יש לי 307

נצאב

New member
יש לי 307

בדיוק בת 3 60000 קמ האם מבחינה כלכלית כדאי למכור עכשיו ולקנות שוב חדשה כרגע ממש היא לאחר טיפול גדול,בלמים,טיימינג,טסט או למכור אותה כשתגיע ל 100000 קמ ולקנות אז חדשה מה אתם הייתם עושים?

itzik93

New member
לדעתי, אין טעם להחליף מכונית בת 3

במכונית חדשה ז-ה-ה (על אחת כמה וכמה שאין הבדל מהותי בינהן למעט פרטי עיצוב קטנים ומספר שינויים בפרוטוקול המולטיפלקס - שהם דברים זניחים בסופו של עניין עבור משתמש הקצה). אם אתה רוצה לגוון ולקנות משהו אחר - אחלה. אבל אם אתה רוצה למכור ולקנות שוב 307 חדשה, רד מזה... (הרי גם ככה עשית עכשיו טיפול גדול של בלמים, טיימינג וטסט כך שלא צפויים דברים קריטיים בעתיד הקרוב-רחוק). איציק

שי ז.

New member
כלכלית, תחליף כשתתחיל לעשות בעיות

ככל שהאוטו זקן יותר ירידת הערך קטנה יותר.

epsilon73

New member
אני קראתי אחרת

לעומת שני קודמי אני קראתי חישובים שהראו שאם אתה מחזיק רכב חדש, ההפסד הכי נמוך יהיה אם תחזיק אותו 3 שנים בממוצע. ז"א מעל 3 שנים אתה גם מתחיל לשלם תיקונים, וגם ממשיך לשלם ירידת ערך גבוהה עדין.
אפסילון

Rשף

New member
../images/Emo45.gif אני מניח שזה גם השיקול בליסינג

אני מניח שתקופת ליסינג של 3 שנים קשורה לכך (אם כי ייתכן שגם לשיקולי מסוי)

שי ז.

New member
ומי קבע שמעל 3 שנים מתחילים תיקונים

תכופים יותר או בעלויות גבוהות יותר מהפרש ירידת הערך? זו הסיבה שכתבתי "כל עוד הוא לא עושה בעיות". יש רכבים שלא אחזיק גם את השנה השלישית שהיא כבר לא באחריות ויש כאלה שאחזיק גם 10 שנים. הדובלו שלנו גומר עכשיו 3 שנים ו 190,000 ק"מ ואני מאוד מתלבט אם להחליף אותו או להמשיך למשוך כי הוא לא עושה שום צרות ונוסע כמו חדש (השיקול בעד להחליף הוא ההרגשה של העובד שנוסע איתו ושיקול תדמיתי כי מדובר ברכב חברה).

למעלה