שלך דווקא בסדר, למרות שגלגלים חדשים לפעמים עושים פלאים, בעיקר אם הם מגיעים עם מיסבים חדשים. נסה אולי לשמן את המיסבים שלך בשמן יעודי, זה יכול לעזור, מנסיון.

yoman321

New member
אני נוסע על...

deeMax 4 2004 - נעל FSK , נעל קשה אבל אונברסלית הגלגלים שלי הם עדיין המקוריים (גלגלי סלומון 80X2 76X2 83A) רק שכבר מזמן הם לא בגודל המקורי (כרגע אומדים על איזור ה60 מ"מ ) ובכל זאת אני עושה תאר כמו גדול וגם מצליח להיות קרוב לאליק ברוב המסלול מסקנה,|מודגש| הכל בראש
אם בא לך להוסיף שמן למייסבים זה כנראה יאיץ אותך ויהיה לך יותר קבל אבל עשה זאת בזהירות, יותר מדי שמן זה לא דבר טוב! וכשאתה נוסע בתאר, תחשוב בראש שיש לך 4X100 קשים של הייפר

נתן.ל

New member
לא מומלץ להוסיף שמן למייסב

בתוך המייסב יש גריז הדואג למזער את החיכוך. שמן יתפזר מהר מאד וינזל מתוך המייסב החוצה וגם יכול פשוט לשטוף את הגריז. טיפול במייסב כולל ניקוי שלו מלכלוך ובמקרי קיצון, אולי, גם החלפת הגריז שבפנים.

נתן.ל

New member
אתה מנקה בשמן?

מה יעזור לך שמן, סתם מרטיב לך את כל הלכלוך שעל המייסב ואז יש לך בוץ. אם אתה רוצה לנקות אתה יכול להשתמש ב-WD40, אבל רק בשביל לנקות, זה הוא לא שמן. יש הגורסים שWD40 ממיס את הגריז שבתוך המייסב ולדעתי יש בזה מן הצדק, WD40 הוא אכן מסיר שומנים וגריז הוא סוג של שמן. לכן מומלץ לא להגזים בשימוש בו ולהשתדל לנקות את המייסב במטלית לחה. אני אישית שוטף הכל במים זורמים, אבל אני משוגע

yoman321

New member
וזה מה שאני עושה:

בעקרון רוב המייסבים שלי במצב ממש טוב אז לא נגעתי כשהתחילו הבעיות הלכתי לנתי (רוזן מינץ) והוא שם לי טיפה של שמן על החיבור בין העיגול הפנימי לדיסקית פח (בלי לפתוח את המייסב) ופשוט נתן לזה לחלחל לתוך המייסב בסיבובים מהירים עם לחץ אויר טיפול חוזר לשלושה מייסבים שחזרו לעשות בעיות אני כבר עושה לבד- קניתי ספריי גריז לבן בהום סנטר וזה שמן שלאט לאט הופך למשחת גריז אני מנקה את המייסבים עם WD40 לפני טיפול מפני שזה גם משחרר ולא רק מסיר שומנים, הבעיה שזה פוגע בכל ציפוי מגן שיהיה למייסב (הבנתי שיש מייסבים עם ציפוי טפלון בפנים) לי זה עובד נהדר!

נתן.ל

New member
יש לך רולר מצויינים

אני יש לי רולר מדגם אדוארדו של K2 מייסבים ABEC5 וגלגלים בקושי 80A ובגודל שלפני שנה וחצי היה 78 מ"מ. ואני עדיין מצליח לעשות TAR כמו גדול. אני אומר שאתה פשוט צריך עוד להתאמן וגם קצת להכנס לכושר, במצב שכזה שום רולר לא יפריע לך לעשות איזה מסלול שרק תרצה.

למעלה