יש לי 2 שאלות...

טאזמניה

New member
יש לי 2 שאלות...

1) שמעתי שחור שחור אוכל כל דבר שבא אליו...אני לא מבין את ההגדרה הזו... מהו חור שחור? 2) מה דעתכם על האסטרואיד שמתקרב אלינו? האם ניתן לעצור אותו? אנחנו נצליח לשרוד בעוד 18 שנה?

hungry penguin

New member
תשובה ל1-

הסבר פופולרי למהות של חור שחור - אתה יודע שכל עצם מושך עצמים אחרים, והכוח שבו הוא מושך עצמים אחרים תלוי במסה שלו ובמרחק של העצמים ממנו. למשל השמש מושכת יותר חזק מאשר כדוה"א... או למשל איש שנמצא במרחק מליון ק"מ מכדוה"א נמשך פחות מאשר איש שנמצא על פני השטח. עכשיו תחשוב על גוף בעל מסה כזו גדולה שהחל מרדיוס מסויים (נקרא לו רדיוס שוורץ) הוא מושך כל עצם ביקום בעצמה כזו שלא ניתן להתנגד לה. אפילו האור מחוסר המסה נמשך פנימה. מכאן השם, חור שחור. אז מה קורה לגוף שעבר את רדיוס שוורץ וכבר לא יוכל לברוח? הוא נמשך אל מרכז החור, ונדחס שם. לא ידוע מה קורה הלאה, אבל התהליך של ההבלעות ללא יכולת בריחה מתואר לפעמים כאילו מדובר באכילה.

webmasterN

New member
בקשר לשאלה 2 :

לפי מה ששמעתי כל המומחים אומרים שאכן 18 שנים זה מספיק זמן כדי למצוא פתרון לעצירת\השמדת האסטרואיד. אני אישית חושב שזה קצת מוגזם שהרי עד כה בהיסטוריה האנושית (חוץ מ-1921) לא חווינו פגיעת אסטרואיד, ככה שאנחנו צריכים להתאמן על משהו לא ?

לינק

New member
רק שבהיסטוריה האנושית אני מאמין

שכבר יצא לנו להיפגע מכמה אסטרואידים (נדמה לי, צריך לבדוק את זה), רק שהנזק לא היה גדול אם בכלל. אל תשכח ש2/3 משטח כדוה"א הם ים ויתכן בהחלט שרב הפגיעות היו שם.

xflil

New member
אם האסטרואיד הוא רציני

(אני לא יודע על איזה גודל מדובר) אז ים לא ים, זה ממש לא משנה, האסטרואיד יפגע בקרקעית במהירות עצומה... ויווצר נחשול עצום שיציף את רוב יבשות כדוה"א

טאזמניה

New member
בקשר לתשובות....

1) האם יכול להיות שחור שחור יבלע יום אחד גם את כדור הארץ? מאיפה זה מגיע בכלל החור השחור? 2) בחדשות פעם אמרו שהאסטרואיד יכול להפיל יבשת שלמה כמו אמריקה וזה יגרום לשינוי מזג האוויר בעולם וכו´...הם גם אומרים שהאסטרואיד הזה יגרום יותר נזק מאשר האסטרואיד שפגע בדינוזאורים. הם טוענים כי אפשר לעשות את האסטרואיד בקרני ליזר או בניצול כח השמש בלבד...מאוד מדאיג ומפחיד כל העניין...

xflil

New member
אתה יודע, עכשיו הסיפור נשמע מוכר

יותר ויותר, ואם זכרוני אינו מטעה אותי, האסטרואיד בכלל לא אמור לפגוע בכדוה"א.... אם אתה מדבר על המפורסם שהיה בחדשות.....?! גם אני הבנתי בהתחלה בדרך לא דרך שהוא פוגע.... וננכנסתי לפניקה, אבל הבנתי יותר מאוחר שהוא עובר לידינו או משהו דומה..... תשמע אם אסטרואיד יותר גדול מהאסטורואיד שנחת בכדוה"א לפני 65 מיליון שנה הולך לפגוע בכדוה"א.... כל הציוויליזציה האנושית תיעלם... המכתש המפורסם במקסיקו נדמה לי..... וקוטרו כ-300 ק"מ..... האסטורואיד פוגע בכדוה"א.... בעצמה של מיליון פצצות מימין (?) באותו הרגע הפיצוץ מורגש בקצה השני של העולם, עם הבזק אור אדיר.... בתוך דקות גל של אש עוטף את העולם (באהבה
) ומאדה את כל החשוף... (וגם הלא כל כך חשוף) כדוה"א מתכסה במעטפת של אבק ואדמה, שישארו שם עשרות שנים.... מכניסים את כדוה"א לחורף גרעיני.... קרני השמש לא חודרות לכדוה"א.... והכל קופא.... כל דבר ימות.... פרט לבקטריות, אולי.... זה מה שאני יודע מידע אישי שלי, המומסכים שבינכם יפסלו אותי או יאשרו אותי, בבקשה
אבל כזכור לי, האסטרואיד שאתה מדבר עליו, לא פוגע בכדוה"א

hungry penguin

New member
שוב, לגבי 1

חורים שחורים נוצרים אחרי שכוכב עובר תהליך שנקרא סופר-נובה. האסטרופיזיקה המודרנית כבר יודעת לשער מתי כוכב עובר תהליך כזה, וניתן לאמר בוודאות כמעט מלאה שאף כוכב בטווח מסוכן לכדוה"א לא יעבור את התהליך האמור במליון השנה הקרובות. כך שקודם תדאג לאסטרואיד, ורק אח"כ לזה

xflil

New member
האנושות לא חוותה פגיעת אסטוראיד

מימיה...... פגיעת האסטרואיד האחרונה הרתה (כנראה) לפני 65 מיליון שנה, שגרמה להכחדות כמעט כל בעלי החיים, ולכניסה של חורף גרעיני שארך כמה שנים..... אולי כמה מאות שנים? איני יודע.... הפגיעות שאולי שמעת עליהן לא פעם הן פגיעות מטאורים, או מטאורים גדולים, אך לא אסטרואידים, כשמדובר באסטרואיד, מדובר בדברים בגדלים של קילומטרים... ידועים אסטרואידים בגודל מדינת טקסס שבארה"ב... אם דבר כזה מגיע לכדוה"א... הדבר היחיד שנשאר להגיד הוא: Ba Bye

טאזמניה

New member
מה הגודל של מטאור לעומת אסטרואיד?

ואי אפשר איך שהוא לפרק את האסטרואיד עם כמה פ33ות אטום טובות?

xflil

New member
אני לא יודע כמה פצצות אטום אפקטיבי

ות.... תחשוב ככה.... פצצת אטום מה כבר עושה? קרינה, והדף עצום.... היא לא תפוצץ אסטרואיד, וגם לא תזיז אותו....

adr100

New member
חור שחור

למקרה שלא הבנת, אני ינסה להסביר: כמו שכבר אמרון, לכל דבר בעל מסה יש גם כוח משיכה. ככל שהמסה יותר גדולה - כך גם כוח המשיכה יותר גדול. מה שקובע את גודל המסה הוא הנפח של העצם (מה שאנחנו קוראים הגודל שלו) וגם הצפיפות שלו (חומרים מסוימים צפופים יותר מאחרים). עכשיו, לכל כוכב (כמו השמש שלנו למשל) יש מסה די גדולה. מה שמחזיק אותה מלקרוס פנימה לתוך עצמה הוא האנרגיה שיוצאת מתוכה החוצה שנובעת ממהיתוך של אטומי מימן להליום. אבל, מתישהו יגמרו אטומי ההליום, נכון? ואז מה יקרה? זה תלוי בגודל (בעצם במסה) של הכוכב. הכוכבים הגדולים (יותר מהשמש שלנו) הם אלה שמעניינים אותנו כרגע. לאחר סדרה של "נסיונות החייאה" (שריפה של כל מיני שכבות) כוח הכבידה העצום של הכוכב יגרום לו לקרוס לתוך עצמו. הלחץ העצום שנוצר עכשיו יגרום לכוכב להתפוצץ החוצה - מה שקוראים סופר נובה. מה שקרוה מההתפוצצות הזאת היא שחלק מהחומר עף החוצה מההתפוצצות, אבל החלק הפנימי נדחס חזק חזק. זה גורם לצפיפות ממש ממש גדולה. אז למה הגוף הזה שנותר הוא חור שחור? כדי שמסה או אנרגיה תימלט מכוח הכבידה של גוף, היא צריכה להפעיל כוח החוצה יותר מאשר כוח הכבידה שמושך אותו פנימה. כדי להפעיל את הכוח הזה הוא צריך להגיע למהירות מסוימת. למהירות הזאת קוראים "מהירות בריחה". חור שחור הוא חור שחור כי מהירות הבריחה שלו היא מעל מהירות האור. לכן שום דבר, כולל האור לא יכול להימלט מכוח הכבידה שלו! מקווה שהבנת.

xflil

New member
הכל טוב ויפה.....

אבל למה כתבת את זה לי?
חחחחחח...........................סתם

adr100

New member
מצטער, פשוט עשיתי "הוספת תגובה" לתג

מצטער, פשוט עשיתי "הוספת תגובה" לתגובה האחרונה...

אילתושי

New member
כמו בארמגדון

זוכרים? הם פוצצו אסטרואיד ע"י זה שקדחו במעמקים שלו והטמינו שם פצצה לכשהיא. לא שמעתי שום דבר על האסטרואיד הזה. באמת כולנו נוכחד עוד 18 שנים? זה יהיה ממש חבל, כי הבטיחו לי לחיות עד 120, וזה דווקא די קסם לי... :(

טאזמניה

New member
תודה על התשובות ו....

ידעתם שבכוכב נוגה הטמפרטורה היא כ 500 מעלות? ראיתי היום תכנית על חלל בערוץ שמונה...תכנית ישנה אבל דיי למדתי. אתם יודעים מידע אודות טמפרטורות של כוכבים?

למעלה