יש לי 400 אלף ש"ח

יש לי 400 אלף ש"ח

הכסף מופקד ב:מקמ, פקמ, בורסה, קרנות, חיסכון שאלותיי הן: א. כיצד אני יכולה לשלם את המס המינימלי על ההפקדות, האם אני צריכה לעשות תיאום מס(אני שכירה), בחלק מהקרנות אני מופסדת. ב. אני משקיעה סולידית אך לא רוצה להיות פריירית ולקבל רק 3.3% בפק"מ/מק"מ. ג. אני לא יכולה לסגור את הכסף לטווח של מעל 3 חודשים. ד. פירוט השקעותיי: בורסה: בזק, נייס, פועלים, מכתשים, טבע. קרנות:פיא 80/20, פיא 90/10, פיא כספים, פיא ת"א 75, פיא ת"א 25, פסגות כל רגע פסגות אג"ח פלוס. ה. חשבתי אפילו לרכוש דירה כדי להפטר מהמס המעצבן, מה דעתכם? יום טוב!

אמיר72

New member
קודם כל את צריכה יעוץ מקצועי

כי את מבקשת דבר והיפוכו, ואת, במחילה, לא ממש מבינה, לפי כתיבתך, בנושא. אז כמה הערות: א. "בורסה" זה שם כולל למניות, אג"ח, מק"מ, אופציות, ועוד. קרנות נאמנות משקיעות בנכסים אלה ולכן גם הן ב"בורסה". לדוגמה - פיא ת"א 75 ות"א 25 משקיעות במה שאת קוראת "בורסה". ב. תעשי את החשבון לבד - עדיף (לדוגמה) להרוויח 10% ולשלם מס של 15%, או להרוויח 5% ולא לשלם מס ? ג. אם את צריכה את הכסף נזיל, איך בדיוק את רוצה לקנות דירה ? ד. את לא צריכה לעשות תיאום מס, המס מנוכה לך במקור. תיאום מס רלוונטי כרק כאשר את עובדת בשתי עבודות או יותר, לא כאשר את משקיעה כספים. עכשיו, כאשר דברים קצת יותר ברורים, למה בדיוק מיועד הכסף ?

tבגלל שאני רוצה לקנות דירה....

אני רוצה את הכסף נזיל, למעשה בגלל שאני לא רוצה לשלם מס על רווחיי אני רוצה "להרוויח" משכ"ד, שבשלב זה פטור ממס. כשכתבתי "בורסה" התכוונתי למניה נטו. אתה יכול להסביר את הענין של קרנות פטורות וחייבות וכיצד זה משפיע עלי בנושא המס. הרושם שיש לי על יועצי השקעות שהם אוהבי סיכון מיסודם...

אמיר72

New member
אם את רוצה לרכוש דירה

תשאירי את הכסף בפק"מ, מקסימום תקני חלק אג"ח דולרי (ה.ד.ס למשל). כל אלטרנטיבה אחרת מסוכנת בטווח הזמן בן הכסף נדרש. כל תשובה אחרת, לטעמי, תהא חסרת אחריות. לא יודע מאיפה קיבלת את הרושם הזה על יועצי ההשקעות, אולי נתקלת באחד כזה. אני, כיועץ, שונא סיכון מובהק ... קרן חייבת - משלמת את המס ברמת הקרן, ולכן מחזיק היחידה פטור ממס (יתרון). מצד שני - אי אפשר להתקזז על הפסד (כיוון שהקרן עושה זאת פנימית). קרן פטורה - בדיוק להיפך - הקרן אינה משלמת מס, המשקיע מתקזז על רווחים הפסדים. קרן מעורבת - באמצע, הקרן משלמת שיעור מס נמוך והמשקיע שיעור מס נמוך יחסית. הסימון ליד שם הקרן בהתאם: ח=חייבת, פ-פטורה, מ=מעורבת.

אמיר72

New member
קראתי שוב את מה שכתבת

והגעתי שוב למסקנה שדרוש לך יעוץ מקצועי. שוב על קצה המזלג: א. אי אפשר להצהיר על היותך משקיעה סולידית, שצריכה כסף נזיל מחד, ומאידך לבקש תשואה גבוהה מתשואת מק"מ/פק"מ. כל מצב אחר עבור כסף לטווח צר יביא לסיכון של הפסדי הון שלא במקומם, גם במכשירים סולידיים. ב. לא ברור אם הקרנות שלך חייבות, פטורות או מעורבות. אם הן חייבות במס, הרי שהפסדיך לא יוכרו מול רווחים אחרים. אם הן פטורות - אולי. ג. ריבית פק"מ/מק"מ היא לא ריבית ל"פריירים". היא הריבית הלגיטימית לטווח קצר ולכסף נזיל. מטבע הדברים, ככל שטווח המכשירים הפיננסיים בשימוש יוארך, הרי שהריבית בגינם תעלה - ויחד עמה הסיכון. ככה זה בעולם הפיננסי, אין חוכמות - תשואה גבוהה הולכת יחד עם סיכון גבוה, ולהיפך. בניגוד לכל הפרסומות, אין מתנות חינם.

שיר ורד

New member
אין טעם לנסות להפטר מהמס המעצבן

לאלא אם כן את רוצה להיות רמאית ושקרנית ולחשוש כל יום מחקירה של מס הכנסה או מהלשנה. (לרמאים ושקרנים יש אפשרות להשקיע בחו"ל תוך שימוש בבנקים זרים ועקיפת חוקי המטבע במדינה. אמצעים אלו הפכו מסוכנים ביותר עקב החוקים למניעת הלבנות הון (חוקים "בינלאומיים" בהסכמה המדינות השונות). יש לבחור השקעה שבה, הרוח הפוטנציאלי לאחר ניכוי מס יהיה הגדול ביותר ו/או השקעה שתקוזז מול רוחים במקומות אחרים , אם ההשקעה תפשוט רגל. שכר דירה. תקרת הפטור ממס הנוכחית לשכר דירה (בסביבות 75,00 עד 80,000 שח לשנה) תופחת ב 25% בשנת 2005 וב 25 % נוספים , כלומר למחצית ערכה הנוכחי בשנת 2006. לכן, אם קונים דירה/דירות להשכרה לקחת בחשבון את הקטנת הפטור.

למעלה